Amazon Fire TV 2-serie vs 4-serie vs Omni-serie: Analyse en vergelijking

11/07/2023 - Actualizado: 09/07/2023

Amazon Fire TV 2-serie vs 4-serie vs Omni-serie

De Smart TV's van Amazon hebben de afgelopen jaren een indrukwekkende vooruitgang geboekt, ondanks de hevige concurrentie in een verzadigde markt, vooral van Samsung. Is het lachende bedrijf er echter in geslaagd om de concurrentie het hoofd te bieden met zijn eigen Smart TV's? Om deze vraag te beantwoorden, onderzoeken we drie van de populairste modellen: Amazon Fire TV 2 Series vs 4 Series vs Omni Series.

Het is belangrijk om op te merken dat Amazon een onderscheidende manier heeft om zijn Smart TV-lijnen te benoemen, door een nummer te gebruiken gevolgd door het woord "Series". Met deze informatie in gedachten richten we ons op het analyseren van de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee unieke modellen van Amazon Smart TV's. Je kunt het niet missen!

No products found.

inhoudsopgave

Amazon Fire TV 2 Series vs 4 Series vs Omni Series: Welke elementen verschillen?

In dit gedeelte beginnen we met het benadrukken van de meest relevante onderscheidende kenmerken tussen de drie Smart TV's:

Scherm: afmetingen en technologie

Een van de eerste dingen die belangrijk zijn om te weten, is dat de twee Smart TV's verschillende schermformaten hebben, hoewel ze niet hetzelfde zijn. In het geval van de Amazon Fire TV 2-serie kun je kiezen tussen een 32-inch of 40-inch scherm. Aan de andere kant is de 4-serie Smart TV verkrijgbaar in drie formaten: 43-inch, 50-inch en 55-inch. De Omni-serie is verkrijgbaar in 43, 50, 55, 65 en 75 inch.

Daarom kan de grootte van de ruimte waar je je Smart TV wilt plaatsen van invloed zijn op de beslissing welke te kopen. Terwijl de Amazon Fire TV 2-serie geschikt is voor kleinere ruimtes, zijn de Amazon Fire TV 4-serie en Omni-serie ontworpen voor grotere ruimtes.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:OLED Televisie vs. QLED televisie - Wat zijn de verschillen?OLED Televisie vs. QLED televisie - Wat zijn de verschillen?

Belangrijk is dat je in alle drie de gevallen kunt kiezen voor een 4-jarig beschermingsplan, hoewel de prijs dan aanzienlijk hoger wordt.

Schermresolutie

Nu komen we bij de resolutie, die bij de Fire TV 2-serie anders is dan bij de andere twee. De 2-serie heeft een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels. De Fire TV 4-serie en de Omni-serie bieden daarentegen een 4K UHD-resolutie van 3840 x 2160 pixels.

Ingebouwde zoom

Hoewel de meeste slimme functies vergelijkbaar zijn, onderscheidt de Fire TV Omni Series zich van de andere twee door een aantal zeer interessante functies. Het biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om videogesprekken te voeren via Zoom met spraakbesturing, waardoor je kunt profiteren van een groter scherm als je wilt communiceren met familie en vrienden via videogesprekken.

Hoog dynamisch bereik formaat

Een ander verschil zit in de High Dynamic Range (HDR) formaten die worden ondersteund. Terwijl de Series 2 en 4 meer basic zijn en alleen HDR10 en HLG ondersteunen, ondersteunt de Amazon Fire TV Omni Series HDR10, HLG en Dolby Vision, maar alleen op de 65-inch en 75-inch versies.

HDMI-poorten en verbindingstype

Belangrijk is dat alle drie de Smart TV's Wi-Fi- en Ethernet-connectiviteit ondersteunen. Er zijn echter enkele verschillen in het aantal HDMI-poorten. De Fire TV 4-serie en Omni-serie hebben 3 HDMI 2.0-poorten + 1 HDMI eARC 2.1-poort, terwijl de Fire TV 2-serie het aantal terugbrengt tot 2 HDMI 1.4-poorten + 1 HDMI ARC-poort.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:QLED Vs Crystal UHDQLED vs. Crystal UHD - Wat zijn de verschillen?

Amazon Fire TV 2 series vs 4 series 1

Amazon Fire TV 2-serie vs 4-serie vs Omni-serie: Overeenkomsten

Je hebt de verschillen al gezien en laten we nu verder gaan met de gedeelde aspecten tussen hen:

Amazon's besturingssysteem

Alle drie de Smart TV's worden aangedreven door het Fire TV OS, ontwikkeld door Amazon, dus de prestaties zijn in alle drie de gevallen vergelijkbaar. In feite hebben ze ook dezelfde compatibiliteit in termen van audiokracht, ook al verschilt de resolutie.

Alexa integratie

Zoals verwacht hebben de Smart TV's ontwikkeld door Amazon integratie met de virtuele assistent van het bedrijf, Alexa. Dit betekent dat je via Alexa met je stem de gewenste content kunt opvragen.

Het is echter belangrijk om te weten dat alleen de Fire TV Omni Series handsfree is via Alexa. Dit betekent dat alleen deze Smart TV kan worden geïntegreerd in je domoticasysteem en direct met je stem kan worden bediend zonder dat je hem aan hoeft te zetten.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Samsung vs. LG | Op zoek naar de best verkrijgbare Smart TV

Slimme functies

Naast Alexa-integratie hebben alle drie de Amazon Smart TV's nog meer functies gemeen. Zo is er VoiceView, een functie die is ontworpen om slechtzienden content te laten consumeren. De beschikbaarheid en variëteit van ondertitels kan echter per inhoud en land verschillen, omdat ze niet overal hetzelfde zijn.

Amazon Fire TV 2 series vs 4 series 4

Amazon Fire TV 2-serie vs 4-serie vs Omni-serie: Wat is de meest interessante Smart TV?

Na het analyseren van de drie Amazon Smart TV's, kun je zien dat de verschillen tussen hen vrij minimaal zijn. Vooral de overeenkomsten tussen de Fire TV 4 Series en de Omni Series zijn duidelijker. Over het algemeen is de Fire TV 2-serie ontworpen voor kleinere ruimtes, omdat deze beschikbaar is in kleinere schermformaten. Aan de andere kant biedt de Omni Serie een breder scala aan formaten, wat een belangrijk voordeel kan zijn.

Qua resolutie heeft de Fire TV 2-serie een lagere resolutie vanwege het kleinere formaat. Aan de andere kant bieden zowel de Fire TV 4-serie als de Omni-serie een 4K-resolutie, wat tegenwoordig belangrijk wordt gevonden. Qua functies integreren ze alle drie Alexa en hebben HDMI-poorten, maar ook hier heeft de Omni Series lichte voordelen ten opzichte van zijn concurrenten.

Al met al bieden alle drie de modellen behoorlijk veel waar voor hun geld, maar als ik er één zou moeten kiezen, zou het de Fire TV Omni Series zijn. Als je echter weinig ruimte hebt, ben je misschien geïnteresseerd in de Fire TV 2-serie, die ondanks dat hij nieuwer is, voordeliger geprijsd is.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:24-inch Smart TVDe 5 beste 24-inch Smart TV's die er op de markt te vinden zijn

Zoals altijd hangt de uiteindelijke beslissing af van je persoonlijke voorkeuren, dus denk na over wat je zoekt en je zult gemakkelijker een beslissing kunnen nemen.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Amazon Fire TV 2-serie vs 4-serie vs Omni-serie: Analyse en vergelijking je kunt de categorie bezoeken TV.

gerelateerde berichten

Subir