Bose Soundbar 700 Vs 900: Heeft de nieuwe soundbar betere kwaliteit?

28/09/2022 - Actualizado: 29/09/2022

Bose Soundbar 700 Vs 900

Dat is de grote vraag die we ons stellen met het nieuws van Bose's nieuwe Bose Smart Soundbar 900: Bose Smart Soundbar 900. Zoals u zich kunt voorstellen, is het een nieuwe versie van zijn traditionele soundbar, maar we kunnen u vertellen dat het niet zomaar een model is. Het bedrijf heeft een belangrijke nieuwe functie in deze bar geïntroduceerd die u zal doen nadenken over de mogelijkheid om te upgraden als u al een vorige hebt. Maar om u te helpen beslissen, tonen wij u een vergelijking tussen de Bose Soundbar 700 Vs 900.

inhoudsopgave

Bose Soundbar 700 Vs 900: Wat maakt ze anders?

De verschillen zijn vaak overtuigender bij het vergelijken van twee alternatieven, omdat ze u in staat stellen een van de twee uit te sluiten of te kiezen. Dit zijn de elementen die variëren tussen onze twee protagonisten:

Dolby Atmos technologie ingebouwd.

Dit is ongetwijfeld de grote nieuwigheid van de Bose Soundbar 900, de eerste Bose soundbar met Dolby Atmos-technologie. Dankzij deze technologie wordt het geluid omnidirectioneel weergegeven, waardoor het naar verschillende punten in de kamer wordt gebracht zonder dat daar luidsprekers voor nodig zijn.

Hiervoor is hij gebaseerd op zijn eigen PhaseGuide technologie, die ook aanwezig is in het 700 model, samen met negen luidsprekers en twee nieuwe transducers. Het resultaat is een audiovisuele ervaring die sterk lijkt op wat je krijgt als je een film in de bioscoop bekijkt.

Welke audioformaten worden ondersteund?

Zoals u zich kunt voorstellen, verschillen de twee soundbars als het gaat om compatibiliteit met andere audioformaten. Beide zijn bijvoorbeeld compatibel met Dolby Digital. De Bose Soundbar 700 ondersteunt echter ook DTS, terwijl de Bose Soundbar 900 Dolby Atmos, Dolby Digital Plus en Dolby TrueHD ondersteunt.

Geluid: weergavekwaliteit

Een ander gevolg van de integratie van Dolby Atmos is dat de geluidskwaliteit beter is in het 900-model, vooral wat betreft het geluid van films en series, wat het meest merkbare verschil is met het 700-model.

Wel moet worden opgemerkt dat geen van beide soundbars is uitgerust met een externe subwoofer, wat afbreuk doet aan de basweergave. U kunt het apart kopen, maar de kosten zijn hoger.

Ingangen en aansluitingen

Beide soundbars hebben een HDMI-poort, maar alleen de Bose Soundbar 700 heeft een CEC-ingang (Consumer Electronics Control). Met dit type ingang kunnen verschillende aangesloten apparaten via één afstandsbediening worden bediend.

Afstandsbediening: universele afstandsbediening

Laten we het nu hebben over de afstandsbediening van elke soundbar. De waarheid is dat we hier vinden dat de afstandsbediening van de Bose Soundbar 700 completer is en meer functionaliteiten bevat, terwijl de Bose Soundbar 900 een afstandsbediening heeft die weliswaar lichter is, maar meer functies overlaat aan de synchronisatie met de app.

Bovendien, en hoewel het een onbelangrijk detail is, is de Bose 700 uitgerust met 4 batterijen, twee meer dan de 900.

Waar voor je geld

Gezien de verschillen tussen de twee soundbars is het niet onredelijk te voorspellen dat de prijs ervan ook zal variëren. De Bose Soundbar 900 is de duurste van de twee, hoewel hij als enige compatibel is met Dolby Atmos.

Bose Soundbar 700 vs 900_1

Bose Soundbar 700 Vs 900: wat ze gemeen hebben

Nu je weet hoe ze verschillen, is het tijd om te kijken naar de overeenkomsten tussen de twee soundbars.

Esthetiek en uiterlijk

Als u merkt dat Bose in beide soundbars een zeer gelijkaardig ontwerp aanhoudt. Beide soundbars hebben een glazen bovenkant en een slank en elegant ontwerp. Het model 900 is iets hoger en breder, en weegt ongeveer 1 kg meer dan het model 700, maar dit zijn geen variaties die nauwelijks merkbaar zijn of die de plaats waar je de stang zou willen plaatsen, zouden veranderen.

ADAPTiQ kalibratie

Een van de kwaliteiten van beide bars is het AdaptiQ audiokalibratiesysteem, waarmee u het geluid kunt afstemmen op de specifieke kenmerken van elke kamer. Dit systeem analyseert de bijzonderheden van elke ruimte en bepaalt op basis daarvan de beste manier om het geluid zo af te stellen dat de hele ruimte gelijkmatig wordt bestreken. En als u de indeling verandert, kalibreert het systeem opnieuw.

Coördinatie met Alexa en Google Home

Domotica is reeds aanwezig in vele Spaanse woningen. Als u een van hen bent en gewend bent geraakt aan het gebruik van een van de virtuele assistenten Alexa of Google Home, kunt u deze verbinden met een van de twee Bose soundbars.

U hoeft niets meer te gebruiken dan uw stem om dit apparaat te activeren, te veranderen of uit te schakelen. Aan de andere kant bevatten beide de Voice4Video-technologie, dankzij welke je met behulp van Alexa ook allerlei andere handelingen kunt verrichten, zoals het aan- en uitzetten van de smart tv, of het afspelen van muziek erop.

Bluetooth-verbinding

Een ander kenmerk dat beide soundbars gemeen hebben is dat ze compatibel zijn met Bluetooth versie 4.2, en in beide gevallen is er een bereik van ongeveer 9 meter. Met andere woorden, elk apparaat dat via Bluetooth is verbonden met de Bose Soundbar kan worden gehoord zolang het zich binnen een straal van 9 meter van de bar bevindt.

Bose Muziek

Tegenwoordig kan vrijwel elk apparaat worden verbonden met een mobiele toepassing. In dit geval kunnen de twee hoofdrolspelers van onze recensie worden gesynchroniseerd met de Bose Music mobiele app, van waaruit u alle gewenste wijzigingen of parameterwijzigingen kunt aanbrengen. Op deze manier kunt u genieten van een grotere interconnectiviteit tussen de verschillende Bose smart home apparaten.

Bose Soundbar 700 vs 900_3

Bose Soundbar 700 Vs 900: Sterke punten

Hoewel wij de verschillen en overeenkomsten tussen de twee balken reeds hebben toegelicht, lichten wij hieronder kort de sterke punten van elk afzonderlijk toe, alsmede de voor- en nadelen ervan:

1)Bose Smart Soundbar 700, maximale veelzijdigheid en een combinatie van technologieën

We beginnen met het model 700, dat tot nu toe het meest geavanceerde was in het assortiment van het bedrijf. Het is een soundbar die opvalt door zijn veelzijdigheid, omdat u hem praktisch overal in de woonkamer of een andere kamer kunt plaatsen. Hij beschikt over PhaseGuide-technologie, die het geluid naar verschillende punten in de kamer leidt.

Hij is uitgerust met acht microfoons om uw stem op te vangen, zelfs bij veel lawaai van buitenaf. En, zoals gezegd, is het voorzien van het ADAPTiQ kalibratiesysteem.

Aan de andere kant ondersteunt hij WiFi, Bluetooth, Chromecast, Apple AirPlay 2 en Spotify Connect, zodat u een zeer interessante interconnectiviteit kunt uitoefenen met meerdere apparaten. Qua design kunt u deze soundbar kopen in zwart en arctic wit, zodat u hem kunt matchen met de rest van het meubilair in uw woonkamer.

Tot slot kunt u dankzij de SimpleSync-technologie de soundbar verbinden met de Bose Noise Cancelling Headphones 700 of met andere soundbars van Bose. Met de Voice4Video-technologie kunt u ook uw opdrachten via Alexa sturen.

Bose Soundbar 700 met geïntegreerde Amazon Alexa-spraakbesturing, zwart
 • De beste soundbar van Bose: de krachtigste soundbar van Bose biedt ongeëvenaarde topgeluid, krachtige bassen en eenvoudige toegang tot entertainmentmedia. De Bose Music-app leidt je geleidelijk door de installatie
 • Alexa is geïntegreerd: dankzij de geïntegreerde spraakbesturing met Amazon Alexa en Google Assistant kan deze Smart Soundbar gemakkelijk via spraakopdrachten worden bediend. Daarbij registreert het dubbele microfoonsysteem je stem vanuit elke richting
 • TV-besturing via spraakopdracht: door de exclusieve Bose Voice4videotechnologie als aanvulling op de Alexa-functies kun je de Smart Soundbar, je tv-apparaat en je kabel-/satellietontvanger met slechts één spraakopdracht bedienen
 • Oproepen voeren of aannemen: met Alexa kun je via de slimme soundbar gebruikers van Bose Smart-producten, Amazon Echo-producten en alle personen in je contactlijst oproepen of oproepen aannemen. Zonder smartphone, zonder kosten – alleen via spraakbediening
 • Verbindingsmogelijkheden: stream je favoriete muziek en nog veel meer via Bluetooth, WLAN, Apple AirPlay 2 of Spotify Connect

2)Bose Smart Soundbar 900, een stap vooruit in geluidskwaliteit

We gaan nu over tot het beschrijven van de nieuwe toevoeging aan de Bose catalogus, die een echte innovatie is dankzij de integratie van Dolby Atmos technologie.

Het is niet overdreven om te zeggen dat Bose de zintuiglijke ervaring die het in uw hele huis kan creëren naar een nieuw niveau tilt dankzij deze technologie, die gebaseerd is op PhaseGuide, maar met een hoger ontwikkelingsniveau. Het geeft dus zeer getrouw dezelfde geluidservaring weer als in de bioscoop.

Die van de 900 is lichter en kleiner, maar biedt controle over minder functionaliteit. In feite moet je voor veel van de functies die je met de afstandsbediening van de 700 kunt bedienen, naar de app. Ook kunt u alleen kiezen tussen HDMI, eARC of optische audio-ingang, zonder mogelijkheid om de twee te combineren.

Ook op deze soundbar is de mogelijkheid om verbinding te maken met Alexa en Google Home, evenals de Bose Music-app. En net als zijn rivaal ondersteunt hij Bluetooth, WiFi, Chromecast, AirPlay 2 en Spotify Connect. Andere gemeenschappelijke kenmerken zijn het ADAPTiQ-kalibratiesysteem en de SimpleSync-technologie.

Topverkopers: de best verkochte soundbars

Nu tonen we je de ranglijst van de best verkochte Bose soundbars op Amazon, zodat je reviews kunt vergelijken en kunt zien welke de beste gebruikersbeoordelingen heeft:

Bose Smart Soundbar 600 Dolby Atmos met geïntegreerde Alexa, Bluetooth-connectiviteit – Zwart
 • Meeslepende luisterervaring voor al je entertainment ¬¬– De Smart Soundbar 600 is een Dolby Atmos soundbar die tevens beschikt over gepatenteerde TrueSpace-technologie en twee naar boven gerichte transducers voor een meeslepend geluid voor al je films, tv-programma's en muziek.
 • TrueSpace maakt alles beter – Wat je ook kijkt, Bose TrueSpace-technologie analyseert ook andere signalen dan Dolby Atmos, zoals stereo of 5.1, en verwerkt ze tot een meeslepende meerkanaals geluidservaring.
 • Boordevol technologie – De akoestische architectuur bevat maar liefst 5 speakers (inclusief 2 naar boven gerichte) in een kleine, 27,5 inch brede Bluetooth soundbar die het geluid over de gehele ruimte verspreidt: horizontaal links en rechts, naar voren en naar boven.
 • Draadloze soundbar om te streamen – Dankzij compatibilliteit met wifi, Bluetooth, Apple AirPlay 2, Spotify Connect en Chromecast kun je elke content streamen die je maar wilt.
 • Totale controle – Amazon Alexa spraakbediening is ingebouwd. Of je kunt gebruik maken van de Google Assistent met een compatibel Google-apparaat. Er wordt ook een afstandsbediening meegeleverd en met de Bose Music-app heb je snel toegang tot je muziek.
Bose Smart Soundbar 300, Bluetooth-connectiviteit, zwart
 • Met niets te vergelijken – Deze elegante soundbar voor tv, films, muziek en games biedt ruimtelijk geluid, uitzonderlijke helderheid en diepe bas. Hij heeft een matzwarte afwerking en een naadloze metalen grille.
 • Akoestische prestaties – De vijf full-range drivers zorgen voor een breed, helder geluid, waardoor dit de perfecte soundbar is voor tv, films, games en meer.
 • Connectiviteit – Koppel je apparaat aan deze draadloze soundbar om je favoriete muziek en meer te streamen via een Bluetooth-verbinding, je wifi-thuisnetwerk, Apple AirPlay 2 of Spotify Connect.
 • Eenvoudige installatie – Sluit deze smartsoundbar aan op je tv met een optische audiokabel (meegeleverd) of een HDMI-kabel (afzonderlijk verkrijgbaar) en download de Bose Music-app voor stapsgewijze installatie.
 • Compact ontwerp – Deze draadloze soundbar is iets meer dan 5 cm hoog en kan eenvoudig voor de tv worden neergezet of aan de muur worden bevestigd (muurbeugels afzonderlijk verkrijgbaar). De volledige afmetingen zijn 5,61 x 67,51 x 10,21 cm (h x b x d)
NIEUWE Bose Smart Ultra Soundbar met Dolby Atmos plus Alexa, draadloze Bluetooth AI, Surround Sound System voor tv, Zwart
 • ZO HEB JE JE FAVORIETE CONTENT NOG NOOIT GEHOORD: Bose Smart Ultra Soundbar met Dolby Atmos en spraakbediening is de beste draadloze luidspreker, surround sound-systeem voor tv en nog veel meer
 • DOLBY ATMOS SOUNDBAR: Tv-soundbar is voorzien van Dolby Atmos en Bose TrueSpace-technologie die geluiden scheidt en in verschillende delen van een kamer plaatst voor een meeslepende ruimtelijke audio-ervaring
 • ULTRA HELDERE DIALOGEN: A.I. Dialogue Mode brengt stem en surroundgeluid in balans voor superscherpe vocale helderheid, zodat je nooit meer mist wat je favoriete personages zeggen met deze surround sound speaker
 • ZO HEB JE HET NOG NOOIT GEHOORD: Met zes transducers, waaronder twee op maat gemaakte, naar boven gerichte dipoolspeakers, voelt het alsof je kamer gevuld is met geluid dat uit elke richting komt, zelfs van bovenaf
 • SPRAAKBEDIENING OP JOUW BEVEL: Gebruik je stem om je entertainment te bedienen, dagelijkse taken uit te voeren en toegang te krijgen tot informatie via Amazon Alexa
64% korting
Bose Solo Soundbar Series II – Bluetooth®-tv-speaker, zwart
 • Helder geluid. In een handomdraai. De Bose Solo Soundbar Series II is een gebruiksvriendelijke Bluetooth-speaker die je tv helder geluid geeft.
 • Duidelijke dialogen – Deze soundbar maakt elk woord beter verstaanbaar zonder dat je het volume moet aanpassen. Druk op de knop 'dialoogmodus' op de meegeleverde afstandsbediening om deze modus in te schakelen.
 • Eenvoudige installatie – Met één aansluiting op je tv via de meegeleverde optische audiokabel ben je er in no-time klaar voor.
 • Compact formaat – Met nog geen 7 cm hoog past deze compacte Bluetooth-soundbar onder de meeste tv’s. De soundbar wordt geleverd inclusief een hoogwaardige stalen beugel voor bevestiging aan de muur.
 • Luister muziek via Bluetooth – Dankzij Bluetooth-connectiviteit kun je luisteren wat je wilt wanneer je wilt. Druk op de Bluetooth-knop op de afstandsbediening om een apparaat te koppelen en draadloos muziek, podcasts en meer te luisteren via je soundbar
10% korting
Bose TV Luidspreker - Soundbar met Bluetooth, Zwart
 • Topgeluid voor je tv-toestel: de Bose TV Speaker is een compacte soundbar, die eenvoudig te bedienen is en voor een heldere stemweergave en beter tv-geluid zorgt
 • Breed, natuurlijk geluidsspectrum: twee gehoekte full-range drivers bieden een realistischere, ruimtevullende audio-ervaring voor beter tv-geluid uit een compacte soundbar
 • Verbeterde weergave van dialogen: deze tv-luidspreker is speciaal ontwikkeld voor een heldere en verbeterde weergave van dialogen en stemmen en spreuken
 • TV-luidsprekers met bluetooth-verbinding: verbind je weergaveapparaat met de Bluetooth-soundbar om je favoriete muziek en podcasts draadloos te streamen
 • Eenvoudige installatie: de compacte soundbar wordt via een enkele kabelverbinding, hetzij via een optische audiokabel (meegeleverd) of een HDMI-kabel (apart verkrijgbaar), met je tv verbonden en kan al na korte tijd in gebruik worden genomen

Bose Soundbar 700 vs 900: eindconclusie

We hebben al een volledige analyse gemaakt van de twee soundbars in onze review, en nu is het tijd om te beslissen welke u gaat kiezen. Het is een moeilijke beslissing, maar hier bekijken we twee verschillende situaties waarin onze aanbeveling enigszins verschilt.

Als je geen soundbar hebt en je weet niet zeker welke je moet kopen, is ons advies om meteen voor de Bose Smart Soundbar 900 te gaan. Het prijsverschil is niet veel vergeleken met de technische verbetering die hij biedt in geluidskwaliteit, voornamelijk dankzij de implementatie van Dolby Atmos.

Het is dus de moeite waard het model te kiezen dat ongeveer 100 euro meer kost om over deze functionaliteit te beschikken. Maar als je de Bose Smart Soundbar 700 al hebt, is het dan de moeite waard om te upgraden naar het nieuwe model? In dit geval hangt het ervan af.

Het hangt ervan af hoeveel het je waard is om voor Dolby Atmos-technologie te gaan voor een hogere geluidskwaliteit. Het is vermeldenswaard dat het 700-model in dit opzicht al zeer goed presteert, dus het is misschien niet de moeite waard om nog een vergelijkbaar bedrag uit te geven als u net de 700 hebt gekocht. Maar in dit geval is de beslissing geheel persoonlijk en subjectief.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Bose Soundbar 700 Vs 900: Heeft de nieuwe soundbar betere kwaliteit? je kunt de categorie bezoeken soundbar.

gerelateerde berichten

Subir