Saltar al contenido

Beats Solo 3 Vs Solo Pro Vs Studio 3 – Zelfde merk draadloze hoofdtelefoon, verschillende functies

Beats Solo 3 Vs Solo Pro_3

Bent u op zoek naar draadloze hoofdtelefoons die geluidskwaliteit, esthetiek en waar voor uw geld combineren? Als het antwoord ja is, raden wij u aan onze recensie verder te lezen. Daarin vergelijken wij twee modellen die aan deze norm voldoen, maar onderling zijn er aanzienlijke verschillen waarmee rekening moet worden gehouden. We hebben het over Beats Solo 3 Vs Solo Pro Vs Studio 3, drie hoofdtelefoons die behoren tot een van de dochtermerken van Apple. Wil je weten wat hun belangrijkste verschillen zijn? Laten we aan de slag gaan!

Beats Solo 3 Vs Solo Pro Vs Studio 3: laten we beginnen met hun gelijkenissen

In dit eerste deel zullen wij ingaan op de gemeenschappelijke kenmerken van beide modellen. De drie draadloze hoofdtelefoons die we analyseren behoren tot dezelfde productreeks, dus het is niet verwonderlijk dat er bepaalde aspecten gemeenschappelijk zijn:

Beats Solo 3 Vs Solo Pro_1

Esthetiek en design

Zowel de Beats Solo 3 als de Solo Pro hebben een supra-aural, ook bekend als on-ear, ontwerp. Hun voornaamste kenmerk is dat het oorkussen op het oor rust, en niet op het hoofd zoals bij circumaurale hoofdtelefoons. In het geval van de Beats Studio 3 hebben ze een circumaural ontwerp, hoewel de esthetiek vergelijkbaar is met die van hun twee rivalen.

Hij is dus kleiner, en de hoofdtelefoon is dienovereenkomstig lichter. De Beats Solo Pro ziet er iets gestroomlijnder uit, maar in de praktijk voelt hij hetzelfde aan.

Qua kleuren is de Beats Solo 3 verkrijgbaar in zwart, roségoud en rood. De Beats Solo Pro is verkrijgbaar in zwart of grijs. En in het geval van de Beats Studio 3 is het kleurengamma nog breder en kun je kiezen uit blauw, rood, grijs, zwart en zwart met goud.  Merk op dat de prijs kan variëren naargelang het ontwerp dat u kiest.

Batterij: zelfde levensduur en snellaadmogelijkheid

Zoals we hieronder zullen uitleggen, is een van de belangrijkste verschillen tussen de Beats Solo 3 en de Solo Pro dat alleen de Solo Pro over ANC beschikt, en dit heeft ook gevolgen voor de levensduur van de batterij.

De Solo 3, Solo Pro en Studio 3 kunnen allemaal 40 uur ononderbroken werken, maar de laatste twee verkorten hun batterijduur tot 22 uur als u de ANC-optie activeert. En als je ze moet opladen, kan dat op beide in minder dan 2 uur. En ze bieden allebei snelladen aan. Dus je kunt de Beats Solo 3 en Studio 3 tot 3 uur gebruiken met slechts 5 minuten opladen, en de Beats Solo Pro 10 minuten.

Bluetooth-verbinding

Wat connectiviteit en andere slimme functies betreft, zijn de verschillen eigenlijk miniem. Beide ondersteunen Bluetooth, hoewel de Solo Pro 5.0 ondersteunt tegenover 4.2 op de Solo 3 en de Studio 3. Koppelen met andere apparaten via Bluetooth is heel eenvoudig, vooral als het Apple-apparaten zijn (vergeet niet dat Beats een dochteronderneming van Apple is).

Een nadeel is dat geen van de toestellen Near Field-Communication (NFC)-technologie ondersteunt en dat je niet met meerdere toestellen tegelijk kunt koppelen, maar slechts met één.

De Solo 3 heeft ook een klein voordeel: hij heeft een audiokabel waarmee u kunt overschakelen naar de bedrade modus als de batterij bijna leeg is of als u een verbinding zonder vertraging wilt.

Beats Solo 3 Vs Solo Pro_4

Beats Solo 3 Vs Solo Pro: Wat zijn de verschillen?

Nu u de overeenkomsten tussen de twee modellen kent, is het tijd om de verschillen te bekijken, die u zullen helpen beslissen welke optie het best aan uw behoeften beantwoordt.

Gewicht en draagbaarheid

U hebt al gezien dat beide hoofdtelefoons qua ontwerp op elkaar lijken, maar één van de twee heeft een licht voordeel als het gaat om draagbaarheid. De Beats Solo 3 heeft een handiger formaat om mee te nemen.

Het gewicht is zelfs teruggebracht tot 215 gram, vergeleken met 260 gram en de bijna 270 gram voor de Solo Pro. Als gevolg daarvan zijn ze omvangrijker dan de Solo 3, maar ze zijn allebei perfect voor dagelijks gebruik.

ANC-functie en transparantiemodus

Nu komen we bij wat ongetwijfeld het opvallendste verschil is en waarschijnlijk ook het verschil dat de grootste invloed heeft op de prijs. Dit is de Active Noise Cancelling (ANC)-functie. De Beats Solo Pro en de Beats Studio 3 heeft wel ANC, in tegenstelling tot de Beats Solo 3, die het geluid niet onderdrukt maar isoleert.

Aan de andere kant heeft de Beats Solo Pro ook een transparantie-modus, die in plaats van het geluid volledig te onderdrukken, een natuurlijker omgevingsgeluid handhaaft. De Beats Solo Pro presteert dus beter dan zijn rivaal op het gebied van akoestische optimalisatie.

Technologie- en geluidsprofielen

Dit aspect houdt verband met het vorige. Er zijn dus ook verschillen in audiokwaliteit, zij het minder uitgesproken. De Beats Solo 3 heeft een meer bas-zwaar geluid, maar over het algemeen is de geluidskwaliteit beter op de Beats Solo Pro en in de Beats Studio 3. Zij hebben een natuurlijker klankprofiel en zijn veelzijdiger in meer verschillende muziekgenres.

Ingebouwde processor

De processor is van vitaal belang voor de werking van elk elektronisch apparaat, ook al is hij met het blote oog niet zichtbaar.

De Beats Solo 3 en de Beats Studio 3 is voorzien van Apple’s W1-chip, terwijl de Beats Solo Pro is uitgerust met de verbeterde H1. Een van de meest in het oog springende aspecten is de ondersteunde Bluetooth-versie, die hoger is in het geval van de Solo Pro.

Microfoons

We kunnen niet zeggen dat dit de hoofdtelefoons zijn met de meest geavanceerde microfoons, maar er zijn toch verschillen. De Beats Solo 3 heeft een enkele microfoon, terwijl de Beats Solo Pro twee microfoons heeft met beamforming technologie en een stemherkenningssysteem.

Handmatige bediening

De verschillen die we hebben opgemerkt op het gebied van directe handmatige bediening houden verband met de mogelijkheden die elk model biedt. Beats Solo Pro heeft een extra regelaar waarmee je kunt schakelen tussen de ANC- en de transparantie-modus.

De Beats Solo 3 daarentegen heeft een afstandsbediening op de audiokabel, naast de gebruikelijke drie knoppen die alle modellen hebben om de muziek te bedienen. De Solo Pro daarentegen kan worden in- en uitgeschakeld door ze eenvoudigweg uit te vouwen.

Prijs

De prijs is een van de belangrijkste factoren bij de aankoopbeslissing en het is duidelijk dat er een prijsverschil is tussen de twee hoofdrolspelers van onze bespreking. Het is niet erg uitgesproken gezien het feit dat de Solo Pro meer geavanceerde functionaliteiten integreert. Beide modellen zijn verkrijgbaar voor minder dan 200 euro, dus de prijs-prestatieverhouding voor beide is zeer goed.

In het geval van de Beats Studio 3 bedraagt de prijs bijna 300 euro, waardoor hij wellicht minder concurrerend is dan andere modellen van de concurrentie en van het eigen merk.

Beats Solo 3 Vs Solo Pro_2

Welk model van draadloze hoofdtelefoon is meer de moeite waard?

Gezien de technische en functionele aspecten is de Beats Solo Pro in alle opzichten een betere keuze.

Van de twee modellen die we hebben beoordeeld, zijn zij de enigen met ANC en transparantiemodus, wat een groot voordeel is ten opzichte van de Solo 3 en zelfs in vergelijking met de Studio 3, die geen doorzichtigheidsmodus heeft. Ze hebben ook een modernere processor, een breder scala aan microfoons en een betere geluidskwaliteit. Kortom, ze overtreffen de Solo 3 op vrijwel alle punten van de audiokwaliteit.

Als we kijken naar de prijs, een van de belangrijkste factoren die de beslissing kunnen veranderen, zien we dat het economische verschil zeer klein is, bijna onbestaande. En, afhankelijk van de beschikbare aanbiedingen, kan de Beats Solo Pro zelfs goedkoper zijn dan de Solo 3. In dit geval onderscheiden de Beats Studio 3’s zich van hun concurrenten en hebben ze een hoger prijskaartje.

Ze zijn iets lichter en verkrijgbaar in een groter kleurengamma. Wij vinden deze redenen echter niet belangrijk genoeg om op te wegen tegen de Beats Solo Pro.

Dit gezegd zijnde, is de beslissing niet alleen gebaseerd op objectieve aspecten, maar kan zij ook worden bepaald door persoonlijke kwesties die alleen u bekend zijn. Daarom geven wij u de informatie, maar alleen u hebt de eindbeslissing.

Amazon: de populairste Beats-hoofdtelefoons

Het lijdt geen twijfel dat Amazon vandaag het belangrijkste distributieplatform voor elektronische producten is. Daarom tonen wij u de rangschikking van de best verkochte Beats-hoofdtelefoons, voor het geval u het nuttig vindt te weten voor welke hoofdtelefoon de kopers kiezen.

12% korting
Beats by Dr. Dre Studio3 Draadloze-Koptelefoon met ruisonderdrukking, Apple W1-koptelefoonchip, Class 1 Bluetooth, 22 uur luisteren, Zwart, Eén Maat
 • Pure ANC (ofwel pure adaptieve ruisonderdrukking) blokkeert actief externe geluiden
 • Realtime audiokalibratie zorgt voor een premium luisterervaring
 • Dankzij een batterijduur van maximaal 22 uur kun je de hele dag draadloos naar muziek luisteren
 • Apple W1-chip voor een draadloze Class 1 Bluetooth-verbinding en efficiënter batterijgebruik
 • Met Fast Fuel kun je wanneer de batterij bijna leeg is, na 10 minuten opladen weer 3 uur naar muziek luisteren
4% korting
Beats by Dr. Dre MX432ZM/A Solo3 Wireless on-ear-koptelefoon, Apple W1-koptelefoonchip, Class 1 Bluetooth, 40 uur luisteren, Zwart, Eén Maat
 • Draadloze Bluetooth-koptelefoon voor ongekende prestaties
 • Bevat de Apple W1-chip en Class 1 Wireless Bluetooth-connectiviteit
 • Met een batterij die tot wel 40 uur meegaat, is de Beats Solo3 Wireless de perfecte koptelefoon voor dagelijks gebruik. Compatibel met iOS- en Android-devices
 • Met Fast Fuel kun je na 5 minuten opladen weer 3 uur afspelen wanneer de batterij bijna leeg is
 • Verstelbare pasvorm met zeer comfortabele oorschelpen voor dagelijks gebruik. Compact, gestroomlijnd design dat bovendien duurzaam en opvouwbaar is zodat je nooit meer zonder hoeft
33% korting
Beats by Dr. Dre Studio3 Draadloze-Koptelefoon met ruisonderdrukking, Decade Collection, Apple W1-koptelefoonchip, Class 1 Bluetooth, 22 uur luisteren, Zwart, Rood, Eén Maat
 • Pure ANC (ofwel pure adaptieve ruisonderdrukking) blokkeert actief externe geluiden
 • Realtime audiokalibratie zorgt voor een premium luisterervaring
 • Dankzij een batterijduur van maximaal 22 uur kun je de hele dag draadloos naar muziek luisteren
 • Apple W1-chip voor een draadloze Class 1 Bluetooth-verbinding en efficiënter batterijgebruik
 • Met Fast Fuel kun je wanneer de batterij bijna leeg is, na 10 minuten opladen weer 3 uur naar muziek luisteren
10% korting
Beats by Dr. Dre MX442ZM/A Solo3 Wireless on-ear-koptelefoon, Apple W1-koptelefoonchip, Class 1 Bluetooth, 40 uur luisteren, Roségoud, Eén Maat
 • Draadloze Bluetooth-koptelefoon voor ongekende prestaties
 • Bevat de Apple W1-chip en Class 1 Wireless Bluetooth-connectiviteit
 • Met een batterij die tot wel 40 uur meegaat, is de Beats Solo3 Wireless de perfecte koptelefoon voor dagelijks gebruik
 • Compatibel met iOS- en Android-devices
 • Met Fast Fuel kun je na 5 minuten opladen weer 3 uur afspelen wanneer de batterij bijna leeg is
MMOBIEL Oorkussens Earpads Compatibel met Beats Dr. DRE Studio 2.0/3.0 (rood) Koptelefoon
 • MMOBIEL Koptelefoon oorkussens earpads geschikt voor: Beats Dr. DRE Studio 2.0 / 3.0 (rood).
 • Deze ear pads zijn gemakkelijk om te zetten en ideaal om uw oude versleten oorkussens te vervangen om zo uw Beats Dr. DRE Studio 2.0 / 3.0 koptelefoon weer een frisse nieuwe look te geven.
 • Compatibiliteit: Beats Dr. DRE Studio 2.0 / 3.0.
 • Vervang je defecte of vuile/versleten ear pads van je koptelefoon in een handomdraai.
 • Hoogwaardig product van MMOBIEL. Elk onderdeel wordt voor verzending gecontroleerd. Dit product is op voorraad.