Apple Watch Series 7 Vs Garmin Fenix 7: de meest complete Smartwatch van 2022

30/08/2022

Apple Watch Series 7 Vs Garmin Fenix 7

De verscheidenheid aan smartwatches blijft toenemen, en merken blijven hun eigen producten bijwerken met verbeterde versies. Dit is het geval met de twee hoofdrolspelers van onze review, Apple en Garmin, twee van de meest gerenommeerde merken op de markt van vandaag. Keken we een paar maanden geleden nog naar hun 6 modellen, vandaag is het tijd om verder te gaan en de Apple Watch Series 7 Vs Garmin Fenix 7 smartwatches te vergelijken. Ben je klaar om uit te vinden welke van de twee meer geschikt is voor jouw voorkeuren? Hier gaan we!

inhoudsopgave

Twee smartwatches, verschillende versies

Om verwarring te voorkomen, overlopen we alle beschikbare versies van elk van de smartwatches. Voor het geval je het nog niet wist, het is gebruikelijk dat merken hetzelfde smartwatchmodel in verschillende versies met kleine wijzigingen op de markt brengen. Maar als het u niet duidelijk is wat elk ervan kenmerkt, kan de keuze ingewikkelder zijn:

Apple Watch Series 7: twee maten, verschillende kleuren

In het geval van de Apple Watch vinden we niet zozeer verschillende versies, maar dezelfde smartwatch in verschillende bandmaten. Afhankelijk van de grootte van uw pols, kunt u kiezen voor het 41mm of het 45mm model.

U kunt het ook in verschillende kleuren kopen, hoewel ze niet allemaal in dezelfde maten beschikbaar zijn. Het kleurengamma omvat rood, blauw, wit, groen en grijs.

Garmin Fenix 7: een super complete lijn van smartwatches

Als u al eens een Garmin-horloge hebt gehad, weet u dat er meestal verschillende versies van hetzelfde model zijn. In dit geval, kunt u het volgende vinden:

 • Fenix 7: standaard, zonne-energie en saffieren versie.
 • Fenix 7S: standaardversie, zonne-energie en saffier, maar met een kleiner formaat.
 • Fenix 7X: deze is alleen verkrijgbaar in zonne-energie en saffier, en wordt gekenmerkt door zijn grotere wijzerplaat.

Apple Watch Series 7 Vs Garmin Fenix_2
Apple Watch Series 7 Vs Garmin Fenix 7: Vergelijking en analyse

Om u zo objectief mogelijk te informeren, richten we ons op de standaardversies van beide smartwatches, dat zijn de eenvoudigere exemplaren. Daarom houden wij in het geval van Garmin geen rekening met de extra kenmerken van de zonne- en saffierversies.

1) Een heel ander ontwerp

Het eerste wat we kunnen zien is dat de twee hoofdrolspelers van onze review totaal verschillende ontwerpen hebben. De Garmin Fenix 7 behoudt een esthetiek die meer doet denken aan klassieke horloges, met een bolvormig scherm en een dikkere bezel.

De Apple Watch Series 7 kiest daarentegen voor een dunner, vierkant display, waardoor het een modernere en jeugdigere uitstraling krijgt. Hierdoor is de Apple Watch Series 7 veel lichter dan de Garmin, hoewel het Garmin-horloge een veel robuuster display heeft.

Het Garmin-display heeft Corning Gorilla Glass DX, dat sterker is dan het LTPO OLED-glas van de Apple Watch. Anderzijds is de schermresolutie hoger op het Apple model, met 396x484 pixels in vergelijking met 260x260 pixels op de Garmin.

Het is echter vermeldenswaard dat het scherm van de Apple Watch Series 7 20% groter is geworden in vergelijking met het vorige model, de Series 6.

2) Fitness tracking

Een van de belangrijkste redenen waarom je een smartwatch koopt, is meestal omdat je het meeste uit je fitnessactiviteit wilt halen en deze goed in de gaten wilt houden.

Het zal u dus interesseren te weten welke van de twee de beste prestaties levert vanuit een fitness- en gezondheidsperspectief.

Gezondheidsmonitoring

Eerst kijken we naar gezondheidsgerelateerde functies en sensoren. Beide smartwatches hebben een sensor om de hartslag, het zuurstofgehalte in het bloed, de versnellingsmeter, de slaapanalyse, de barometrische hoogtemeter, de gyroscoop, enzovoort te meten.

De Apple Watch Series 7 heeft een sensor die vallen detecteert, terwijl de Garmin Fenix 7 in staat is om bepaalde activiteiten te detecteren.

De Apple Watch Series 7 heeft daarentegen een ECG-sensor, die een elektrocardiogram kan genereren met belangrijke informatie voor uw arts.

Sport volgen

Op het gebied van sportprestaties biedt de Garmin Fenix 7 meer mogelijkheden dan de Apple Watch Series 7. Het heeft sensoren voor het meten van hartslagzones en hartslagpieken, hersteltijd, intervaltraining, verschillende sportprofielen (hardlopen, zwemmen, golfen, kajakken, surfen, fietsen, wandelen, klimmen, etc.).

Aan de andere kant, voor mensen die graag skiën, is de Garmin Fenix 7 de perfecte keuze, omdat hij beschikt over actuele kaarten van meer dan 2.000 skigebieden over de hele wereld.

Onderdompelingsvermogen en stofbestendigheid

Het volgende aspect dat in overweging moet worden genomen, is de weerstand van beide smartwatches tegen externe invloeden zoals water en stof. Vooral als je van buitensport houdt. Wij vergelijken de twee modellen:

 • Apple Watch Series 7: waterdicht tot een diepte van 50 meter en heeft een IP6X-rating, wat aantoont dat hij goed bestand is tegen stof.
 • Garmin Fenix 7: in dit geval is onderdompeling tot een diepte van 100 meter in water mogelijk, terwijl hij geen stofbestendigheidsclassificatie vermeldt.

3) Batterij en intern geheugen

In dit deel analyseren we de levensduur van de batterij van elke smartwatch en de opslagcapaciteit. In dit opzicht heeft de Garmin Fenix een geheugen van 16 GB, terwijl de Apple Watch Series 7 dit verdubbelt tot 32 GB.

Laten we het over de batterij hebben. Allereerst benadrukken we dat de Garmin Fenix 7 een batterijduur heeft die tot 18 dagen kan duren, heel anders dan de 18 uur die de Apple Watch Series 7 meegaat.

Het is vermeldenswaard dat de Apple smartwatch snel kan worden opgeladen, maar zelfs dan is de autonomie veel lager dan die van zijn rivaal. Aan de andere kant moet worden opgemerkt dat de batterijduur van Garmin van 18 dagen is voor gebruik als smartwatch.

Als u bijvoorbeeld de GPS activeert, daalt de batterijduur tot 57 uur. In de batterijbesparende modus kan de batterij echter tot 57 dagen meegaan.

Apple Watch Series 7 Vs Garmin Fenix 7_3
4) Innovatie en automatisering

Smartwatches danken hun naam niet aan toeval, maar aan het geheel van technologische kenmerken die hen in staat stellen te coördineren met andere toestellen.

Compatibiliteit van connectiviteit

Apple Watch Series 7 ondersteunt Bluetooth en WiFi. De Garmin Fenix 7 voegt ANT+ connectiviteit toe aan deze twee opties, een protocol waarmee twee toestellen eenvoudig met elkaar verbonden kunnen worden.

Platforms voor contactloze betalingen

Een van de meest gebruikelijke toepassingen van smartwatches is contactloos betalen, een functie die op beide modellen aanwezig is. De Apple Watch Series 7 maakt gebruik van Apple Pay, de betaalpoort van Apple, terwijl Garmin Garmin Pay heeft, zijn eigen betaalpoort.

Relatie met andere technologische omgevingen

Het zal je niet verbazen dat de Apple Watch Series 7 alleen compatibel is met andere Apple-apparaten, maar niet met Android-apparaten. De Garmin Fenix 7 daarentegen is compatibel met zowel Android- als iPhone-toestellen.

Synchronisatie met slimme toestellen

Net als andere Apple-apparaten wordt de Apple smartwatch gesynchroniseerd met Siri, de eigen virtuele assistent van Apple. De Garmin Fenix 7 daarentegen heeft deze functionaliteit niet, hoewel hij compatibel is met de Garmin Connect app.

Apple Watch Series 7 Vs Garmin Fenix 7: welke smartwatch is beter?

Elk van de twee apparaten die wij hebben geanalyseerd, beantwoordt aan de oorspronkelijke verwachtingen. De beslissing zal meer afhangen van het gebruik dat je van de smartwatch gaat maken, of van subjectieve aspecten zoals het design. Daarom moet je nagaan welke functies je nodig hebt in de smartwatch die je kiest.

Als je al andere Apple apparaten bezit, zul je de Apple Watch Series 7 willen kiezen, zodat je optimaal kunt profiteren van alle interconnectiviteit van de Apple omgeving. Bovendien is de Apple Watch goedkoper dan het Garmin horloge.

Als je de smartwatch daarentegen vooral gaat gebruiken om je fysieke en sportieve activiteit uitgebreider in de gaten te houden, raden we je aan om te kiezen voor de Garmin Fenix 7, die in die zin meer mogelijkheden biedt. Hij heeft een volumineuzer ontwerp, maar is duurzamer en heeft een breder scala aan sportprofielen.

Hoe dan ook, het laatste woord is aan u. Ons advies is om de smartwatch te kiezen die het beste bij je past, maar je kunt er zeker van zijn dat je in beide gevallen een supercomplete smartwatch krijgt die je niet in de steek zal laten.

Welke smartwatches verkopen het meest op Amazon?

Opdat u kunt nagaan welke smartwatches het meest verkocht worden op Amazon, tonen wij u de rangschikking met de producten die het meest succes kennen bij de gebruikers:

Apple Watch

5% korting
Apple Watch SE (2e gen.) (GPS, 40mm) smartwatch - kast van sterrenlicht aluminium Sterrenlicht sportbandje - Standaardmaat. Conditie en slaap bijhouden, crashdetectie, waterbestendig
 • Bel en verstuur berichten rechtstreeks vanaf je pols
 • Tot 20% sneller dan de vorige Apple Watch SE
 • Geavanceerde veiligheidsfeatures met onder meer valdetectie, SOS-noodmelding en crashdetectie
 • Hou bij hoeveel je beweegt op Apple Watch en bekijk je trends in de Conditie-app op iPhone
 • Verbeterde Work-out-app met nieuwe manieren om te trainen
Apple Watch Series 8 (GPS, 41mm) smartwatch - kast van middernacht aluminium Middernacht sportbandje - Standaardmaat. Conditie bijhouden, waterbestendig
 • Temperatuursensor voor meer inzicht in je cyclus en een schatting van je ovulatie op basis van eerdere gegevens
 • Krachtige sensor en app om het zuurstofgehalte in je bloed te meten
 • Maak een ecg wanneer je wilt
 • Waarschuwing bij een ongewoon hoge of lage hartslag, of bij een onregelmatig ritme
 • Geavanceerde veiligheidsfeatures met onder meer valdetectie, SOS-noodmelding en crashdetectie
Apple Watch Series 9 (GPS) 45‑mm kast van middernacht aluminium, Middernacht geweven sportbandje
 • WAAROM APPLE WATCH SERIES 9 – Je ultieme device voor een gezond leven kan nu nog meer. Dankzij de S9‑chip is het display superhelder en kun je op een nieuwe manier je Apple Watch snel en eenvoudig bedienen zonder het display aan te raken. De geavanceerde features om gezond, veilig en actief te blijven bieden waardevolle inzichten en hulp als je die nodig hebt. En met de compleet vernieuwde apps in watchOS zie je meer informatie in een oogopslag.
 • CO₂-NEUTRAAL – Apple Watch Series 9 met kast van aluminium is CO₂-neutraal in combinatie met het nieuwste geweven sportbandje. Lees meer over de inspanningen van Apple voor het milieu op apple.com/nl/2030.
 • GEAVANCEERDE GEZONDHEIDSFEATURES – Hou je zuurstofsaturatie in de gaten. Maak een ecg wanneer je wilt. Krijg een melding bij een onregelmatig hartritme. Bekijk hoelang je remslaap, kernslaap en diepe slaap hebben geduurd. Hou je temperatuur bij om inzicht in je gezondheid en je cyclus te krijgen. En sta stil bij hoe je je voelt. Zo krijg je meer inzicht in je emoties en hoe je daarmee om kunt gaan.
 • EEN KRACHTIG TRAININGSMAATJE – De Work‑out‑app bevat allerlei work‑outs en geavanceerde trainingsgegevens.
 • VERNIEUWENDE VEILIGHEIDSFEATURES – Valdetectie en Ongelukdetectie kunnen automatisch de hulpdiensten waarschuwen als je een harde val maakt of betrokken bent bij een ernstig auto-ongeluk. En met SOS-noodmelding kun je met één druk op de knop zelf snel hulp inroepen.
Apple Watch Ultra 2 (GPS + Cellular) 49-mm kast van titanium, Olijfgroen Alpine‑bandje - M
 • WAAROM APPLE WATCH ULTRA 2 – Robuust en veelzijdig, met speciale bandjes voor iedereen die van duursport, outdooravontuur en watersport houdt. Dankzij de S9‑SiP is het display superhelder en heb je een magische nieuwe manier om je Apple Watch snel en eenvoudig te bedienen zonder het scherm aan te raken. De batterij gaat tot 36 uur mee en tot wel 72 uur in de energiebesparings­modus.
 • CO₂-NEUTRAAL – Apple Watch Ultra 2 is CO₂-neutraal in combinatie met het nieuwste Alpine-bandje of Trail-bandje. Lees meer over de inspanningen van Apple voor het milieu op apple.com/nl/2030.
 • ENORM ROBUUST, ONGELOFELIJK VEELZIJDIG – 49‑mm kast van roestbestendig titanium. Grote Digital Crown en instelbare actieknop waarmee je direct een functie naar keuze kunt activeren. Waterbestendig tot 100 m.
 • GROOTSTE, HELDERSTE DISPLAY OOIT – Het helderste always‑on Retina-display van Apple is altijd goed leesbaar, zelfs in fel zonlicht. Er is meer ruimte om functies aan je wijzerplaat toe te voegen. En je kunt tot wel zes verschillende work-outgegevens tegelijk bekijken.
 • ALLE VRIJHEID EN TOCH VERBONDEN – Dankzij de ingebouwde technologie voor mobiele netwerken kun je bellen en berichten sturen zonder je iPhone. Stream je favoriete muziek en podcasts. Plan je route met Kaarten.
Apple Watch Ultra (GPS + Cellular, 49mm) smartwatch - kast van titanium Middernacht Ocean‑bandje. Conditie bijhouden, nauwkeurige gps, actieknop, extra lange batterijduur
 • Speciaal ontwikkelde features en sensoren en drie nieuwe bandjes voor outdoormensen, avonturiers en duursporters
 • 49 mm kast van hoogwaardig titanium: robuust, roestbestendig en toch licht van gewicht
 • Het grootste en helderste Apple Watch-display voor betere leesbaarheid onder alle omstandigheden
 • Tot 36 uur batterijduur bij normaal gebruik en een energiebesparingsmodus voor een nog langere batterijduur
 • Nauwkeurige dual-frequency gps bepaalt heel precies je locatie voor het berekenen van afstanden, tempo en routes

Garmin

16% korting
GARMIN Venu Sq, Health Smartwatch, Waterdicht, GPS, 1,3" Touchscreen, Sport-Apps, Hartslagmeting & Slaapanalyse, Batterijduur van 6 Dagen, Contactloos betalen
 • 500 FAVORIETE NUMMERS ALTIJD BIJ JE: Laat muziek je vergezellen. Met je nummers van Spotify, Amazon Music en Deezer. Koppel een Bluetooth-hoofdtelefoon en je kunt aan de slag. Betaal je aankopen contactloos met je smartwatch
 • DE HELE SPORTDIVERSITEIT: Vind uw sport en kies uit meer dan 20 sport-apps op uw Garmin Smartwatch: hardlopen, fietsen, yoga, Pilates, wandelen, golf, SUP en nog veel meer. Laat je inspireren.
 • MET INSTRUCTIES VOOR HET DOEL: Gebruik vooraf geïnstalleerde trainingen voor krachttraining, cardio, yoga en Pilates rechtstreeks via uw smartwatch. Met Garmin Coach ontvang je ook adaptieve trainingsschema's om je individueel gestelde hardloopdoelen te bereiken.
 • EEN SLIMMERE METGEZEL IN HET DAGELIJKS LEVEN: Betaal uw aankopen contactloos met uw smartwatch. Ontvang slimme meldingen en meer veiligheid door automatische ongevalmeldingen en noodhulp.
 • LEVENSSTIJL OM DE POLS: Ontwerp uw Garmin horloge met individuele display-ontwerpen en apps via de Garmin Connect IQ Store. Geef je Garmin de juiste look met de praktische snelwissel polsbandjes.
GARMIN Instinct Solar, Health Smartwatch, GPS, Zonne-Energie, Waterdicht, Sport & Fitness Functies
 • LANGERE LEVENSDUUR VAN DE BATTERIJ DANKZIJ ZONNE-ENERGIE: Deze GPS-smartwatch is net als jij - alsof je voor altijd buiten bent! De nieuwste zonnetechnologie maakt je onafhankelijk: de batterij gaat tot 54 dagen mee in de smartwatch-modus en zelfs langer in de batterijbesparingsmodus. Met instelbaar batterijverbruik.
 • PRECIES JOUW STIJL: Verkrijgbaar in trendy kleuren die bij elke look passen. Of het nu gaat om fietsen in de wildernis, chillen op het strand of barbecueën met vrienden: dit robuuste horloge past overal bij. De behuizing, die is getest volgens militaire normen, kan alles.
 • VOOR ELKE ACTIVITEIT: Gebruik dit GPS-sporthorloge als hardloophorloge of outdoor smartwatch. Vooraf geïnstalleerde sport- en outdoor-apps, waaronder hardlopen, fietsen en zwemmen, maken van deze Garmin het ideale multisporthorloge met GPS. Klik en ga aan de slag.
 • SLIM IN ACTIE: Uw slimme metgezel zit precies om uw pols. Ontvang meldingen van oproepen en meer direct op uw Bluetooth-smartwatch. En download schema's en apps op het sporthorloge met GARMIN CONNECT. Met dit outdoorhorloge weet je altijd waar je bent - dankzij multi-satellietontvangst (GPS, GLONASS, Galileo), kompas en hoogtemeter. U kunt elke bestemming vinden met waypoint-navigatie - en weer terug met de TrackBack-functie.
 • FITNESS IN EEN OOGOPSLAG: Met deze hartslagmeter werkt de hartslagmeting aan de pols zelfs tijdens het zwemmen. Daarnaast een uitgebreide gezondheidstracking met polsslagmeting, stressniveau en andere functies waarmee u te allen tijde uw reserves kent.
15% korting
GARMIN Forerunner 55, Health Smartwatch, GPS Hardloophorloge, Ingebouwde Sportapps, Hartslagmeting
 • ZIE JEZELF ALS HARDLOPER: Deze gebruiksvriendelijke GPS-smartwatch is ontworpen voor mensen van alle vaardigheidsniveaus. Hiermee kunnen ze hun statistieken bijhouden en hun fitnessdoelen nastreven
 • PACEPRO TECHNOLOGIE: Deze functie biedt op GPS gebaseerde tempobegeleiding voor een geselecteerde afstand of route in de Garmin Connect app om je te helpen je wedstrijdstrategie te plannen. Zo kun jij je inspanningen afstemmen op wat er nog voor je ligt
 • TRAININGSPLANNEN VOOR JE DOEL: Plan je optimale training; Van hardlopen na het werk tot marathons; Download je persoonlijk trainingsplan; De Garmin hardloopcoach helpt je je doelen te bereiken; Individueel en Motiverend
 • INGEBOUWDE SPORTAPPS: Geef je workout een boost met activiteitenprofielen voor hardlopen op de baan of virtueel hardlopen, zwemmen in een zwembad, pilates, HIIT en zelfs ademhalingsoefeningen
 • SMARTPHONE MELDINGEN: Ontvang e-mails, sms-berichten en waarschuwingen rechtstreeks op je smartwatch wanneer deze is gekoppeld met een compatibele smartphone
24% korting
GARMIN Forerunner 45, Health Smartwatch, GPS Hardloophorloge, Uitgebreide Hardloopfuncties, Hartslagmeting
 • INDRUKWEKKENDE HARDLOOPEIGENSCHAPPEN: De Forerunner 45 helpt je beter te rennen en fitter te worden; Uitgebreide loopfuncties met snelheid, rondetijden en routeregistratie verhogen je motivatie; Elke dag beter worden
 • TRAIN SUCCESVOL: Ren effectiever dan ooit en houd altijd je hartslagmeting en VO2max in de gaten; De Body Battery-waarde geeft je huidige energieniveau weer en vertelt je of je fit genoeg bent voor de volgende training
 • TRAININGSPLANNEN VOOR JE DOEL: Plan je optimale training; Van hardlopen na het werk tot marathons; Download je persoonlijk trainingsplan; De Garmin hardloopcoach helpt je je doelen te bereiken; Individueel en Motiverend
 • GEMAAKT VOOR VEEL SPORTEN: Je bent actief in meerdere disciplines; Naast hardlopen zijn er veel andere sportprofielen voorgeïnstalleerd, bijvoorbeeld fietsen, loopband, crosstrainer of yoga; Kies je favoriete sport en ga direct aan de slag
 • ALTIJD UP-TO-DATE: Evalueer trainingsgegevens met Garmin Connect; Met slimme meldingen en live tracking blijf je altijd verbonden en dankzij de automatische ongevalsmelding kun je snel hulp krijgen in geval van nood
20% korting
GARMIN Forerunner 245, Health Smartwatch, GPS Hardloophorloge, Uitgebreide Hardloopfuncties, Hartslagmeting
 • EFFECTIEVER TRAINEN: Het horloge vertelt je precies of je overwerkt, onderwerkt of juist traint. Met hartslagmeting aan de pols, VO2max, hersteltijd-adviseur en nog veel meer afstandsgegevens dankzij GPS, GLONASS en Galileo
 • ZELFS AFLEESBAAR IN DE ZON: Het 1,2” (3,04 cm) kleurendisplay is zeer goed afleesbaar, zelfs in direct zonlicht. In smartwatch-modus gaat de batterij tot 7 dagen mee (GPS-modus tot 24 uur). Waterdicht tot 5 ATM (druk in 50 m diepte)
 • TRAININGSPLANNEN VOOR JE DOEL: Plan je optimale training; Van hardlopen na het werk tot marathons; Download je persoonlijk trainingsplan; De Garmin hardloopcoach helpt je je doelen te bereiken; Individueel en Motiverend
 • WORD FIT EN ACTIEF: Naast hardlopen zijn er veel andere sportprofielen voorgeïnstalleerd, zoals fietsen, zwemmen, crosstrainer of yoga. Ook met fitness- en gezondheidsfuncties zoals energieniveau, stappenteller en slaapanalyse. Daar gaan we
 • MET TELEFOONBERICHTEN: De slimme hartslagmeter toont inkomende berichten/oproepen direct op het display. Pas je horloge aan met apps, widgets en displayontwerpen uit de Garmin Connect IQ Store. Sporthorloge en smartwatch in één

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Apple Watch Series 7 Vs Garmin Fenix 7: de meest complete Smartwatch van 2022 je kunt de categorie bezoeken smartwatch.

gerelateerde berichten

Subir