Beats Studio 3 Vs Bose QC 35 II | Vergelijking, zoek de verschillen, welke is beter?

03/08/2021 - Actualizado: 12/09/2021

Bose QC 35 II VS BEATS STUDIO 3

In de strijd om 's-werelds premium over-ear koptelefoon van de toonaangevende merken Beats en Bose, hebben we besloten om een vergelijking te maken tussen de meest populaire draadloze over-ear koptelefoons met actieve ruisonderdrukking, namelijk de Beats Studio3 en Bose QC 35 II.

Beiden zijn kwalitatief gezien zeer goede over-ear koptelefoons met een goede performance en met een lange batterijduur. Waarin verschillen de Beats Studio3 en de Bose QC 35 II en welke zijn de beste? Ben je benieuwd, blijf dan vooral doorlezen!

inhoudsopgave

Bose QuietComfort 35 II, geweldige geluidskwaliteit en ruisonderdrukking

De Bose QuietComfort 35II is een over-ear koptelefoon ofwel externe draadloze Bluetooth over-ear headset met een ingebouwde microfoon en heeft maar liefst 3 niveaus actieve ruisonderdrukking om zo de audio ervaring te optimaliseren in wat voor omgeving je je ook bevindt.

Als je alle afleidingen blokkeert, kan je veel meer genieten van waar je aan het luisteren bent met maximale concentratie en met een indrukwekkende audio performance, zodat je al je favoriete muziek en podcasts kan beluisteren wanneer je maar wilt. Los van het feit dat je ze overal kan gebruiken, zijn ze ook erg goed op alle volumes, dankzij het evenwichtige geluid en de helderheid in het stemgeluid.

Dit zijn echt over-ear koptelefoons die je met het grootste gemak kan gebruiken, aangezien je toegang hebt tot alle soorten muziek, informatie en veel meer dankzij de spraakbesturing door middel van Google en Alexa die je met Bluetooth kan koppelen aan elkaar.

Er is gebruik gemaakt van bestendige materialen teneinde shockschade en corrosieschade te voorkomen, om te kunnen overleven bij elke beweging die je maakt. Dankzij de lange duurzaamheid kan je ze overal mee naartoe nemen. Op een volledig opgeladen batterij kan je tot 20 uur onafgebroken naar muziek luisteren, zodat je ze altijd bij je hebt.

Beats Studio3 Wireless, aantrekkelijk ontwerp én een goeie autonomie

De Beats Studio3 Wireless is een high performance over-ear koptelefoon met ruisonderdrukking met een lange levensduur  met tot 22 uur onafgebroken audio. Door de minimale audiovertraging heb je een uitzonderlijk audio ervaring.

Met een kwalitatief zeer goede ingebouwde actieve ruisonderdrukking, Pure ANC genaamd, worden omgevingsgeluiden met hoge effectiviteit geblokkeerd, zodat je wel de muziek maar niet al die geluiden eromheen hoort. Gelijktijdig kan je alle inkomende telefoontjes aannemen, Siri activeren, de muziek bedienen met de multifunctionele bediening activeren en niet te vergeten de telefoon.

Anderzijds kan je rekenen op een groot bereik dankzij de Apple W1 chip en de Bluetooth technologie. En laten we de afwerking in het ontwerp vooral niet vergeten.

Laten we nu de Beats Studio3 vergelijken met de Bose QC 35II en de meest noemenswaardige verschillen onder de loep nemen.

De Bose over-ear koptelefoon is in sommige opzichten vergelijkbaar met de Beats, maar dit neemt niet weg dat er ook belangrijke verschillen bestaan tussen beiden. Om te kunnen achterhalen welke over-ear koptelefoon het beste bij jou past, is het van belang om te weten waarin elke van beide van elkaar verschillen. En in welke opzichten de één beter dan de ander presteert. Laten we de verschillen tussen de Beats Studio 3 en de Bose QC 35 II bespreken.

Gebruiksgemak

De Beats zijn verstelbaar om ze perfect te kunnen laten aansluiten op je oren. Heb je echter iets grotere oren dan kan het zijn dat ze alsnog niet goed zitten. Ze zijn bovendien ook iets zwaarder dan de Bose.

De Bose QC 35II kan je gedurende uren gebruiken zonder last van te hebben, gewoonweg omdat ze een stuk lichter zijn. Het enige minpuntje hiervan is dat als je het volume hoger zet, het geluid een eigen leven gaat leiden en daardoor de mensen om je heen ook 'last' kunnen hebben van jouw muziek. De pasvorm is perfect en met de zachte kussentjes gaat onze voorkeur uit naar de Bose QC35 II.

Audio Performance: lage bas, hoge tonen of balans

De Beats is een over-ear koptelefoon die wereldwijd erkend zijn door de lage bas. Bij dit exemplaar is de balans echter niet zo merkbaar nu ze gekozen hebben voor een meer evenwichtige kwaliteit. Daarentegen zien we bij Bose dat ze een flinke stap hebben gemaakt wat betreft de audio met een goede scheiding tussen stem- en instrumenteel geluid als je dit vergelijkt met de Beats. Zowel de lage bas als de hoge tonen zijn niet megascherp, maar het is de duidelijke winnaar wat de audio performance betreft.

Dit wil echter niet zeggen dat de kwaliteit van de Beats geen goede audiokwaliteit heeft. Deze is meer dan voldoende, maar als je het afzet tegen de goedkopere Bose, dan wint laatstgenoemde.

Ruisonderdrukking

Bij ruisonderdrukking moet je denken aan allerlei ruis dat binnenkomt als je naar muziek luistert. Als je een gevoelig gehoor hebt, dan kan het zo zijn dat je met de Beats een hele lichte ruis waarneemt, aangezien ze door de actieve ruisonderdrukking bijna alle omgevingsgeluiden blokkeren. Het grootste gedeelte van haar gebruikers went hieraan, ook al ervaren sommigen het wel zeker als minder prettig.

Bose heeft een betere ruisonderdrukking, ook al gebruik je de over-ear koptelefoon zonder naar muziek te luisteren, merk je dat de omgevingsgeluiden behoorlijk verminderen. De druk die het produceert is merkbaar als je er gevoelig voor bent, ook al is deze stukken minder dan bij andere exemplaren. Pluspunt, de bediening van de ruisonderdrukking is aanpasbaar.

Autonomie van de batterij

De Beats kan tot 22 uur wireless meegaan op een volledig opgeladen batterij. Dit kan worden uitgebreid tot 40 uur als je de ruisonderdrukking uitzet. Uiteraard gaan ze langer mee als je ze niet-wireless en met de kabel gebruikt. Aan de andere kant hebben we de Bose koptelefoon die tot 20 uur meegaan, ook al kan dit tot 40 uur meegaan als je de kabel gebruikt.

Ontwerp en Stijl.... uiteraard de Beats

Wat het ontwerp en de stijl betreft is het vrij duidelijk wie hier de winnaar is. De meest aantrekkelijke koptelefoon van de markt zijn de Beats. De Beats zijn beschikbaar in maar liefst 9 verschillende kleuren, zodat je deze helemaal kan aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. Je kan ze zelfs perfect als mode-accessoire gebruiken en combineren met je outfit.

Een ander pluspunt is dat je de koptelefoon helemaal kan opvouwen tot een compact formaat en je kan ze bewaren in een eigen etui. Het ontwerp van de Bose QC 35II is helemaal niet verkeerd, al is het een veel minder opvallend model dan andere exemplaren die te koop zijn. In twee kleuren beschikbaar: zwart en zilver en de materialen zijn van een meer dan acceptabele kwaliteit.

Laten we nu gaan kijken naar de overeenkomsten om je te helpen de juiste beslissing te nemen.

Deze Bose en Beats exemplaren zijn wireless over-ear koptelefoons met een hoogwaardige diadeem die je kan gebruiken voor verschillende doeleinden, ook al hebben we ook bepaalde overeenkomsten ontdekt tussen beiden. Laten we hier verder naar kijken.

Wireless verbinding 

Beide modellen zijn wireless koptelefoons, waardoor je heel veel vrijheid krijgt, doordat je ze draadloos kan gebruiken. Je kan onbezorgd van hot naar her gaan zonder je hier druk om te maken, maar ook over het bereik hoef je je niet druk te maken. Meer dan acceptabel in beide gevallen.

Actieve ruisonderdrukking

Bij beide exemplaren kan je rekenen op actieve ruisonderdrukking en ook al zeggen ze dat de ruisonderdrukking bij de Bose QC35 II iets beter is, hebben ze beide deze toepassing die zo praktisch is van daag de dag. Je hoeft je in ieder geval niet druk te maken om de omgevingsgeluiden, behalve als je dit zou willen. Bij de Bose koptelefoon kan je deze activeren of deactiveren naar gelang je behoefte.

Bellen kan ook

Een van de pluspunten van de Bose en Beats koptelefoons is dat je ermee kan bellen. Zo heb je plezier van de beste audiokwaliteit, terwijl je belt. Het telefoongesprek verbindt met de koptelefoon om zo de beste audio performance te verkrijgen.

Spraakbesturing

Beide exemplaren Bose en Beats zijn verenigbaar met spraakbesturing systemen zoals Google en Siri voor een nog groter gebruiksgemak.

Beats vs. Bose: gaan we voor de Beats Studio3 of toch voor de Bose QC35 II?

Ondanks het feit dat de Beats Studio 3 een veel elegantere uitstraling heeft en kan rekenen op meer autonomie,  is het toch de Bose QC35 II die het wint in veel meer opzichten. De audio performance van de Bose is indrukwekkend, beschikt over een betere ruisonderdrukking en zijn eenvoudiger in het gebruik.

Onze winnende optie is uiteraard de Bose, dat is niet zo moeilijk. Het is uiteindelijk jouw eindbeslissing en die beslissing is weer afhankelijk van je eigen prioriteiten. Ook de Beats bieden een degelijke geluidskwaliteit en degelijke toepassingen die meer dan voldoende voor je kunnen zijn. Ook kan het een interessante optie voor je zijn door de synchronisatie met Apple apparatuur.

Bij dit eindbesluit merken we ook op dat op dit moment de Bose voordeliger zijn. Ook weer een reden die het voor ons makkelijker maakt om voor de Bose QC35 II te gaan.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Beats Studio 3 Vs Bose QC 35 II | Vergelijking, zoek de verschillen, welke is beter? je kunt de categorie bezoeken Koptelefoon.

Subir