Bose Smart Soundbar 300 Vs 500 Vs 700 - We vergelijken drie geweldige soundbars van Bose

19/07/2022

Bose Smart Soundbar 300 vs 500 vs 700

Een van de referentiemerken in de geluidssector is Bose. Zijn lange geschiedenis heeft het tot een leider in dit segment gemaakt, en het heeft een zeer hoge graad van vertrouwen van gebruikers bereikt. Maar hoe weet je nu welke de beste soundbar is die door dit merk op de markt wordt gebracht? In dit artikel vergelijken we drie modellen die, ondanks dat ze uit dezelfde serie komen, toch enkele verschillen hebben: Bose Smart Soundbar 300 Vs 500 Vs 700. Mis het niet!

inhoudsopgave

Wat zijn de opvallende kenmerken van de Bose-soundbars?

Wij beginnen met een gedetailleerde analyse van de belangrijkste sterke punten van de drie modellen die in het overzicht aan bod komen. Vervolgens zullen wij de meest relevante verschillen en overeenkomsten samenvatten.

1) Bose Smart Soundbar 700: de ultieme soundbar

We beginnen met de analyse van de Bose Soundbar 700, een van de beste soundbars van het merk. Allereerst heeft hij Bluetooth en Wi-Fi. De geluidskwaliteit is echt goed, met speciale aandacht voor detail in de diepte van de bas.

Een van de voordelen is de integratie van het ADAPTiQ audiokalibratiesysteem, waarmee de prestaties worden geoptimaliseerd door aanpassing aan de geluidskarakteristieken en de isolatie van elke ruimte.

Opmerkelijk is ook de mogelijkheid om de televisie te synchroniseren met Alexa of Google Assistant, omdat die erin zijn geïntegreerd. Op deze manier kunt u het bedienen met uw stem, met volledige hands-free bediening.

En als er lawaai van buitenaf is, zullen de ruisonderdrukkende microfoons hun werk doen. Tot slot is er de mogelijkheid om oproepen te ontvangen en te beluisteren via de soundbar, evenals compatibiliteit met andere producten van dit merk.

Bovendien kunt u de bar bedienen via de Bose Music-app, maar ook met de afstandsbediening en met uw stem.

Bose Soundbar 700 met geïntegreerde Amazon Alexa-spraakbesturing, zwart
 • De beste soundbar van Bose: de krachtigste soundbar van Bose biedt ongeëvenaarde topgeluid, krachtige bassen en eenvoudige toegang tot entertainmentmedia. De Bose Music-app leidt je geleidelijk door de installatie
 • Alexa is geïntegreerd: dankzij de geïntegreerde spraakbesturing met Amazon Alexa en Google Assistant kan deze Smart Soundbar gemakkelijk via spraakopdrachten worden bediend. Daarbij registreert het dubbele microfoonsysteem je stem vanuit elke richting
 • TV-besturing via spraakopdracht: door de exclusieve Bose Voice4videotechnologie als aanvulling op de Alexa-functies kun je de Smart Soundbar, je tv-apparaat en je kabel-/satellietontvanger met slechts één spraakopdracht bedienen
 • Oproepen voeren of aannemen: met Alexa kun je via de slimme soundbar gebruikers van Bose Smart-producten, Amazon Echo-producten en alle personen in je contactlijst oproepen of oproepen aannemen. Zonder smartphone, zonder kosten – alleen via spraakbediening
 • Verbindingsmogelijkheden: stream je favoriete muziek en nog veel meer via Bluetooth, WLAN, Apple AirPlay 2 of Spotify Connect

2) Bose Smart Soundbar 500: tussen 300 en 700 modellen

U bent waarschijnlijk al tot de conclusie gekomen dat het 500-model het tussenmodel is, en dat is het ook. Het heeft veel van dezelfde kenmerken als het vorige model, maar niet allemaal. Deze soundbar beschikt ook over Bluetooth, WiFi en Alexa-integratie, evenals het ADAPTiQ-systeem.

Het geluidsvermogen is echter niet zo uitstekend als dat van de 700, maar lijkt meer op het klassieke Bose-geluid. Hij is kleiner dan het Bose-model, en heeft niet de superieure glazen afwerking van zijn grotere broer.

Anderzijds ondersteunt hij afspeellijsten van Amazon Music, Spotify en soortgelijke apps, alsmede draadloos streamen van wat u maar wilt. Anderzijds kunt u dankzij de Bose SimpleSync-technologie een Bose-hoofdtelefoon koppelen met deze soundbar.

BOSE Soundbar 500 met geïntegreerde Amazon Alexa-spraakbesturing, zwart
 • Compact design en krachtige technologieën voor een optimale geluidsbeleving, die discreet op de achtergrond blijft
 • Miljoenen titels via spraakopdrachten via de geïntegreerde Alexa-spraakbesturing en optimale registratie van je spraakopdrachten via de array met acht microfoons
 • Dankzij de compatibiliteit met WiFi, Bluetooth en Apple AirPlay 2 kun je je entertainment altijd draadloos streamen
 • Stream geïntegreerde online-diensten zoals Spotify, muziek of audible via wifi of maak een Bluetooth-verbinding met je smartphone of tablet om je eigen muziek af te spelen
 • Er zijn drie verschillende manieren om de afspelen te besturen: via spraakcommando, via de Bose Music App of met de meegeleverde afstandsbediening

3) Bose Smart Soundbar 300: op zoek naar een eenvoudigere soundbar?

Zo ja, dan is dit misschien het alternatief voor u. De Bose Soundtouch 300 heeft een gelijkaardig ontwerp als de twee vorige modellen. En net als zijn rivalen integreert hij Bose Voice4Video-technologie om Alexa-functies te versterken, heeft hij een afstandsbediening en een ruisonderdrukkingssysteem.

Het grootste verschil heeft te maken met de geluidskwaliteit - die is helder, maar niet zo krachtig als die van zijn rivalen. Dankzij de 5 full-range drivers biedt hij geweldige akoestische prestaties, perfect voor TV, gaming, films en wat u verder maar nodig hebt.

Een andere eigenschap die hij niet heeft is het ADAPTiQ kalibratiesysteem, waardoor hij zich minder goed kan aanpassen aan de akoestische omgeving van verschillende kamers.

Bose Smart Soundbar 300, Bluetooth-connectiviteit, zwart
 • Met niets te vergelijken – Deze elegante soundbar voor tv, films, muziek en games biedt ruimtelijk geluid, uitzonderlijke helderheid en diepe bas. Hij heeft een matzwarte afwerking en een naadloze metalen grille.
 • Akoestische prestaties – De vijf full-range drivers zorgen voor een breed, helder geluid, waardoor dit de perfecte soundbar is voor tv, films, games en meer.
 • Connectiviteit – Koppel je apparaat aan deze draadloze soundbar om je favoriete muziek en meer te streamen via een Bluetooth-verbinding, je wifi-thuisnetwerk, Apple AirPlay 2 of Spotify Connect.
 • Eenvoudige installatie – Sluit deze smartsoundbar aan op je tv met een optische audiokabel (meegeleverd) of een HDMI-kabel (afzonderlijk verkrijgbaar) en download de Bose Music-app voor stapsgewijze installatie.
 • Compact ontwerp – Deze draadloze soundbar is iets meer dan 5 cm hoog en kan eenvoudig voor de tv worden neergezet of aan de muur worden bevestigd (muurbeugels afzonderlijk verkrijgbaar). De volledige afmetingen zijn 5,61 x 67,51 x 10,21 cm (h x b x d)

Bose Smart Soundbar 300 Vs 500 Vs 700: belangrijkste verschillen

Nu u meer vertrouwd bent met de drie modellen die in dit artikel zijn besproken, worden de belangrijkste verschillen hieronder opgesomd:

ADAPTiQ-kalibratie afstellen

De 700 en 500 modellen zijn uitgerust met ADAPTiQ technologie om het geluid aan te passen aan de ruimte die ze innemen. Deze technologie analyseert de tussenruimte en het meubilair en de afstand tot de bank om het geluid aan de afstand aan te passen en de prestaties te optimaliseren. Het 300-model heeft deze functionaliteit niet.

Geluidsintensiteit

Een ander kenmerk dat de prijsvariatie het meest beïnvloedt, is de geluidstechnologie. Terwijl de Bose Soundbar 300 5.1 audio-uitgangen heeft, hebben de andere twee modellen 7.1 uitgangen. Bovendien beschikken de 500 en 700 over 8 microfoons.

De Bose 700 produceert een helderder en krachtiger geluid en stem dan de Bose 500, omdat hij een grotere ruimte heeft en het geluid veel beter projecteert. De Bose 300 produceert geluid via de Bose SoundTouch app, terwijl de 500 en 700 geluid produceren via de Bose music app.

De 700 soundbar heeft meer drivers, zodat het gevoel van ruimtelijkheid van het geluid veel beter is in grotere kamers. De bas is krachtiger en de dialoog helderder.

Controle methode

De afstandsbediening van de Bose 700 is universeel en heeft een groot aantal ingebouwde functies waarmee selectief gebruik kan worden gemaakt van de toetsen op het apparaat waarop de afstandsbediening is aangesloten.

De Bose 500 heeft ook een bediening ingebouwd in de bovenkant, hoewel deze een basisbediening heeft. De Bose 300 heeft dezelfde bediening als de 500, basic en niet universeel. Je kunt het apart kopen, maar dat kost extra.

Kwaliteit van materialen, grootte en gewicht

Het eerste wat u moet doen is nadenken over de ruimte waarin u de geluidsbalk gaat plaatsen, en een idee krijgen van de afmetingen ervan. Grootte is een aspect om te overwegen in de Bose 300 vs 500 vs 700 vergelijking.

De Bose 700 is breder en langer, met afmetingen van 97,8 cm x 5,72 cm x 10,8 cm vergelijkbaar met de Bose 300. Bose 500 daarentegen heeft afmetingen van 80 x 4,44 x 10,16 cm. De Bose 700 weegt 4,7 kilo, tegen 3,17 kilo voor de Bose 500.

Wat kwaliteit betreft, zijn alle soundbars gemaakt van dezelfde materialen, met uitzondering van de bovenkant van de Bose 700, die gemaakt is van gehard glas. De Soundbar 500 heeft een matte bovenkant, terwijl de andere twee een glazen bovenkant hebben.

HDMI-kabel

De Soundbar 700 wordt geleverd met HDMI en optische kabel, evenals de Bose 300. De Bose 500 heeft alleen HDMI.

Bose Smart Soundbar 300 vs 500 vs 700_4

Bose Smart Soundbar 300 Vs 500 Vs 700: hebben ze iets gemeen?

In dit hoofdstuk zullen wij kort de overeenkomsten tussen de drie Bose-modellen toelichten.

Decoderen

De Bose 700 is een model dat Dolby Digital en DTS kan decoderen, terwijl de Bose 500 Dolby Digital kan decoderen, maar DTS niet. De Bose 300 daarentegen kan zowel DTS als Dolby Digital decoderen.

Externe ruisonderdrukking

Alle 3 de modellen hebben een ruisonderdrukkingssysteem zodat uw stem hoorbaar is en u beter gebruik kunt maken van de handsfree-functie. Hierdoor kunt u spraakassistenten betrouwbaarder gebruiken.

Ondersteuning voor Alexa en Google Assistent

De luidsprekers hebben Amazon Alexa en Google Assistant geïntegreerd. Draadloze Bluetooth- en Wi-Fi-verbindingen zijn ook beschikbaar.

Bose Smart Soundbar 300 vs 500 vs 700_2

Conclusie: de beste Bose soundbar is...

Het hangt ervan af wat uw zoekvoorkeuren zijn. Bedenk dat er geen universeel antwoord is.

Iedereen heeft andere behoeften, wat betekent dat er een slimme soundbar is die geschikt is voor iedereen. U hoeft alleen maar te bepalen welke concepten voor u het belangrijkst zijn en dienovereenkomstig te evalueren.

Om eerlijk te zijn, de 700 is de meest complete van de drie, dus als u op zoek bent naar het meest geavanceerde model, zou dat onze aanbeveling zijn. Het is niet alleen de enige met universele bediening, maar biedt ook het krachtigste geluid.

Anderzijds, als u niet zoveel geld wilt uitgeven, is de Bose Smart Soundbar 500 ook een goed alternatief. Hij heeft niet het vermogen van de 700, maar wel een zeer geavanceerde set functies en is minder duur.

Als u echter een extra toestel koopt om uw zintuiglijke ervaring bij het tv-kijken, het spelen van uw favoriete videospelletjes of het telefoneren te verbeteren, raden wij u zeker aan om voor het model met alle functies te gaan.

En als u twijfelt, kunt u de reviews van andere gebruikers op Amazon bekijken.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Bose Smart Soundbar 300 Vs 500 Vs 700 - We vergelijken drie geweldige soundbars van Bose je kunt de categorie bezoeken soundbar.

gerelateerde berichten

Subir