Saltar al contenido

Bose Soundbar 700 Vs 900: Heeft de nieuwe soundbar betere kwaliteit?

Bose Soundbar 700 Vs 900

Dat is de grote vraag die we ons stellen met het nieuws van Bose’s nieuwe Bose Smart Soundbar 900: Bose Smart Soundbar 900. Zoals u zich kunt voorstellen, is het een nieuwe versie van zijn traditionele soundbar, maar we kunnen u vertellen dat het niet zomaar een model is. Het bedrijf heeft een belangrijke nieuwe functie in deze bar geïntroduceerd die u zal doen nadenken over de mogelijkheid om te upgraden als u al een vorige hebt. Maar om u te helpen beslissen, tonen wij u een vergelijking tussen de Bose Soundbar 700 Vs 900.

Bose Soundbar 700 Vs 900: Wat maakt ze anders?

De verschillen zijn vaak overtuigender bij het vergelijken van twee alternatieven, omdat ze u in staat stellen een van de twee uit te sluiten of te kiezen. Dit zijn de elementen die variëren tussen onze twee protagonisten:

Dolby Atmos technologie ingebouwd.

Dit is ongetwijfeld de grote nieuwigheid van de Bose Soundbar 900, de eerste Bose soundbar met Dolby Atmos-technologie. Dankzij deze technologie wordt het geluid omnidirectioneel weergegeven, waardoor het naar verschillende punten in de kamer wordt gebracht zonder dat daar luidsprekers voor nodig zijn.

Hiervoor is hij gebaseerd op zijn eigen PhaseGuide technologie, die ook aanwezig is in het 700 model, samen met negen luidsprekers en twee nieuwe transducers. Het resultaat is een audiovisuele ervaring die sterk lijkt op wat je krijgt als je een film in de bioscoop bekijkt.

Welke audioformaten worden ondersteund?

Zoals u zich kunt voorstellen, verschillen de twee soundbars als het gaat om compatibiliteit met andere audioformaten. Beide zijn bijvoorbeeld compatibel met Dolby Digital. De Bose Soundbar 700 ondersteunt echter ook DTS, terwijl de Bose Soundbar 900 Dolby Atmos, Dolby Digital Plus en Dolby TrueHD ondersteunt.

Geluid: weergavekwaliteit

Een ander gevolg van de integratie van Dolby Atmos is dat de geluidskwaliteit beter is in het 900-model, vooral wat betreft het geluid van films en series, wat het meest merkbare verschil is met het 700-model.

Wel moet worden opgemerkt dat geen van beide soundbars is uitgerust met een externe subwoofer, wat afbreuk doet aan de basweergave. U kunt het apart kopen, maar de kosten zijn hoger.

Ingangen en aansluitingen

Beide soundbars hebben een HDMI-poort, maar alleen de Bose Soundbar 700 heeft een CEC-ingang (Consumer Electronics Control). Met dit type ingang kunnen verschillende aangesloten apparaten via één afstandsbediening worden bediend.

Afstandsbediening: universele afstandsbediening

Laten we het nu hebben over de afstandsbediening van elke soundbar. De waarheid is dat we hier vinden dat de afstandsbediening van de Bose Soundbar 700 completer is en meer functionaliteiten bevat, terwijl de Bose Soundbar 900 een afstandsbediening heeft die weliswaar lichter is, maar meer functies overlaat aan de synchronisatie met de app.

Bovendien, en hoewel het een onbelangrijk detail is, is de Bose 700 uitgerust met 4 batterijen, twee meer dan de 900.

Waar voor je geld

Gezien de verschillen tussen de twee soundbars is het niet onredelijk te voorspellen dat de prijs ervan ook zal variëren. De Bose Soundbar 900 is de duurste van de twee, hoewel hij als enige compatibel is met Dolby Atmos.

Bose Soundbar 700 vs 900_1

Bose Soundbar 700 Vs 900: wat ze gemeen hebben

Nu je weet hoe ze verschillen, is het tijd om te kijken naar de overeenkomsten tussen de twee soundbars.

Esthetiek en uiterlijk

Als u merkt dat Bose in beide soundbars een zeer gelijkaardig ontwerp aanhoudt. Beide soundbars hebben een glazen bovenkant en een slank en elegant ontwerp. Het model 900 is iets hoger en breder, en weegt ongeveer 1 kg meer dan het model 700, maar dit zijn geen variaties die nauwelijks merkbaar zijn of die de plaats waar je de stang zou willen plaatsen, zouden veranderen.

ADAPTiQ kalibratie

Een van de kwaliteiten van beide bars is het AdaptiQ audiokalibratiesysteem, waarmee u het geluid kunt afstemmen op de specifieke kenmerken van elke kamer. Dit systeem analyseert de bijzonderheden van elke ruimte en bepaalt op basis daarvan de beste manier om het geluid zo af te stellen dat de hele ruimte gelijkmatig wordt bestreken. En als u de indeling verandert, kalibreert het systeem opnieuw.

Coördinatie met Alexa en Google Home

Domotica is reeds aanwezig in vele Spaanse woningen. Als u een van hen bent en gewend bent geraakt aan het gebruik van een van de virtuele assistenten Alexa of Google Home, kunt u deze verbinden met een van de twee Bose soundbars.

U hoeft niets meer te gebruiken dan uw stem om dit apparaat te activeren, te veranderen of uit te schakelen. Aan de andere kant bevatten beide de Voice4Video-technologie, dankzij welke je met behulp van Alexa ook allerlei andere handelingen kunt verrichten, zoals het aan- en uitzetten van de smart tv, of het afspelen van muziek erop.

Bluetooth-verbinding

Een ander kenmerk dat beide soundbars gemeen hebben is dat ze compatibel zijn met Bluetooth versie 4.2, en in beide gevallen is er een bereik van ongeveer 9 meter. Met andere woorden, elk apparaat dat via Bluetooth is verbonden met de Bose Soundbar kan worden gehoord zolang het zich binnen een straal van 9 meter van de bar bevindt.

Bose Muziek

Tegenwoordig kan vrijwel elk apparaat worden verbonden met een mobiele toepassing. In dit geval kunnen de twee hoofdrolspelers van onze recensie worden gesynchroniseerd met de Bose Music mobiele app, van waaruit u alle gewenste wijzigingen of parameterwijzigingen kunt aanbrengen. Op deze manier kunt u genieten van een grotere interconnectiviteit tussen de verschillende Bose smart home apparaten.

Bose Soundbar 700 vs 900_3

Bose Soundbar 700 Vs 900: Sterke punten

Hoewel wij de verschillen en overeenkomsten tussen de twee balken reeds hebben toegelicht, lichten wij hieronder kort de sterke punten van elk afzonderlijk toe, alsmede de voor- en nadelen ervan:

1)Bose Smart Soundbar 700, maximale veelzijdigheid en een combinatie van technologieën

We beginnen met het model 700, dat tot nu toe het meest geavanceerde was in het assortiment van het bedrijf. Het is een soundbar die opvalt door zijn veelzijdigheid, omdat u hem praktisch overal in de woonkamer of een andere kamer kunt plaatsen. Hij beschikt over PhaseGuide-technologie, die het geluid naar verschillende punten in de kamer leidt.

Hij is uitgerust met acht microfoons om uw stem op te vangen, zelfs bij veel lawaai van buitenaf. En, zoals gezegd, is het voorzien van het ADAPTiQ kalibratiesysteem.

Aan de andere kant ondersteunt hij WiFi, Bluetooth, Chromecast, Apple AirPlay 2 en Spotify Connect, zodat u een zeer interessante interconnectiviteit kunt uitoefenen met meerdere apparaten. Qua design kunt u deze soundbar kopen in zwart en arctic wit, zodat u hem kunt matchen met de rest van het meubilair in uw woonkamer.

Tot slot kunt u dankzij de SimpleSync-technologie de soundbar verbinden met de Bose Noise Cancelling Headphones 700 of met andere soundbars van Bose. Met de Voice4Video-technologie kunt u ook uw opdrachten via Alexa sturen.

Bose Soundbar 700 met geïntegreerde Amazon Alexa-spraakbesturing, zwart
 • De beste soundbar van Bose: de krachtigste soundbar van Bose biedt ongeëvenaarde topgeluid, krachtige bassen en eenvoudige toegang tot entertainmentmedia. De Bose Music-app leidt je geleidelijk door de installatie
 • Alexa is geïntegreerd: dankzij de geïntegreerde spraakbesturing met Amazon Alexa en Google Assistant kan deze Smart Soundbar gemakkelijk via spraakopdrachten worden bediend. Daarbij registreert het dubbele microfoonsysteem je stem vanuit elke richting
 • TV-besturing via spraakopdracht: door de exclusieve Bose Voice4videotechnologie als aanvulling op de Alexa-functies kun je de Smart Soundbar, je tv-apparaat en je kabel-/satellietontvanger met slechts één spraakopdracht bedienen
 • Oproepen voeren of aannemen: met Alexa kun je via de slimme soundbar gebruikers van Bose Smart-producten, Amazon Echo-producten en alle personen in je contactlijst oproepen of oproepen aannemen. Zonder smartphone, zonder kosten – alleen via spraakbediening
 • Verbindingsmogelijkheden: stream je favoriete muziek en nog veel meer via Bluetooth, WLAN, Apple AirPlay 2 of Spotify Connect

2)Bose Smart Soundbar 900, een stap vooruit in geluidskwaliteit

We gaan nu over tot het beschrijven van de nieuwe toevoeging aan de Bose catalogus, die een echte innovatie is dankzij de integratie van Dolby Atmos technologie.

Het is niet overdreven om te zeggen dat Bose de zintuiglijke ervaring die het in uw hele huis kan creëren naar een nieuw niveau tilt dankzij deze technologie, die gebaseerd is op PhaseGuide, maar met een hoger ontwikkelingsniveau. Het geeft dus zeer getrouw dezelfde geluidservaring weer als in de bioscoop.

Die van de 900 is lichter en kleiner, maar biedt controle over minder functionaliteit. In feite moet je voor veel van de functies die je met de afstandsbediening van de 700 kunt bedienen, naar de app. Ook kunt u alleen kiezen tussen HDMI, eARC of optische audio-ingang, zonder mogelijkheid om de twee te combineren.

Ook op deze soundbar is de mogelijkheid om verbinding te maken met Alexa en Google Home, evenals de Bose Music-app. En net als zijn rivaal ondersteunt hij Bluetooth, WiFi, Chromecast, AirPlay 2 en Spotify Connect. Andere gemeenschappelijke kenmerken zijn het ADAPTiQ-kalibratiesysteem en de SimpleSync-technologie.

Topverkopers: de best verkochte soundbars

Nu tonen we je de ranglijst van de best verkochte Bose soundbars op Amazon, zodat je reviews kunt vergelijken en kunt zien welke de beste gebruikersbeoordelingen heeft:

Bose Smart Soundbar 900 Dolby Atmos met Alexa-spraakassistent, Zwart - Krijg € 200 terug
 • Krijg € 200 terug bij aankoop van een Bose Smart Soundbar 900 en een Bose Bass Module 700
 • De indrukwekkendste Bose-soundbar met spraakbediening tot nu toe. Dankzij Bose-technologie en twee speciaal ontworpen, naar boven gerichte dipoolspeakers lijkt het geluid van alle kanten te komen – zelfs van boven
 • Dolby Atmos-soundbar – Deze draadloze Bluetooth-soundbar geeft je geluid een extra hoogtedimensie. Ruimtelijke TrueSpace-verwerking analyseert en upmixt geluid voor een meeslepende luisterervaring in Dolby, stereo en meer
 • Slank design – Van de materiaalkwaliteit en constructie tot de afwerking en bediening; Bose heeft zich obsessief beziggehouden met elk detail om een Bluetooth-soundbarluidspreker te maken die net zo goed oogt als hij klinkt
 • Geïntegreerde spraakassistenten – Ruisverminderende microfoons detecteren Alexa- en Google Assistent-spraakopdrachten, zelfs als de muziek hard staat. Voor privacy kun je op elk moment de microfoons uitschakelen met de uitknop voor de microfoons
21% korting
Bose 732522-2110 Solo 5 TV-Geluidssysteem, Bluetooth-Soundbar, Zwart
 • Breed, ruimtelijk geluidsbeeld dankzij Bose Speaker Array-technologie
 • Meer geluidseffecten, muziek en dialoge, helder en natuurgetrouw, dankzij gepatenteerde digitale signaalprocessing
 • De afzonderlijke luidspreker past naadloos onder uw flatscreen-televisie, andere accessoires zijn niet nodig
 • Eenvoudige installatie met slechts een verbinding met de tv en een verbinding met een stopcontact
 • Aansluitingen: 1 x digitale audio-ingang, 1 x coaxiale audio-ingang, 1 x analoge audio-ingang
15% korting
Bose TV Luidspreker - Soundbar met Bluetooth, Zwart
 • Topgeluid voor je tv-toestel: de Bose TV Speaker is een compacte soundbar, die eenvoudig te bedienen is en voor een heldere stemweergave en beter tv-geluid zorgt
 • Breed, natuurlijk geluidsspectrum: twee gehoekte full-range drivers bieden een realistischere, ruimtevullende audio-ervaring voor beter tv-geluid uit een compacte soundbar
 • Verbeterde weergave van dialogen: deze tv-luidspreker is speciaal ontwikkeld voor een heldere en verbeterde weergave van dialogen en stemmen en spreuken
 • TV-luidsprekers met bluetooth-verbinding: verbind je weergaveapparaat met de Bluetooth-soundbar om je favoriete muziek en podcasts draadloos te streamen
 • Eenvoudige installatie: de compacte soundbar wordt via een enkele kabelverbinding, hetzij via een optische audiokabel (meegeleverd) of een HDMI-kabel (apart verkrijgbaar), met je tv verbonden en kan al na korte tijd in gebruik worden genomen
35% korting
BOSE Soundbar 500 met geïntegreerde Amazon Alexa-spraakbesturing, zwart
 • Compact design en krachtige technologieën voor een optimale geluidsbeleving, die discreet op de achtergrond blijft
 • Miljoenen titels via spraakopdrachten via de geïntegreerde Alexa-spraakbesturing en optimale registratie van je spraakopdrachten via de array met acht microfoons
 • Dankzij de compatibiliteit met WiFi, Bluetooth en Apple AirPlay 2 kun je je entertainment altijd draadloos streamen
 • Stream geïntegreerde online-diensten zoals Spotify, muziek of audible via wifi of maak een Bluetooth-verbinding met je smartphone of tablet om je eigen muziek af te spelen
 • Er zijn drie verschillende manieren om de afspelen te besturen: via spraakcommando, via de Bose Music App of met de meegeleverde afstandsbediening
Bose Smart Soundbar 900 Dolby Atmos met Alexa-spraakassistent, Wit - Krijg € 200 terug
 • Krijg € 200 terug bij aankoop van een Bose Smart Soundbar 900 en een Bose Bass Module 700
 • De indrukwekkendste Bose-soundbar met spraakbediening tot nu toe. Dankzij Bose-technologie en twee speciaal ontworpen, naar boven gerichte dipoolspeakers lijkt het geluid van alle kanten te komen – zelfs van boven
 • Dolby Atmos-soundbar – Deze draadloze Bluetooth-soundbar geeft je geluid een extra hoogtedimensie. Ruimtelijke TrueSpace-verwerking analyseert en upmixt geluid voor een meeslepende luisterervaring in Dolby, stereo en meer
 • Slank design – Van de materiaalkwaliteit en constructie tot de afwerking en bediening; Bose heeft zich obsessief beziggehouden met elk detail om een Bluetooth-soundbarluidspreker te maken die net zo goed oogt als hij klinkt
 • Geïntegreerde spraakassistenten – Ruisverminderende microfoons detecteren Alexa- en Google Assistent-spraakopdrachten, zelfs als de muziek hard staat. Voor privacy kun je op elk moment de microfoons uitschakelen met de uitknop voor de microfoons

Bose Soundbar 700 vs 900: eindconclusie

We hebben al een volledige analyse gemaakt van de twee soundbars in onze review, en nu is het tijd om te beslissen welke u gaat kiezen. Het is een moeilijke beslissing, maar hier bekijken we twee verschillende situaties waarin onze aanbeveling enigszins verschilt.

Als je geen soundbar hebt en je weet niet zeker welke je moet kopen, is ons advies om meteen voor de Bose Smart Soundbar 900 te gaan. Het prijsverschil is niet veel vergeleken met de technische verbetering die hij biedt in geluidskwaliteit, voornamelijk dankzij de implementatie van Dolby Atmos.

Het is dus de moeite waard het model te kiezen dat ongeveer 100 euro meer kost om over deze functionaliteit te beschikken. Maar als je de Bose Smart Soundbar 700 al hebt, is het dan de moeite waard om te upgraden naar het nieuwe model? In dit geval hangt het ervan af.

Het hangt ervan af hoeveel het je waard is om voor Dolby Atmos-technologie te gaan voor een hogere geluidskwaliteit. Het is vermeldenswaard dat het 700-model in dit opzicht al zeer goed presteert, dus het is misschien niet de moeite waard om nog een vergelijkbaar bedrag uit te geven als u net de 700 hebt gekocht. Maar in dit geval is de beslissing geheel persoonlijk en subjectief.