Saltar al contenido

Apple Watch Series 7 Vs Garmin Fenix 7: de meest complete Smartwatch van 2022

Apple Watch Series 7 Vs Garmin Fenix 7

De verscheidenheid aan smartwatches blijft toenemen, en merken blijven hun eigen producten bijwerken met verbeterde versies. Dit is het geval met de twee hoofdrolspelers van onze review, Apple en Garmin, twee van de meest gerenommeerde merken op de markt van vandaag. Keken we een paar maanden geleden nog naar hun 6 modellen, vandaag is het tijd om verder te gaan en de Apple Watch Series 7 Vs Garmin Fenix 7 smartwatches te vergelijken. Ben je klaar om uit te vinden welke van de twee meer geschikt is voor jouw voorkeuren? Hier gaan we!

Twee smartwatches, verschillende versies

Om verwarring te voorkomen, overlopen we alle beschikbare versies van elk van de smartwatches. Voor het geval je het nog niet wist, het is gebruikelijk dat merken hetzelfde smartwatchmodel in verschillende versies met kleine wijzigingen op de markt brengen. Maar als het u niet duidelijk is wat elk ervan kenmerkt, kan de keuze ingewikkelder zijn:

Apple Watch Series 7: twee maten, verschillende kleuren

In het geval van de Apple Watch vinden we niet zozeer verschillende versies, maar dezelfde smartwatch in verschillende bandmaten. Afhankelijk van de grootte van uw pols, kunt u kiezen voor het 41mm of het 45mm model.

U kunt het ook in verschillende kleuren kopen, hoewel ze niet allemaal in dezelfde maten beschikbaar zijn. Het kleurengamma omvat rood, blauw, wit, groen en grijs.

Garmin Fenix 7: een super complete lijn van smartwatches

Als u al eens een Garmin-horloge hebt gehad, weet u dat er meestal verschillende versies van hetzelfde model zijn. In dit geval, kunt u het volgende vinden:

 • Fenix 7: standaard, zonne-energie en saffieren versie.
 • Fenix 7S: standaardversie, zonne-energie en saffier, maar met een kleiner formaat.
 • Fenix 7X: deze is alleen verkrijgbaar in zonne-energie en saffier, en wordt gekenmerkt door zijn grotere wijzerplaat.

Apple Watch Series 7 Vs Garmin Fenix_2
Apple Watch Series 7 Vs Garmin Fenix 7: Vergelijking en analyse

Om u zo objectief mogelijk te informeren, richten we ons op de standaardversies van beide smartwatches, dat zijn de eenvoudigere exemplaren. Daarom houden wij in het geval van Garmin geen rekening met de extra kenmerken van de zonne- en saffierversies.

1) Een heel ander ontwerp

Het eerste wat we kunnen zien is dat de twee hoofdrolspelers van onze review totaal verschillende ontwerpen hebben. De Garmin Fenix 7 behoudt een esthetiek die meer doet denken aan klassieke horloges, met een bolvormig scherm en een dikkere bezel.

De Apple Watch Series 7 kiest daarentegen voor een dunner, vierkant display, waardoor het een modernere en jeugdigere uitstraling krijgt. Hierdoor is de Apple Watch Series 7 veel lichter dan de Garmin, hoewel het Garmin-horloge een veel robuuster display heeft.

Het Garmin-display heeft Corning Gorilla Glass DX, dat sterker is dan het LTPO OLED-glas van de Apple Watch. Anderzijds is de schermresolutie hoger op het Apple model, met 396×484 pixels in vergelijking met 260×260 pixels op de Garmin.

Het is echter vermeldenswaard dat het scherm van de Apple Watch Series 7 20% groter is geworden in vergelijking met het vorige model, de Series 6.

2) Fitness tracking

Een van de belangrijkste redenen waarom je een smartwatch koopt, is meestal omdat je het meeste uit je fitnessactiviteit wilt halen en deze goed in de gaten wilt houden.

Het zal u dus interesseren te weten welke van de twee de beste prestaties levert vanuit een fitness- en gezondheidsperspectief.

Gezondheidsmonitoring

Eerst kijken we naar gezondheidsgerelateerde functies en sensoren. Beide smartwatches hebben een sensor om de hartslag, het zuurstofgehalte in het bloed, de versnellingsmeter, de slaapanalyse, de barometrische hoogtemeter, de gyroscoop, enzovoort te meten.

De Apple Watch Series 7 heeft een sensor die vallen detecteert, terwijl de Garmin Fenix 7 in staat is om bepaalde activiteiten te detecteren.

De Apple Watch Series 7 heeft daarentegen een ECG-sensor, die een elektrocardiogram kan genereren met belangrijke informatie voor uw arts.

Sport volgen

Op het gebied van sportprestaties biedt de Garmin Fenix 7 meer mogelijkheden dan de Apple Watch Series 7. Het heeft sensoren voor het meten van hartslagzones en hartslagpieken, hersteltijd, intervaltraining, verschillende sportprofielen (hardlopen, zwemmen, golfen, kajakken, surfen, fietsen, wandelen, klimmen, etc.).

Aan de andere kant, voor mensen die graag skiën, is de Garmin Fenix 7 de perfecte keuze, omdat hij beschikt over actuele kaarten van meer dan 2.000 skigebieden over de hele wereld.

Onderdompelingsvermogen en stofbestendigheid

Het volgende aspect dat in overweging moet worden genomen, is de weerstand van beide smartwatches tegen externe invloeden zoals water en stof. Vooral als je van buitensport houdt. Wij vergelijken de twee modellen:

 • Apple Watch Series 7: waterdicht tot een diepte van 50 meter en heeft een IP6X-rating, wat aantoont dat hij goed bestand is tegen stof.
 • Garmin Fenix 7: in dit geval is onderdompeling tot een diepte van 100 meter in water mogelijk, terwijl hij geen stofbestendigheidsclassificatie vermeldt.

3) Batterij en intern geheugen

In dit deel analyseren we de levensduur van de batterij van elke smartwatch en de opslagcapaciteit. In dit opzicht heeft de Garmin Fenix een geheugen van 16 GB, terwijl de Apple Watch Series 7 dit verdubbelt tot 32 GB.

Laten we het over de batterij hebben. Allereerst benadrukken we dat de Garmin Fenix 7 een batterijduur heeft die tot 18 dagen kan duren, heel anders dan de 18 uur die de Apple Watch Series 7 meegaat.

Het is vermeldenswaard dat de Apple smartwatch snel kan worden opgeladen, maar zelfs dan is de autonomie veel lager dan die van zijn rivaal. Aan de andere kant moet worden opgemerkt dat de batterijduur van Garmin van 18 dagen is voor gebruik als smartwatch.

Als u bijvoorbeeld de GPS activeert, daalt de batterijduur tot 57 uur. In de batterijbesparende modus kan de batterij echter tot 57 dagen meegaan.

Apple Watch Series 7 Vs Garmin Fenix 7_3
4) Innovatie en automatisering

Smartwatches danken hun naam niet aan toeval, maar aan het geheel van technologische kenmerken die hen in staat stellen te coördineren met andere toestellen.

Compatibiliteit van connectiviteit

Apple Watch Series 7 ondersteunt Bluetooth en WiFi. De Garmin Fenix 7 voegt ANT+ connectiviteit toe aan deze twee opties, een protocol waarmee twee toestellen eenvoudig met elkaar verbonden kunnen worden.

Platforms voor contactloze betalingen

Een van de meest gebruikelijke toepassingen van smartwatches is contactloos betalen, een functie die op beide modellen aanwezig is. De Apple Watch Series 7 maakt gebruik van Apple Pay, de betaalpoort van Apple, terwijl Garmin Garmin Pay heeft, zijn eigen betaalpoort.

Relatie met andere technologische omgevingen

Het zal je niet verbazen dat de Apple Watch Series 7 alleen compatibel is met andere Apple-apparaten, maar niet met Android-apparaten. De Garmin Fenix 7 daarentegen is compatibel met zowel Android- als iPhone-toestellen.

Synchronisatie met slimme toestellen

Net als andere Apple-apparaten wordt de Apple smartwatch gesynchroniseerd met Siri, de eigen virtuele assistent van Apple. De Garmin Fenix 7 daarentegen heeft deze functionaliteit niet, hoewel hij compatibel is met de Garmin Connect app.

Apple Watch Series 7 Vs Garmin Fenix 7: welke smartwatch is beter?

Elk van de twee apparaten die wij hebben geanalyseerd, beantwoordt aan de oorspronkelijke verwachtingen. De beslissing zal meer afhangen van het gebruik dat je van de smartwatch gaat maken, of van subjectieve aspecten zoals het design. Daarom moet je nagaan welke functies je nodig hebt in de smartwatch die je kiest.

Als je al andere Apple apparaten bezit, zul je de Apple Watch Series 7 willen kiezen, zodat je optimaal kunt profiteren van alle interconnectiviteit van de Apple omgeving. Bovendien is de Apple Watch goedkoper dan het Garmin horloge.

Als je de smartwatch daarentegen vooral gaat gebruiken om je fysieke en sportieve activiteit uitgebreider in de gaten te houden, raden we je aan om te kiezen voor de Garmin Fenix 7, die in die zin meer mogelijkheden biedt. Hij heeft een volumineuzer ontwerp, maar is duurzamer en heeft een breder scala aan sportprofielen.

Hoe dan ook, het laatste woord is aan u. Ons advies is om de smartwatch te kiezen die het beste bij je past, maar je kunt er zeker van zijn dat je in beide gevallen een supercomplete smartwatch krijgt die je niet in de steek zal laten.

Welke smartwatches verkopen het meest op Amazon?

Opdat u kunt nagaan welke smartwatches het meest verkocht worden op Amazon, tonen wij u de rangschikking met de producten die het meest succes kennen bij de gebruikers:

Apple Watch

8% korting
Apple Watch Ultra (GPS + Cellular, 49mm) smartwatch - kast van titanium Oranje Alpine‑bandje - L. Conditie bijhouden, nauwkeurige gps, actieknop, extra lange batterijduur
 • Speciaal ontwikkelde features en sensoren en drie nieuwe bandjes voor outdoormensen, avonturiers en duursporters
 • 49 mm kast van hoogwaardig titanium: robuust, roestbestendig en toch licht van gewicht
 • Het grootste en helderste Apple Watch-display voor betere leesbaarheid onder alle omstandigheden
 • Tot 36 uur batterijduur bij normaal gebruik en een energiebesparingsmodus voor een nog langere batterijduur
 • Nauwkeurige dual-frequency gps bepaalt heel precies je locatie voor het berekenen van afstanden, tempo en routes
17% korting
Apple Watch Series 8 (GPS, 41mm) smartwatch - kast van middernacht aluminium Middernacht sportbandje - Standaardmaat. Conditie bijhouden, waterbestendig
 • Temperatuursensor voor meer inzicht in je cyclus en een schatting van je ovulatie op basis van eerdere gegevens
 • Krachtige sensor en app om het zuurstofgehalte in je bloed te meten
 • Maak een ecg wanneer je wilt
 • Waarschuwing bij een ongewoon hoge of lage hartslag, of bij een onregelmatig ritme
 • Geavanceerde veiligheidsfeatures met onder meer valdetectie, SOS-noodmelding en crashdetectie
26% korting
Apple Watch SE (2e gen.) (GPS, 40mm) smartwatch - kast van middernacht aluminium Middernacht sportbandje - Standaardmaat. Conditie en slaap bijhouden, crashdetectie, waterbestendig
 • Bel en verstuur berichten rechtstreeks vanaf je pols
 • Tot 20% sneller dan de vorige Apple Watch SE
 • Geavanceerde veiligheidsfeatures met onder meer valdetectie, SOS-noodmelding en crashdetectie
 • Hou bij hoeveel je beweegt op Apple Watch en bekijk je trends in de Conditie-app op iPhone
 • Verbeterde Work-out-app met nieuwe manieren om te trainen
CeMiKa Bandje Compatibel met Apple Watch Bandje 38mm 40mm 41mm 42mm 44mm 45mm 49mm, Siliconen Bandjes Vervangende Riem Compatibel met iWatch SE Series 8 7 6 5 4 3 2 1, 38mm/40mm/41mm-S/M, Zwart
 • 【Compatibiliteit】 De siliconen sport band zijn perfect compatibel met apple watch se/apple watch series 8, series 7, series 6, series 5, series 4, series 3, series 2, series 1, en iwatch series 8/7/6/se/5/4/3/2/1, Sport, Edition, ALLE VERSIES (alleen vervangende band voor dames en heren, het horloge is niet inbegrepen)
 • 【Upgrade kleursluiting】 Deze Bandje is compatibel met Apple Watch band 38mm/40mm/41mm en iwatch band 42mm/44mm/45mm/49mm met pin-and-puck-sluiting ontwerp, we matchen verschillende kleuren pin-sluiting volgens de verschillende kleuren van de sportband, maakt uw horloge ziet er meer fashional uit. Geweldig cadeau voor vrouwen mannen voor Verjaardag, Vaderdag, Moederdag, Valentijnsdag, Kerstmis, Nieuwjaarsdag voor familie liefhebbers vrienden
 • 【Huidvriendelijke siliconen】 Deze band compatibel met Apple Watch is gemaakt van eersteklas zacht siliconenmateriaal, voorkomt irritatie van de huid, zacht en soepel aanvoelend gevoel bevrijdt uw pols wanneer u met de iwatch band; Waterdicht en gemakkelijk te drogen, waardoor het meer ademend en comfortabel voor je pols is
 • 【Maat advies】 Maat 38mm/40mm/41mm-S/M past voor wirst 5.1"-7.1" (130mm-180mm); 38mm/40mm/41mm-M/L past voor pols 5,9"-7,9" (150mm-200mm); 42mm/44mm/45mm/49mm-S/M past voor pols 5,5"-7,5" (140mm-190mm); 42mm/44mm/45mm/49mm-M/L past voor pols 6,3"-8,3" (160mm-210mm). Kies voor aankoop het juiste horlogemodel en de juiste maat
 • 【Beveiliging en eenvoudig te installeren】 CeMiKa siliconen band compatibel met Apple Watch 38mm 40mm 42mm 44mm wordt geleverd met slimme horlogebanden aan beide uiteinden, die veilig en precies op uw horloge-interface kunnen worden vergrendeld. Eenvoudige en directe installatie en verwijdering met één knop

Garmin

25% korting
GARMIN Venu 2S, Health Smartwatch, GPS, Slank Design, Ultrascherp, 1,1-Inch AMOLED-Scherm, Gezondheidsfuncties, 25 Sport-Apps, Muziekopslag, Garmin Pay
 • BRILJANTE KLEUREN: GPS-fitness-smartwatch met ultrascherp 1,1-inch (2,8 cm) AMOLED-aanraakscherm. Elegant ontwerp voor slanke polsen en een batterijlevensduur tot 10 dagen. Nieuw: snellaadfunctie en energiebesparende modus.
 • BLIJF FIT EN ACTIEF: Houd uw conditie en gezondheid in de gaten: hartslag, stress, energiereserves, slaapkwaliteit, activiteiten en meer. Met menstruatiekalender voor vrouwen. Nieuw: slaapanalyse met slaapscore, gezondheidsmomentopname en fitnessleeftijd.
 • VOOR UW FAVORIETE SPORT: Vind uw sport en kies uit meer dan 25 vooraf geïnstalleerde sport-apps op uw smartwatch: hardlopen, fietsen, yoga, Pilates, krachttraining, golf en nog veel meer. Nieuw: HIIT-workouts evenals wandelen, klimmen en boulderen.
 • UW TRAINER AAN DE POLS: Gebruik gratis trainingssessies voor de sport van uw keuze direct op het horloge. Garmin Coach biedt adaptieve trainingsschema's voor hardlopers en fietsers. Nieuw: uitgebreide krachttraining met meer dan 1.400 oefeningen en weergave van spiergroepen. Uw veiligheid is belangrijk voor ons, met automatische ongevalsmelding of noodhulp voor de activiteiten. Uw huidige positie wordt verzonden naar gedefinieerde contacten.
 • SLIM EN VERBONDEN: Betaal contactloos met Garmin Pay. Luister naar je favoriete muziek zonder smartphone. De Venu 2S kan tot 650 favoriete nummers of afspeellijsten opslaan. De Garmin Connect app evalueert uw activiteiten en geeft u een grafisch overzicht van uw persoonlijke conditie, uw prestaties en uw gezondheid. Nu met veel nieuwe functies.
32% korting
GARMIN Forerunner 245, Health Smartwatch, GPS Hardloophorloge, Uitgebreide Hardloopfuncties, Hartslagmeting
 • EFFECTIEVER TRAINEN: Het horloge vertelt je precies of je overwerkt, onderwerkt of juist traint. Met hartslagmeting aan de pols, VO2max, hersteltijd-adviseur en nog veel meer afstandsgegevens dankzij GPS, GLONASS en Galileo
 • ZELFS AFLEESBAAR IN DE ZON: Het 1,2” (3,04 cm) kleurendisplay is zeer goed afleesbaar, zelfs in direct zonlicht. In smartwatch-modus gaat de batterij tot 7 dagen mee (GPS-modus tot 24 uur). Waterdicht tot 5 ATM (druk in 50 m diepte)
 • TRAININGSPLANNEN VOOR JE DOEL: Plan je optimale training; Van hardlopen na het werk tot marathons; Download je persoonlijk trainingsplan; De Garmin hardloopcoach helpt je je doelen te bereiken; Individueel en Motiverend
 • WORD FIT EN ACTIEF: Naast hardlopen zijn er veel andere sportprofielen voorgeïnstalleerd, zoals fietsen, zwemmen, crosstrainer of yoga. Ook met fitness- en gezondheidsfuncties zoals energieniveau, stappenteller en slaapanalyse. Daar gaan we
 • MET TELEFOONBERICHTEN: De slimme hartslagmeter toont inkomende berichten/oproepen direct op het display. Pas je horloge aan met apps, widgets en displayontwerpen uit de Garmin Connect IQ Store. Sporthorloge en smartwatch in één
41% korting
GARMIN Forerunner 45S, Health Smartwatch, GPS Hardloophorloge, Uitgebreide Hardloopfuncties, Slank Design, Smartphonemeldingen
 • De Forerunner 45S helpt je beter te lopen en fitter te worden uitgebreide loopfuncties met snelheidsgegevens, rondetijden en trajectopname verhogen je motivatie wordt elke dag beter
 • De Forerunner 45S is speciaal ontworpen voor smalle polsen, daarmee past hij perfect bij atletes of hardlopers die een compact hardloophorloge met een minimum aan gewicht zoeken, eenvoudig omdoen en lopen
 • Loop zo effectief als nooit en houd daarbij je hartslagmeting en VO2max altijd in het oog de body batterijwaarde toont je huidige energieniveau en zegt je of je fit genoeg bent voor de volgende training
 • Plan je optimale training van afloop tot marathon download je persoonlijke trainingsplan en de Garmin loopcoach helpt je bij het bereiken van je doelen individueel
 • Te gebruiken in meerdere disciplines, naast hardlopen zijn nog veel andere sportprofielen vooraf geïnstalleerd, bijvoorbeeld fietsen, loopband, crosstrainer of yoga kies je favoriete sport en ga direct aan de slag
47% korting
GARMIN Venu, Health Smartwatch, GPS, Waterdicht, AMOLED-Display, Trainingsschema's en Geanimeerde Oefeningen, Hartslagmeting, Contactloos Betalen, Muziekopslag
 • VOOR UW FITNESS: Meer dan 40 trainingsschema's beschikbaar met verschillende moeilijkheidsgraden. Op het AMOLED-display worden geanimeerde oefeningen voor krachttraining, cardio, yoga en Pilates weergegeven. Garmin Coach helpt u uw hardloopdoel te bereiken.
 • BRILJANT DISPLAY: Elegant ontwerp afgerond met een hoogwaardig 1,2 inch AMOLED-kleurendisplay. Briljante kleuren, ultrascherpe resolutie. Functioneel, robuust en chic. Verenigd in een unieke smartwatch.
 • VOOR JE SPORT: Verbeter jezelf in je sport en laat je inspireren voor nieuwe dingen. Er zijn meer dan 20 sport-apps geïnstalleerd op je Garmin - hardlopen, fietsen, yoga, Pilates, wandelen, golf, SUP en nog veel meer.
 • VOOR UW GEZONDHEID: De gezondheids- en fitnesstracking geeft informatie voor een gezond leven. Zuurstofsaturatie en hartslagmeting geven informatie over uw conditie. Herinneringen voor een ideale waterbalans en een gezonde slaap bevorderen uw activiteit.
 • VOOR UW MUZIEK & AANKOPEN: Uw horloge - een slimme metgezel: Betaal voor aankopen contactloos met Garmin Pay. Geniet van je muziek. De Garmin Connect app evalueert je activiteit en geeft je een overzicht van je persoonlijke conditie.
33% korting
GARMIN Instinct 2 Solar | Outdoor Smartwatch | GPS | Ingebouwde Sportapps | Gezondheids Functies | Oneindige Batterijduur | Garmin Pay
 • WAT JE OOK DOET, DOE HET MET DE INSTICT 2-SERIE: Deze robuuste GPS-smartwatches zijn sterk genoeg om je bij te houden en uniek genoeg om te passen jouw stijl. Bovendien beschikt de Instinct 2 Solar over opladen op zonne-energie, waardoor je een onbeperkte batterijduur hebt in de smartwatch-modus, zodat je de onbeperkte mogelijkheden van het leven aan kan
 • HAAL MEER LEVENSDUUR UIT DE BATTERIJ: Voorzien van een langere batterijduur voor langere avonturen. Geniet met het SOLAR-model van een nieuw niveau van vrijheid met onbeperkte batterijduur in smartwatch-modus. Bovendien kun je met Power Manager de levensduur van de batterij verlengen door te bepalen welke instellingen en sensoren stroom verbruiken
 • GARMIN PAY CONTACTLOOS BETALINGEN: Op Solar-modellen loop je snel door de kassa's en selecteer je transitsystemen met Garmin Pay contactloos betalen door deelgenomen aanbieders
 • SLAAPSCORE, GEAVANCEERD SLAAPMONITORING: Krijg een volledig overzicht van je lichte, diepe en REM-slaapstadia. Bekijk het allemaal op een speciale widget die je slaapscore en inzichten bevat
 • VO2 MAX: Train slimmer met VO2 max, een indicatie van hoe je kunt presteren. Het houdt zelfs rekening met veranderingen in de prestaties die kunnen worden veroorzaakt door hitte of hoogte