Babyliss vs Imetec Bellissima - Ionisch of stoom haar stijltang?

10/06/2022 - Actualizado: 07/06/2022

Babyliss Vs Imetec Bellissima

In deze vergelijking tonen wij u de verschillen en overeenkomsten tussen twee stijltangen die, ondanks het gebruik van verschillende technologieën, zeer professionele resultaten bieden. We hebben het over Babyliss vs Imetec Bellissima, twee benchmarks op het gebied van haarverzorging. Het is vermeldenswaard dat wij twee stijltangen hebben gekozen met een vergelijkbare prijs, in dezelfde economische klasse, zonder rekening te houden met eventuele seizoensaanbiedingen. Meer specifiek hebben we de Babyliss Super Smooth en Imetec Bellissima My Pro Steam modellen vergeleken. Als je er klaar voor bent, lees dan verder!

inhoudsopgave

Babyliss vs Imetec Bellissima: Welke stijltang is beter?

Met dit artikel willen we u alle informatie geven die u nodig hebt om de prestaties van beide stijltangen te vergelijken en de juiste te kiezen. Daartoe analyseren wij de prestaties van elk van hen op de verschillende belangrijke aspecten.

1) Verschillende temperatuurniveaus

We beginnen met de zuiver functionele kwesties. Een van de duidelijkste is het temperatuurreguleringsniveau van elk model. Beide stijltangen hebben temperatuurinstellingen, maar de ene heeft een groter bereik dan de andere.Babyliss Vs Imetec Bellissima_1

De Babyliss kan op 6 niveaus worden ingesteld, met een temperatuurbereik tussen 140º en 235º. De Imetec straightener daarentegen heeft 3 standen tussen 170° en 230°. Zoals u kunt zien, is het warmtebereik van het Babyliss-strijkijzer groter.

2) Besturingssysteem

Het tweede grote verschil tussen de twee hoofdpersonen in ons overzicht is het soort technologie dat zij gebruiken. De Babyliss straightener heeft ionische technologie, die perfect is voor het verdelen van de warmte zonder pluis te veroorzaken.

De Imetec daarentegen maakt gebruik van stoomtechnologie, wat meer aan te bevelen is als u uw haar steil wilt laten. Gebruik gewoon de juiste hoeveelheid stoom op elke haarlok.

3) Keramische platen om uw haar te beschermen

Het is niet ongewoon dat de platen van stijltangen een keramische coating hebben, zoals het geval is bij de twee die we hier bekijken. Dit materiaal is perfect voor het gelijkmatig geleiden van warmte zonder het haar te beschadigen.

Het Babyliss-model heeft het Advanced Ceramics-systeem, dus de platen zijn bekleed met toermalijnkeramiek. Imetec daarentegen geeft zijn stijltang Active Plates technologie, waarvan de oscillerende platen ook met hetzelfde materiaal zijn bekleed. Er zijn in dit opzicht dus geen grote verschillen.

4) Verlengsnoer

Hoewel sommige merken al snoerloze stijltangen verkopen, is dit niet het geval. Beide moeten op het lichtnet aangesloten zijn om te werken. De Babyliss stijltang heeft echter een snoer van 2,5 meter, wat langer is dan gebruikelijk.

In het geval van het Imetec strijkijzer is het snoer 1,8 meter, wat ook niet slecht is. Maar als u bijvoorbeeld op reis gaat en niet weet hoe uw hotelkamer eruit zal zien, zult u het Babyliss-strijkijzer waarschijnlijk gemakkelijker aankunnen, omdat het een langer snoer heeft.

5) Snelle start

Zowel de Babyliss als de Imetec modellen zijn ontworpen om snel op te warmen. U moet ongeveer 20-30 seconden wachten voordat u de stijltang gebruikt.Babyliss Vs Imetec Bellissima

6) Uitschakeling bij inactiviteit

Om veiligheidsredenen schakelen de twee protagonisten van ons onderzoek automatisch uit als ze inactiviteit detecteren. In het geval van de Babyliss wacht hij 72 minuten, terwijl de Imetec na 60 minuten niet-gebruik uitschakelt.

7) Visuele en esthetische lijn

Na het bekijken van de technische functionaliteiten, kunnen we niet anders dan het ontwerp van beide stijltangen op te merken.

De Babyliss stijltang heeft iets dunnere platen dan de Imetec, en zijn kromming eindigt in een meer puntige vorm, waardoor het een elegantere look heeft. De combinatie van zwart en goud draagt ook bij aan het premium design.

Het Imetec-strijkijzer daarentegen heeft iets bredere en volledig afgeronde platen. Wat de kleuren betreft, vinden we in dit geval een mix van zwart en metallic roze. Naar onze mening is het Babyliss-strijkijzer iets dunner en eleganter.

8) Waar voor je geld

Normaal gesproken is de prijs een van de meest doorslaggevende criteria bij de keuze van een model boven een ander, maar in dit geval is dat niet het geval. De twee stijltangen zijn ongeveer gelijk geprijsd, van 55 tot 65 euro, afhankelijk van wat wordt aangeboden.

Babyliss vs Imetec Bellissima: onze conclusie

Babyliss Vs Imetec Bellissima_3

Na het bekijken van de verschillen en overeenkomsten tussen de twee modellen in onze review, is het tijd om te kiezen voor welke stijltang je gaat. Zoals wij reeds hebben opgemerkt, is de prijs, die in andere gevallen een doorslaggevende factor is, hier niet doorslaggevend.

Daarom moeten we beslissen op basis van andere criteria. Een van de belangrijkste criteria is of u een stoomstrijkijzer wilt, in welk geval u voor het Imetec-strijkijzer moet kiezen, of niet.

Als we één eigenschap van Babyliss moeten benadrukken, is het dat hij 6 temperatuurniveaus biedt, iets wat niet erg gebruikelijk is bij stijltangen, die meestal in ongeveer 3 niveaus worden geregeld. Bovendien vinden we het ontwerp erg aantrekkelijk, vooral de originele puntige vorm van de platen.

Anderzijds is de Imetec stijltang iets veelzijdiger dankzij de stoom, aangezien deze technologie een duurzamere afwerking geeft aan kapsels in het algemeen. Hij heeft ook een kleine LED-lichtsensor aan de zijkant.

Denk dus na over wat uw belangrijkste behoeften zijn en aan welke criteria u het meeste belang wilt hechten. Wat je zeker kunt weten is dat je, welk model je ook kiest, een goede stijltang krijgt.

Top 5: De populairste Babyliss stijltangen

Amazon is het meest geïnternationaliseerde verkoop- en distributieplatform voor producten. Als u nog twijfelt en niet weet welk model u moet kiezen, kan het helpen om de winkelervaringen van andere gebruikers te kennen. Hier is een lijst van de best verkochte Babyliss stijltangen:

37% korting
BaByliss ST393E Super Smooth 235 stijltang met titanium-keramische platen en een ionische anti-frizz functie en een verbeterde warmtebescherming
 • Tot 235 °C met een Advanced Ceramics-verwarmingssysteem voor een snelle en constante opwarming van iedere lok
 • Professionele BaByliss stijltang met titanium-keramisch gecoate platen die gemakkelijk door het haar glijden en zorgen voor glanzend en steil haar
 • 6 digitale temperatuurinstellingen van 140 °C tot 235 °C bieden een verbeterde warmtebescherming voor alle haartypes
 • De ionische anti-frizz functie elimineert actief statisch geladen haar en zorgt ervoor dat je haar pluisvrij, glad en glanzend wordt
 • Inclusief hittebestendige mat
BaByliss ST482E Straight & Curl Brilliance 2-in-1 stijltang met ionische technologie en True-Titanium gladmakende platen
 • 2-in-1 stijltang met een afgeronde behuizing om langdurig steil haar of mooie golven en krullen te creëren
 • Titanium platen en een ionische anti-frizz functie voor pluisvrij, glad en glanzend haar
 • 5 digitale temperatuurinstellingen van 150 °C tot 230 °C bieden een verbeterde warmtebescherming voor alle haartypes
 • Advanced Ceramics-verwarmingssysteem voor een snelle en constante opwarming van iedere lok
 • Inclusief afneembare cooltips en hittebestendige mat
BaByliss ST089E Ceramic Straight 230 stijltang met keramische platen en multi-voltage
 • Tot 230°C met een snelle opwarming in 30 seconden voor een snelle styling
 • Multi-voltage voor wereldwijd gebruik
 • Platen met keramische coating voor een gladde afwerking
 • Inclusief hittebestendige mat
 • 2 temperatuurinstellingen
12% korting
BaByliss ST395E I-Pro 230 Steam stijltang met een hydraterend stoomsysteem voor het creëren van perfect glanzend, steil haar
 • Krachtige stijltang met hydraterend stoomsysteem dat verzorgende stoom vrijgeeft voor een natuurlijke glans en perfect glad haar
 • 38 mm brede platen met een coating van Titanium-Keramiek, ideaal voor het stylen van dikker haar
 • Intrekbare steilkammetjes om te kunnen steilen in slechts één beweging
 • Advanced Ceramics-verwarmingssysteem zorgt voor een snelle en constante opwarming van iedere lok
 • 5 digitale temperatuurinstellingen van 170 °C tot 230 °C bieden een verbeterde warmtebescherming voor alle haartypes
7% korting
BaByliss ST259E Platinum Diamond 235 stijltang met een super ionische anti-frizz functie en extra lange platen met een Diamant-Keramische coating
 • Diamant-Keramische platen voor het creëren van ultraglad haar
 • Super ionische anti-frizz functie die pluizig haar tegen gaat en ervoor zorgt dat je haar glad en glanzend wordt
 • Geheugenfunctie voor een gemakkelijke en snelle stylingssessie
 • Digitale stijltang met 10 temperatuurinstellingen van 140 °C tot 235 °C bieden een verbeterde warmtebescherming voor alle haartypes
 • Advanced Ceramics-verwarmingssysteem voor een snelle en constante opwarming van iedere lok

Amazon: de beste stijltang Imetec

Op dezelfde manier hebben we gekeken welke Imetec Bellissima stijltang het best verkoopt op dit platform:

Imetec Bellissima My Pro Steam B28 100 stijltang voor professioneel haar, met lang stijleffect, keramiek, instelbare temperatuur 170 °C - 200 °C - 230 °C, snelle opwarming
 • Stoomtechnologie: absolute gladheid en glanzend haar; anti-blad- en anti-frizz-effect, langdurig, vochtbestendig
 • Waterreservoir aan boord voor stoomproductie, die uit de kleine gaten op de bovenplaat komt, de stoomplaat geeft bij elk sluiten stoom af, ook als ze niet altijd met het blote oog zichtbaar zijn
 • Keramische gecoate verwarmingsplaten ter bescherming tegen hitte
 • 3 instelbare temperatuurstanden van 170 °C - 200 °C - 230 °C
 • Geschikt voor krullend, krullend, spiegelend of beschadigd haar
Imetec Bellissima My Pro Beach Waves GT20 100 stijltang voor golven en krullen met natuurlijk effect, 3 temperatuurinstellingen voor optimale bescherming van het haar, dubbele krultang
 • Stijltang voor kleine of zacht vallende krullen voor een individuele look
 • De dubbele krultang ontgrendelen, met behulp van de twee drukknopen aan de zijkant draaien en het gewenste effect selecteren: brede kant voor grote golven met zacht en natuurlijk effect. Smalle kant voor kleine en gedefinieerde golven voor een superglamoureuze look
 • Krultang met keramische coating voor een gelijkmatige verdeling van de warmte en een volledige bescherming van het haar, omkeerbaar met één klik. Kabellengte: 1,8 m
 • Thermo Control System voor een digitale regeling van de temperatuur van 160 °C tot 200 °C. Geschikt voor ten minste schouderlang haar
Imetec Bellissima Intellisense B24 100 stijltang voor glad en golvend haar bij 60 °C minder met Intellistyle-technologie, keramische coating, 5 temperatuurniveaus
 • Prachtige Intellisense maakt je haar tot 60 graden glad door het tegen schade en stress te beschermen, zonder het resultaat van het kapsel te beïnvloeden
 • Geschikt voor middellang tot lang haar, met het afgeronde ontwerp van de stijltang kun je glad of golvend haar met een natuurlijk golvend effect bereiken
 • Uitgerust met Intellistyle-technologie, waarmee je je haartype kunt instellen, dan wordt de stijltang de effectieve minimumtemperatuur voor jou gekozen, om een perfect resultaat zowel glad als gegolfd
 • De verwarmde platen zijn gecoat met Gloss&Shine Ceramic die een gelijkmatige warmteverdeling en optimaal glijden over het haar mogelijk maakt
 • De temperatuur kan ook in handmatige modus van 140 °C tot 220 °C met de Thermo Control worden ingesteld en dankzij het Quick Heating System is de plaat binnen enkele seconden klaar voor gebruik
Imetec Bellissima Revolution BHS1 100 automatische stijltang
 • Automatische roterende styling, de automatisch roterende platen
 • Cilinder met dubbele draairichting om je stijl snel en eenvoudig te maken
 • Modelleerkammen voor het vasthouden en fixeren van de haarlokken
 • Siliconen inzetstukken houden de haarstrengen op zachte wijze gespannen en zorgen zo voor een optimale styling
 • Glanzende coating voor een gelijkmatige warmteverdeling en hoge bescherming voor je haar
Imetec Bellissima B26 100 stijltang voor lang of moeilijk te disciplineerd haar, extra groot, keramische coating, glad en glanzend in één handeling, 160 °C - 230 °C
 • Extra grote platen voor snel en optimaal gladmaken
 • Coating van de Gloss&Shine keramische platen voor een gelijkmatige warmteverdeling en meer bescherming van je haar tijdens het stylen
 • Thermo Control System met 4 verschillende temperatuurstanden (160 °C tot 230 °C)
 • Quick Heating System: systeem maakt het mogelijk de plaat binnen enkele seconden klaar voor gebruik
 • Active Plates Technology: beweegbare en zwaaiende platen die zich bij het strijken van de streng aanpassen

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Babyliss vs Imetec Bellissima - Ionisch of stoom haar stijltang? je kunt de categorie bezoeken stijltang.

gerelateerde berichten

Subir