Apple Watch Series 7 Vs Garmin Fenix 7: de meest complete Smartwatch van 2022

30/08/2022

Apple Watch Series 7 Vs Garmin Fenix 7

De verscheidenheid aan smartwatches blijft toenemen, en merken blijven hun eigen producten bijwerken met verbeterde versies. Dit is het geval met de twee hoofdrolspelers van onze review, Apple en Garmin, twee van de meest gerenommeerde merken op de markt van vandaag. Keken we een paar maanden geleden nog naar hun 6 modellen, vandaag is het tijd om verder te gaan en de Apple Watch Series 7 Vs Garmin Fenix 7 smartwatches te vergelijken. Ben je klaar om uit te vinden welke van de twee meer geschikt is voor jouw voorkeuren? Hier gaan we!

inhoudsopgave

Twee smartwatches, verschillende versies

Om verwarring te voorkomen, overlopen we alle beschikbare versies van elk van de smartwatches. Voor het geval je het nog niet wist, het is gebruikelijk dat merken hetzelfde smartwatchmodel in verschillende versies met kleine wijzigingen op de markt brengen. Maar als het u niet duidelijk is wat elk ervan kenmerkt, kan de keuze ingewikkelder zijn:

Apple Watch Series 7: twee maten, verschillende kleuren

In het geval van de Apple Watch vinden we niet zozeer verschillende versies, maar dezelfde smartwatch in verschillende bandmaten. Afhankelijk van de grootte van uw pols, kunt u kiezen voor het 41mm of het 45mm model.

U kunt het ook in verschillende kleuren kopen, hoewel ze niet allemaal in dezelfde maten beschikbaar zijn. Het kleurengamma omvat rood, blauw, wit, groen en grijs.

Garmin Fenix 7: een super complete lijn van smartwatches

Als u al eens een Garmin-horloge hebt gehad, weet u dat er meestal verschillende versies van hetzelfde model zijn. In dit geval, kunt u het volgende vinden:

 • Fenix 7: standaard, zonne-energie en saffieren versie.
 • Fenix 7S: standaardversie, zonne-energie en saffier, maar met een kleiner formaat.
 • Fenix 7X: deze is alleen verkrijgbaar in zonne-energie en saffier, en wordt gekenmerkt door zijn grotere wijzerplaat.

Apple Watch Series 7 Vs Garmin Fenix_2
Apple Watch Series 7 Vs Garmin Fenix 7: Vergelijking en analyse

Om u zo objectief mogelijk te informeren, richten we ons op de standaardversies van beide smartwatches, dat zijn de eenvoudigere exemplaren. Daarom houden wij in het geval van Garmin geen rekening met de extra kenmerken van de zonne- en saffierversies.

1) Een heel ander ontwerp

Het eerste wat we kunnen zien is dat de twee hoofdrolspelers van onze review totaal verschillende ontwerpen hebben. De Garmin Fenix 7 behoudt een esthetiek die meer doet denken aan klassieke horloges, met een bolvormig scherm en een dikkere bezel.

De Apple Watch Series 7 kiest daarentegen voor een dunner, vierkant display, waardoor het een modernere en jeugdigere uitstraling krijgt. Hierdoor is de Apple Watch Series 7 veel lichter dan de Garmin, hoewel het Garmin-horloge een veel robuuster display heeft.

Het Garmin-display heeft Corning Gorilla Glass DX, dat sterker is dan het LTPO OLED-glas van de Apple Watch. Anderzijds is de schermresolutie hoger op het Apple model, met 396x484 pixels in vergelijking met 260x260 pixels op de Garmin.

Het is echter vermeldenswaard dat het scherm van de Apple Watch Series 7 20% groter is geworden in vergelijking met het vorige model, de Series 6.

2) Fitness tracking

Een van de belangrijkste redenen waarom je een smartwatch koopt, is meestal omdat je het meeste uit je fitnessactiviteit wilt halen en deze goed in de gaten wilt houden.

Het zal u dus interesseren te weten welke van de twee de beste prestaties levert vanuit een fitness- en gezondheidsperspectief.

Gezondheidsmonitoring

Eerst kijken we naar gezondheidsgerelateerde functies en sensoren. Beide smartwatches hebben een sensor om de hartslag, het zuurstofgehalte in het bloed, de versnellingsmeter, de slaapanalyse, de barometrische hoogtemeter, de gyroscoop, enzovoort te meten.

De Apple Watch Series 7 heeft een sensor die vallen detecteert, terwijl de Garmin Fenix 7 in staat is om bepaalde activiteiten te detecteren.

De Apple Watch Series 7 heeft daarentegen een ECG-sensor, die een elektrocardiogram kan genereren met belangrijke informatie voor uw arts.

Sport volgen

Op het gebied van sportprestaties biedt de Garmin Fenix 7 meer mogelijkheden dan de Apple Watch Series 7. Het heeft sensoren voor het meten van hartslagzones en hartslagpieken, hersteltijd, intervaltraining, verschillende sportprofielen (hardlopen, zwemmen, golfen, kajakken, surfen, fietsen, wandelen, klimmen, etc.).

Aan de andere kant, voor mensen die graag skiën, is de Garmin Fenix 7 de perfecte keuze, omdat hij beschikt over actuele kaarten van meer dan 2.000 skigebieden over de hele wereld.

Onderdompelingsvermogen en stofbestendigheid

Het volgende aspect dat in overweging moet worden genomen, is de weerstand van beide smartwatches tegen externe invloeden zoals water en stof. Vooral als je van buitensport houdt. Wij vergelijken de twee modellen:

 • Apple Watch Series 7: waterdicht tot een diepte van 50 meter en heeft een IP6X-rating, wat aantoont dat hij goed bestand is tegen stof.
 • Garmin Fenix 7: in dit geval is onderdompeling tot een diepte van 100 meter in water mogelijk, terwijl hij geen stofbestendigheidsclassificatie vermeldt.

3) Batterij en intern geheugen

In dit deel analyseren we de levensduur van de batterij van elke smartwatch en de opslagcapaciteit. In dit opzicht heeft de Garmin Fenix een geheugen van 16 GB, terwijl de Apple Watch Series 7 dit verdubbelt tot 32 GB.

Laten we het over de batterij hebben. Allereerst benadrukken we dat de Garmin Fenix 7 een batterijduur heeft die tot 18 dagen kan duren, heel anders dan de 18 uur die de Apple Watch Series 7 meegaat.

Het is vermeldenswaard dat de Apple smartwatch snel kan worden opgeladen, maar zelfs dan is de autonomie veel lager dan die van zijn rivaal. Aan de andere kant moet worden opgemerkt dat de batterijduur van Garmin van 18 dagen is voor gebruik als smartwatch.

Als u bijvoorbeeld de GPS activeert, daalt de batterijduur tot 57 uur. In de batterijbesparende modus kan de batterij echter tot 57 dagen meegaan.

Apple Watch Series 7 Vs Garmin Fenix 7_3
4) Innovatie en automatisering

Smartwatches danken hun naam niet aan toeval, maar aan het geheel van technologische kenmerken die hen in staat stellen te coördineren met andere toestellen.

Compatibiliteit van connectiviteit

Apple Watch Series 7 ondersteunt Bluetooth en WiFi. De Garmin Fenix 7 voegt ANT+ connectiviteit toe aan deze twee opties, een protocol waarmee twee toestellen eenvoudig met elkaar verbonden kunnen worden.

Platforms voor contactloze betalingen

Een van de meest gebruikelijke toepassingen van smartwatches is contactloos betalen, een functie die op beide modellen aanwezig is. De Apple Watch Series 7 maakt gebruik van Apple Pay, de betaalpoort van Apple, terwijl Garmin Garmin Pay heeft, zijn eigen betaalpoort.

Relatie met andere technologische omgevingen

Het zal je niet verbazen dat de Apple Watch Series 7 alleen compatibel is met andere Apple-apparaten, maar niet met Android-apparaten. De Garmin Fenix 7 daarentegen is compatibel met zowel Android- als iPhone-toestellen.

Synchronisatie met slimme toestellen

Net als andere Apple-apparaten wordt de Apple smartwatch gesynchroniseerd met Siri, de eigen virtuele assistent van Apple. De Garmin Fenix 7 daarentegen heeft deze functionaliteit niet, hoewel hij compatibel is met de Garmin Connect app.

Apple Watch Series 7 Vs Garmin Fenix 7: welke smartwatch is beter?

Elk van de twee apparaten die wij hebben geanalyseerd, beantwoordt aan de oorspronkelijke verwachtingen. De beslissing zal meer afhangen van het gebruik dat je van de smartwatch gaat maken, of van subjectieve aspecten zoals het design. Daarom moet je nagaan welke functies je nodig hebt in de smartwatch die je kiest.

Als je al andere Apple apparaten bezit, zul je de Apple Watch Series 7 willen kiezen, zodat je optimaal kunt profiteren van alle interconnectiviteit van de Apple omgeving. Bovendien is de Apple Watch goedkoper dan het Garmin horloge.

Als je de smartwatch daarentegen vooral gaat gebruiken om je fysieke en sportieve activiteit uitgebreider in de gaten te houden, raden we je aan om te kiezen voor de Garmin Fenix 7, die in die zin meer mogelijkheden biedt. Hij heeft een volumineuzer ontwerp, maar is duurzamer en heeft een breder scala aan sportprofielen.

Hoe dan ook, het laatste woord is aan u. Ons advies is om de smartwatch te kiezen die het beste bij je past, maar je kunt er zeker van zijn dat je in beide gevallen een supercomplete smartwatch krijgt die je niet in de steek zal laten.

Welke smartwatches verkopen het meest op Amazon?

Opdat u kunt nagaan welke smartwatches het meest verkocht worden op Amazon, tonen wij u de rangschikking met de producten die het meest succes kennen bij de gebruikers:

Apple Watch

5% korting
Apple Watch Series 9 (GPS 45 mm) Smartwatch - Kast van middernacht aluminium - Middernacht sportbandje M/L. Conditie bijhouden, Saturatie-app en Ecg-app, Always-on Retina-display, waterbestendig
 • WAAROM APPLE WATCH SERIES 9 – Je ultieme device voor een gezond leven kan nu nog meer. Dankzij de S9‑chip is het display superhelder en kun je op een nieuwe manier je Apple Watch snel en eenvoudig bedienen zonder het display aan te raken. De geavanceerde features om gezond, veilig en actief te blijven bieden waardevolle inzichten en hulp als je die nodig hebt. En met de compleet vernieuwde apps in watchOS zie je meer informatie in een oogopslag.
 • GEAVANCEERDE GEZONDHEIDSFEATURES – Hou je zuurstofsaturatie in de gaten. Maak een ecg wanneer je wilt. Krijg een melding bij een onregelmatig hartritme. Bekijk hoelang je remslaap, kernslaap en diepe slaap hebben geduurd. Hou je temperatuur bij om inzicht in je gezondheid en je cyclus te krijgen. En sta stil bij hoe je je voelt. Zo krijg je meer inzicht in je emoties en hoe je daarmee om kunt gaan.
 • EEN KRACHTIG TRAININGSMAATJE – De Work‑out‑app bevat allerlei work‑outs en geavanceerde trainingsgegevens.
 • VERNIEUWENDE VEILIGHEIDSFEATURES – Valdetectie en Ongelukdetectie kunnen automatisch de hulpdiensten waarschuwen als je een harde val maakt of betrokken bent bij een ernstig auto-ongeluk. En met SOS-noodmelding kun je met één druk op de knop zelf snel hulp inroepen.
 • GEWOON COMPATIBEL – Werkt naadloos samen met je devices en diensten van Apple. Ontgrendel je Mac automatisch. Gebruik ‘Nauwkeurig zoeken’ op bepaalde iPhone-modellen om te zien hoe ver en in welke richting je moet zoeken om je iPhone te vinden. Betaal met Apple Pay. Apple Watch Series 9 vereist iPhone Xs of nieuwer met iOS 17 of nieuwer.
7% korting
Apple Watch SE (2e generatie, 2023) (GPS 40 mm) Smartwatch - Kast van middernacht aluminium - Middernacht sportbandje S/M. Conditie en slaap bijhouden, ongelukdetectie, hartritme monitoren
 • WAAROM APPLE WATCH SE – Alle motivatie die je nodig hebt om meer te bewegen, en om connected, gezond en veilig te blijven. Met de slimme stapel en de vernieuwde apps in watchOS 10 zie je meer informatie in een oogopslag. En met features als Ongelukdetectie en geavanceerde work‑outgegevens is Apple Watch SE nu aantrekkelijker dan ooit.
 • FEATURES VOOR GEZONDHEID EN VEILIGHEID – Hulp als je die nodig hebt met valdetectie, ongelukdetectie en SOS‑noodmelding. Krijg meer inzicht in je gezondheid, onder meer dankzij waarschuwingen bij een ongewoon hoge of lage hartslag, of bij een onregelmatig hartritme.
 • Ontgrendel je Mac automatisch. Vind je devices makkelijk terug. Betaal met Apple Pay. Apple Watch SE vereist iPhone Xs of nieuwer met iOS 17 of nieuwer.
 • ZWEMPROOF EN STIJLVOL – Waterbestendig tot 50 meter. Drie uitvoeringen. En een achterplaat in bijpassende kleur, gemaakt met minder CO₂-uitstoot.
 • GEMAKKELIJK SAMEN TE STELLEN – Kies uit allerlei formaten, materialen en kleuren. Pas je wijzerplaat helemaal aan je smaak aan. Zo heb je voor elke gelegenheid en stemming de ideale Watch.
6% korting
Apple Watch Ultra 2 (GPS + Cellular 49 mm) Smartwatch - Robuuste kast van titanium - Blauw Ocean‑bandje. Conditie bijhouden, nauwkeurige gps, actieknop, extra lange batterijduur, helder Retina-display
 • WAAROM APPLE WATCH ULTRA 2 – Robuust en veelzijdig, met speciale bandjes voor iedereen die van duursport, outdooravontuur en watersport houdt. Dankzij de S9‑SiP is het display superhelder en heb je een magische nieuwe manier om je Apple Watch snel en eenvoudig te bedienen zonder het scherm aan te raken. De batterij gaat tot 36 uur mee en tot wel 72 uur in de energiebesparings­modus.
 • ENORM ROBUUST, ONGELOFELIJK VEELZIJDIG – 49‑mm kast van roestbestendig titanium. Grote Digital Crown en instelbare actieknop waarmee je direct een functie naar keuze kunt activeren. Waterbestendig tot 100 m.
 • GROOTSTE, HELDERSTE DISPLAY OOIT – Het helderste always‑on Retina-display van Apple is altijd goed leesbaar, zelfs in fel zonlicht. Er is meer ruimte om functies aan je wijzerplaat toe te voegen. En je kunt tot wel zes verschillende work-outgegevens tegelijk bekijken.
 • ALLE VRIJHEID EN TOCH VERBONDEN – Dankzij de ingebouwde technologie voor mobiele netwerken kun je bellen en berichten sturen zonder je iPhone. Stream je favoriete muziek en podcasts. Plan je route met Kaarten.
 • VOOR SPORTERS – Geavanceerde weergaven en trainingsgegevens in de Work‑out-app, zoals hartslagzones, gepersonaliseerde work‑outs en nieuwe fietsweergaven. Nauwkeurige dual-frequency gps bepaalt heel precies je locatie voor het berekenen van afstanden, tempo en routes. Het Trail-bandje is dun, licht en flexibel en speciaal ontworpen voor alle soorten work-outs.
24% korting
Apple Watch Series 8 (GPS, 41mm) smartwatch - kast van middernacht aluminium Middernacht sportbandje - Standaardmaat. Conditie bijhouden, waterbestendig
 • Temperatuursensor voor meer inzicht in je cyclus en een schatting van je ovulatie op basis van eerdere gegevens
 • Krachtige sensor en app om het zuurstofgehalte in je bloed te meten
 • Maak een ecg wanneer je wilt
 • Waarschuwing bij een ongewoon hoge of lage hartslag, of bij een onregelmatig ritme
 • Geavanceerde veiligheidsfeatures met onder meer valdetectie, SOS-noodmelding en crashdetectie

Garmin

18% korting
Garmin Vivoactive 5 Music, Smartwatch, Sporthorloge, AMOLED-Scherm, 11 dagen batterij, Sportapps 30+, Meditatie, Garmin Pay, Slaapcoaching, Zwart
 • Ontworpen met een helder, kleurrijk scherm dat je een completer beeld van je gezondheid geeft, dankzij de batterijduur tot wel 11 dagen in de smartwatch-modus
 • Body Battery energiebewaking helpt je te begrijpen wanneer je bent opgeladen of moet rusten met nog meer persoonlijke inzichten op basis van slaap, dutjes, stressniveaus, workouts en meer
 • Krijg een slaapscore en persoonlijke slaapcoaching voor de hoeveelheid slaap die je nodig hebt. Krijg ook tips over hoe je beter kunt slapen plus belangrijke meetwaarden, zoals de HRV-status, om je gezondheid beter te begrijpen
 • Vind nieuwe manieren om je lichaam in beweging te houden met meer dan 30 ingebouwde apps voor indoor- en outdoorsporten, zoals wandelen, hardlopen, fietsen, HIIT, zwemmen, golfen en meer
 • Automatische dutjesdetectie en -registratie houden de lengte van je dutjes overdag bij en geven je persoonlijke inzichten over hoe dit je Body Battery energiebewaking beïnvloedt en meer
31% korting
GARMIN Venu Sq, Health Smartwatch, Waterdicht, GPS, 1,3" Touchscreen, Sport-Apps, Hartslagmeting & Slaapanalyse, Batterijduur van 6 Dagen, Contactloos betalen
 • BLIJF GEZOND EN FIT: Blijf gezond en fit dankzij gezondheids- en fitnesstracking. Houd altijd uw energiereserves in de gaten. Kom alles te weten over hartslag, stress, slaapkwaliteit, activiteit en je waterverbruik. Met fietstracking voor vrouwen
 • DE HELE VERSCHEIDENHEID AAN SPORTEN: Vind uw sport en kies uit meer dan 20 sport-apps op uw Garmin Smartwatch: hardlopen, fietsen, yoga, Pilates, wandelen, golf, SUP en nog veel meer. laat je inspireren
 • MET INSTRUCTIES NAAR HET DOEL: Gebruik vooraf geïnstalleerde workouts voor krachttraining, cardio, yoga en Pilates direct op je smartwatch. Met Garmin Coach krijg je ook adaptieve trainingsschema's om je individueel gestelde hardloopdoelen te bereiken
 • EEN SLIMME METGEZEL IN HET DAGELIJKSE LEVEN: Betaal uw aankopen contactloos met uw smartwatch. Ontvang slimme meldingen en meer gemoedsrust met automatische ongevalmeldingen en noodhulp
 • LEVENSSTIJL OM DE POLS: Personaliseer uw Garmin horloge met aangepaste displayontwerpen en apps via de Garmin Connect IQ Store. Geef je Garmin de juiste look met de praktische snel verwisselbare polsbandjes 24 uur per dag
39% korting
GARMIN Instinct 2, Outdoor Smartwatch, GPS, Ingebouwde Sportapps, Gezondheids Functies, Langere Batterijduur, Grafiet
 • WAT JE OOK DOET, DOE HET MET DE INSTICT 2-SERIE: Deze robuuste GPS-smartwatches zijn sterk genoeg om je bij te houden en uniek genoeg om te passen jouw stijl. Doe meer van wat je leuk vindt met vooraf geladen activiteitenprofielen voor hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining en meer
 • HAAL MEER LEVENSDUUR UIT DE BATTERIJ: Voorzien van een langere batterijduur voor langere avonturen. Tot wel 28 dagen in Smartwatch modus. Bovendien kun je met Power Manager de levensduur van de batterij verlengen door te bepalen welke instellingen en sensoren stroom verbruiken
 • INTENSITEIT MINUTEN: Houd bij hoeveel minuten intensieve activiteit je krijgt, wanneer je ze verdient en tijdens welke activiteit. Je kunt ze zelfs zien als een gegevensveld tijdens getimede activiteiten
 • SLAAPSCORE, GEAVANCEERD SLAAPMONITORING: Krijg een volledig overzicht van je lichte, diepe en REM-slaapstadia. Bekijk het allemaal op een speciale widget die je slaapscore en inzichten bevat
 • VO2 MAX: Train slimmer met VO2 max, een indicatie van hoe je kunt presteren. Het houdt zelfs rekening met veranderingen in de prestaties die kunnen worden veroorzaakt door hitte of hoogte
10% korting
Garmin Venu Sq 2, Health Smartwatch,eén maat, Shadow Grey
 • Zie alles helder in met een groot, gemakkelijk af te lezen, helder AMOLED display met een always-on mode, perfect om even snel af te lezen
 • Met tot wel 11 dagen batterijduur in smartwatch mode, hoef je de watch tijdens het slapen niet af te doen om op te laden en heb je dus 24/7 inzicht in je gezondheid
 • Je gezondheid is belangrijk voor je, dus je wilt alles bijhouden. Van Body Battery, slaap score, ademhaling, vochinname en stress tot en met women’s health functies, hartslag en nog veel meer
 • Vind nieuwe manieren om te bewegen met meer dan 25 sportapps, zoals wandelen, hardlopen, fietsen, HIIT, zwemmen, golf, yoga en nog veel meer
 • Mis nooit een telefoontje, berichtje of social alert van je Apple of Android smartphone met al je smart notificaties direct op je pols
18% korting
Garmin Vivoactive 5 Music, Smartwatch, Sporthorloge, AMOLED-Scherm, 11 dagen batterij, Sportapps 30+, Meditatie, Garmin Pay, Slaapcoaching, Ivory/Cream Gold
 • Ontworpen met een helder, kleurrijk scherm dat je een completer beeld van je gezondheid geeft, dankzij de batterijduur tot wel 11 dagen in de smartwatch-modus
 • Body Battery energiebewaking helpt je te begrijpen wanneer je bent opgeladen of moet rusten met nog meer persoonlijke inzichten op basis van slaap, dutjes, stressniveaus, workouts en meer
 • Krijg een slaapscore en persoonlijke slaapcoaching voor de hoeveelheid slaap die je nodig hebt. Krijg ook tips over hoe je beter kunt slapen plus belangrijke meetwaarden, zoals de HRV-status, om je gezondheid beter te begrijpen
 • Vind nieuwe manieren om je lichaam in beweging te houden met meer dan 30 ingebouwde apps voor indoor- en outdoorsporten, zoals wandelen, hardlopen, fietsen, HIIT, zwemmen, golfen en meer
 • Automatische dutjesdetectie en -registratie houden de lengte van je dutjes overdag bij en geven je persoonlijke inzichten over hoe dit je Body Battery energiebewaking beïnvloedt en meer

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Apple Watch Series 7 Vs Garmin Fenix 7: de meest complete Smartwatch van 2022 je kunt de categorie bezoeken smartwatch.

gerelateerde berichten

Subir