Saltar al contenido

Aminzer vs Braun Silk Expert vs Philips Lumea: drie IPL epileerapparaten die u moet kennen

Aminzer vs Braun Silk Expert vs Philips Lumea

Epileren met gepulseerd licht is het afgelopen jaar een van de grootste afzetmarkten geworden. Geen wonder, want epilators met gepulseerd licht, ook bekend als IPL, zijn zeer gemakkelijk te gebruiken en bieden langdurige resultaten. Je moet echter weten waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste. In dit overzicht tonen wij u drie modellen die, hoewel ze onderling nogal wat verschillen vertonen, interessant zijn om te weten. We hebben het over Aminzer vs Braun Silk Expert vs Philips Lumea. Lees verder!

Aminzer vs Braun Silk Expert vs Philips Lumea: welke modellen moeten we kiezen?

Zoals u zich kunt voorstellen, hebben alle drie de merken verschillende modellen in elke serie, wat het moeilijker maakt om ze generiek te analyseren. Daarom gaan wij ons in deze analyse concentreren op de populairste modellen van elk. We vergelijken dus:

 • Aminzer PA2
 • Braun Silk Expert Pro 5
 • Philips Lumea Advanced IPL

Aminzer vs Braun Silk Expert vs Philips Lumea: belangrijkste verschillen

We beginnen met de belangrijkste verschillen tussen de drie merken:

Aantal lichtpulsen

De belangrijkste factor, of een van de belangrijkste factoren, bij het kiezen van een IPL epileerapparaat is te weten hoeveel lichtpulsen het maximaal kan afgeven. Dit zal u een idee geven van de levensduur van de epilator, want, zoals u weet, stopt hij met werken wanneer het maximaal mogelijke aantal lichtpulsen is bereikt. En het is een van de belangrijkste verschillen tussen onze drie hoofdpersonen.

De Philips epilator heeft de minste pulsen, met maximaal 250.000 lichtpulsen. Hij wordt gevolgd door de Braun met 400.000 pulsen, en de Aminzer staat bovenaan de lijst met 999.900 flitsen.

Dit cijfer kan een indicatie zijn, maar is niet noodzakelijkerwijs een exacte referentie, aangezien ze niet allemaal hetzelfde rendement hebben. Met andere woorden, hoewel de Aminzer epilator meer lichtpulsen heeft, optimaliseert de Braun epilator elke slag veel beter. Met andere woorden, we besteden meer lichtpulsen aan de Aminzer dan aan de Braun of Philips, hoewel het verschil vrij groot is.

Aminzer vs Braun Silk Expert vs Philips Lumea_3

Intensiteitsniveaus

Een ander belangrijk punt om te weten is hoeveel intensiteitsniveaus je kunt kiezen bij elke epilator. Zo weten we in hoeverre het past bij onze huidskleur. Hoe meer het is aangepast aan uw huidskleur, hoe meer prestatie u krijgt en dus hoe minder lichtpulsen u bij elke slag zult gebruiken.

Zowel de Aminzer als de Philips hebben 5 intensiteitsniveaus, wat vrij gebruikelijk is voor dit type epilator. De Braun daarentegen verdubbelt dit, met 10 intensiteitsniveaus. Dit is een van de redenen waarom hij doeltreffender is, ondanks het feit dat hij minder lichtpulsen heeft dan de Aminzer.

Huidtint sensor

De ideale intensiteit kan handmatig worden gekozen, zoals bij de Aminzer epilator, of automatisch, zoals bij de Philips en Braun epilatoren. Dit wordt mogelijk gemaakt door de integratie van een sensor die uw huidskleur identificeert en de intensiteit dienovereenkomstig aanpast.

Dit is een niveau van automatisering dat bijdraagt tot betere resultaten dan wanneer u het handmatig doet, in welk geval u misschien niet de best mogelijke optimalisatie bereikt.

Koelfunctie

Sommige IPL-extilatoren hebben een ijs- of koelfunctie die de temperatuur van de huid met 5-10ºC verlaagt om brandwonden of ongewenste dermatologische reacties te voorkomen. In dit geval is deze functie alleen te vinden in de Aminzer epilator. Dit vermindert ook het ongemak dat u kunt voelen.

Inbegrepen accessoires

Een ander onderscheidend element is de set meegeleverde accessoires en koppen. De Aminzer epilator heeft geen extra hulpstukken. De Braun daarentegen omvat een precisiekop, een koffer en een Venus-machine. De Philips epilator is uitgerust met drie verschillende koppen voor het gezicht, de bikinilijn en de oksels, en een stoffen opbergtasje.

Opmerkelijk is dat de hoofdkoppen van de Braun en Aminzer epilators multifunctioneel zijn en op verschillende delen van het lichaam kunnen worden gebruikt. Beide zijn even geschikt voor mannen als voor vrouwen.

Prijs

Tot slot belichten we een van de belangrijkste verschillen: de prijs. Het is duidelijk dat ze niet dezelfde prijs hebben, want u hebt al gezien dat ze niet hetzelfde niveau van innovatie, automatisering en efficiëntie hebben. Als u een budget epileerapparaat zoekt, is de Aminzer uw keuze, maar het is de eenvoudigste van de drie.

Het economische gamma van Braun en Philips is zeer vergelijkbaar en er is geen groot prijsverschil. De variatie kan echter toenemen afhankelijk van de economische aanbiedingen die op een bepaald moment beschikbaar zijn.

Aminzer vs Braun Silk Expert vs Philips Lumea: de belangrijkste overeenkomsten

Vervolgens richten wij ons op de gemeenschappelijke elementen:

Geschikt voor verschillende lichaamsdelen

Een van de overeenkomsten tussen de drie epileerapparaten die we bekijken, is dat ze op verschillende delen van het lichaam kunnen worden gebruikt: benen, oksels, gezicht of bikinilijn. Ze zijn dus allemaal heel veelzijdig en helpen je om overal een haarvrij lichaam te krijgen.

Perceptie van de resultaten

Hoe lang duurt het voordat je de eerste resultaten ziet? Dit is een van de meest voorkomende twijfels bij mensen die nog nooit een IPL-epilator hebben gebruikt en het voor het eerst doen. In alle drie de gevallen duurt het ongeveer 4 weken voordat je resultaat ziet. Dit kan echter variëren afhankelijk van uw huidskleur, de gebruiksfrequentie en de positie waarin u de epilator gebruikt.

Aminzer vs Braun Silk Expert vs Philips Lumea_4

Aminzer vs Braun Silk Expert vs Philips Lumea: wat is onze conclusie?

Nu we de verschillen en de belangrijkste overeenkomsten kennen, is het tijd om te beslissen welke we gaan kiezen. Het eerste waar we echter duidelijk over moeten zijn, is dat dit kan variëren afhankelijk van onze behoeften en vooral van onze budgettaire beperkingen.

Braun en Philips staan qua efficiëntie en technologie boven Aminzer. Als u het zich niet kunt veroorloven veel geld uit te geven en liever kiest voor een zuinig model, is de Aminzer een alternatief dat op Amazon zeer goede recensies krijgt vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. Verwacht alleen niet hetzelfde niveau van detail, automatisering en uitmuntendheid als bij Braun en Philips.

En als u liever kiest voor een van de twee grote merken, dan is onze aanbeveling de Braun Silk Expert Pro 5. Zijn epilatie-efficiëntie is hoger en het kostenverschil is te klein om een belangrijk criterium te zijn. Hij heeft ook meer lichtpulsen en dubbele intensiteitsniveaus, wat betekent dat hij zich beter aan uw huidskleur kan aanpassen.

Maar, zoals we altijd zeggen, de uiteindelijke beslissing is aan u. U kunt ook de beoordelingen van elk model bekijken van andere gebruikers die ze hebben geprobeerd, mocht u nog twijfelen.

Wat zijn de best verkopende IPL epileerapparaten op Amazon?

Voordat we eindigen, willen we je de lijst laten zien van de IPL epilators die de meeste gebruikers op Amazon kopen, voor het geval het je helpt om te kiezen:

Ipl Mini Laser Epileerapparaat voor mannen en vrouwen, draagbare laser epilator depilador permanent gezichtshaarverwijderingsapparaat laser ontharingsapparaat voor het hele lichaam (wit)
 • ----Zoals bij elke andere IPL-behandeling heb je pigmenten in het haar nodig om het licht aan te trekken. Zodra het licht wordt aangetrokken, worden de haarwortels warm en gestimuleerd om niet opnieuw te groeien. Ook is een lage pigmentgraad in de huid nodig, zodat de huid geen licht aantrekt.
 • ---- Het werkt op (natuurlijk) donkerblond, bruin en zwart en op huidtinten van zeer wit tot donkerbruin en werkt niet op rood, lichtblond en wit/grijs haar of een zeer donkere huid.
 • ----Het veiligheidssysteem van de laserepilator zorgt ervoor dat het knipperen van het licht alleen mogelijk is als de accessoires volledig in contact zijn met de huid. Het ingebouwde uv-filter zorgt ervoor dat het licht alleen het haar en niet de huid beïnvloedt.
 • ----Wij raden aan om de laserepilator in een goed verlichte ruimte te gebruiken om de waargenomen helderheid van de flitser te verminderen. Bijwerkingen en complicaties, hoewel mogelijk, zijn zeer onwaarschijnlijk, zolang je de laserepilator volgens de instructies en voorzorgsmaatregelen in de gebruiksaanwijzing gebruikt.
 • ----Door je huidtype te controleren, kun je de specifieke instelling kiezen die een effectieve en zachte behandeling op je gezicht garandeert. Omdat het gebied rond je ogen zeer gevoelig is, raden wij je aan om de laserepilator alleen onder de jukbeenderen te gebruiken om het risico op oogschade te voorkomen.
Solac Epilsense Mini IPL Epileerapparaat IPL laser
 • Hoogwaardige lamp met uv-bescherming en lange levensduur, tot 100.000 schoten (zoals minimaal 5 jaar).
 • Maximale veiligheid: sensor detecteert het contact met de huid en sensor voor de huid.
 • Geschikt voor het verwijderen van gezichtsharen (bovenlip en kin) en lichaamshaar, inclusief benen, oksels, oksels, buik, armen.
 • Haarverdichting tot 50% na 3-4 weken.
 • Toepassingsgebied: 3,1 cm2.
YOHOOLYO Epileerapparaat, IPL, semi-definitief, 999,999 flashs voor lichaam, gezicht, oksels en gevoelige zones
 • Professionele IPL-technologie: het haar wordt na 4 ontharingseenheden met meer dan 85% verminderd; en na 8 sessies moet je het apparaat slechts af en toe gebruiken
 • 5 niveaus: 5 helderheidsinstellingen maken het mogelijk om naar wens te kiezen. Het wordt aanbevolen om voor het eerst met niveau 1 te beginnen om aan dit ontharingsapparaat te wennen
 • 2 flitsmodi: unieke flitser voor kleine, gevoelige gebieden, zoals gezicht/oksel/bikinizone; continue flitser voor het ontharen van grote oppervlakken, inclusief rug, armen, benen enz.
 • Het ontwerp van het lcd-scherm vergemakkelijkt de helderheid van alle gegevens in één oogopslag (opmerking: de op het scherm weergegeven waarde kan vanwege de kwaliteitscontrole onder of hoger zijn dan 999 999 vanwege de kwaliteitscontrole die we op elk artikel uitvoeren voordat het de fabriek verlaat)
 • Een veiligheidsbril, een scheerapparaat en een opbergtas worden samen verzonden. Voor het gebruik van de epilator raden wij je aan het scheerapparaat te gebruiken om je haar te scheren en vervolgens een bril te dragen om te voorkomen dat sterk licht je ogen irritert; een opbergtas is bedoeld voor opslag en gebruik onderweg
IPL epileerapparaat met hartslaglicht, professioneel epileerapparaat 3-in-1 voor het ontharen van gezicht en lichaam thuis
 • OPT ontharing: gebaseerd op het selectieve fotothermische werkingsprincipe kan het hoge warmte produceren, waardoor de haarzakjes worden vernietigd en het doel van ontharing wordt bereikt.
 • - Pigmentatie, sterk gebruik van pulserend licht, extraheert de diepe pigmentatie van de huid en ontbindt RF voor uitscheiding door lymfe.
 • Verjonging van de huid: sterk pulserend licht. Gebruik en RF voor het stimuleren van het fibrotische weefsel van de dermis, bevorderen van de regeneratie van collageen, waardoor de huid en de poriën lichter worden.
 • 3 filters: maak de behandeling gesegmenteerd en nauwkeuriger. Met een koelkop, kan worden beperkt tot hitte om de haarzakjes te beschadigen.
 • Veelzijdig inzetbaar: verwijdert ongewenste haren, verwijdert sproeten, witter en verjonging, verbetert de poriën, donkere teint, vermindert acne en verbetert de olieafscheiding