AirPods Pro Vs Sony WF-1000XM4: op zoek naar de perfecte draadloze hoofdtelefoon?

26/08/2022

AirPods Pro Vs Sony WF-1000XM4

Velen zeggen dat perfectie niet bestaat, maar soms komt het bijna in de buurt. En als u ons niet gelooft, raden wij u aan deze recensie tot het einde te lezen. Daarin vergelijken we de prestaties van twee draadloze hoofdtelefoons die, als ze niet perfect zijn, er wel heel dicht bij in de buurt komen: AirPods Pro vs Sony WF-1000XM4. Zowel Apple als Sony zijn twee van de grootste tech-spelers van dit moment, en hun reputaties op de audiotechnologiemarkt zijn onberispelijk. Ben je klaar om te zien wat ze te bieden hebben? Lees dan verder!

inhoudsopgave

AirPods Pro vs Sony WF-1000XM4: hoe onderscheidt elk model zich?

Het eerste wat we gaan doen is een korte samenvatting geven van de belangrijkste kwaliteiten van elke draadloze headset, zodat we ons een algemeen beeld van elk ervan kunnen vormen:

1) AirPods Pro: de enige hoofdtelefoon van Apple met ANC

Het hoogtepunt van de AirPods Pro is dat ze de enige van Apple zijn met actieve ruisonderdrukking en transparantiemodus, zodat je het niveau van het geluid van buitenaf kunt regelen dat je wilt, of jezelf volledig kunt isoleren. Ze hebben ook adaptieve equalizer, zodat u het geluid kunt aanpassen aan de vorm van uw oor.

Naast deze functies die specifiek zijn voor de Pro-versie, beschikken ze ook over de gebruikelijke Apple-functies, zoals ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking of de aangepaste versterker met een hoog dynamisch bereik. Qua ontwerp zijn de siliconen oorkussentjes terug, met keuze uit drie verschillende maten.

Met ANC beschikbaar, is de levensduur van de batterij iets korter dan andere AirPods, en kan 4,5 uur werken op een enkele lading. Maar als je de tijd die beschikbaar is dankzij de koffer erbij optelt, wordt het 24 uur. En net als bij andere modellen kunt u aanraakbediening uitvoeren door rechtstreeks op de oordopjes te drukken.

2) Sony WF-1000XM4: geweldige geluidskwaliteit

We kijken nu naar het Sony-model, dat ook over actieve ruisonderdrukking en ambient mode beschikt. De hoofdtelefoon beschikt zelfs over Speak-to-Chat technologie, waardoor de muziek automatisch wordt gepauzeerd als wordt gedetecteerd dat u aan het praten bent, zodat alleen het omgevingsgeluid overblijft en u een gesprek kunt voeren zonder de hoofdtelefoon af te zetten.

De batterij gaat tot 8 uur mee als ANC actief is en tot 12 uur als u het uitschakelt. En als je ze moet opladen, duurt het maar 1,5 uur. Een ander interessant aspect is de LDAC-technologie, een audiocoderingssysteem dat drie keer meer gegevens doorstuurt dan conventionele Bluetooth. In combinatie met de vernieuwde V1-processor en 6 mm drivers zorgt dit voor een uitzonderlijke audiokwaliteit.

Esthetisch lijken ze in niets op de AirPods Pro. De Sony XF-1000XM4 heeft een bolronde maar steelloze vorm, met een iets bredere oorschelp dan zijn rivaal. Dit oortje is bekleed met een siliconen oorkussentje waarin een ruisonderdrukkingssysteem is geïntegreerd, hoewel er slechts keuze is uit twee maten.

43% korting
Sony WF-1000XM4 echte draadloze hoofdtelefoon met ruisonderdrukking (tot 24 uur batterijduur, stabiele Bluetooth-verbinding, geoptimaliseerd voor Alexa en Google Assistant, handsfree) zwart, 1 paar
 • Industry leading Noise Cancellation - Met de nieuw ontwikkelde, Integrated Processor V1 voor nog betere Noise Cancelling. - Automatische windruisreductie (Feed-Forward-microfoons zijn automatisch uitgeschakeld als de wind sterk is. Windruis wordt automatisch onderdrukt.) - Nieuwe type eartips met fitting guidance (Nieuwe ontwikkelde ear tips van speciaal materiaal voor betere fit/draagcomfort en verdere ruisonderdrukking door hogere luchtdichtheid.) (Fitting guidance: Fit detecteren en de juiste maat van de oordopjes suggereren voor de beste ruisonderdrukkingsprestaties (i.C.M. de app)
 • Premium sound - ’s Werelds eerste echte draadloze oortjes die LDAC en hi-res wireless ondersteunt (Techniek maakt het mogelijk om hi-res audio kwaliteit af te spelen) (DSEE extreme sound kwaliteit.)
 • Smart Listening - Met Speak-to-chat functie (De gebruiker kan snel een gesprek beginnen zonder de hoofdtelefoon af te zetten – zelfs als de handen vol zijn.) (Onmiddellijk pauzeren en hervatten van je muziek. - Fast pairing (Snel koppelen zonder het Bluetooth-instelscherm te openen.) - Voice assistant met wake-words (Je kunt Voice Activation activeren via wake-words (een speciale woord of een speciale zin die bedoeld is om een apparaat te activeren wanner het wordt uitgesproken) en zo functies met jou stem bedienen.)
 • Truly wireless freedom - Tot 24 uur accuduur (Single Charge 8H (NC AAN)) (Single Charge 13H (NC UIT) - Draadloos opladen (de case kan worden opgeladen met een draadloze oplader (QI Compatible) - Verbeterde Call Quality (Nauwkeurige Voice Pickup-technologie dankzij de twee microfoons en sensor.) (Bone conduction sensor: 1. Detecteert de timing van spraak door middel van bot trillingen 2. Verdeelt stem en omgevingsgeluid. 3. Voegt trillingsgeluid toe als gesproken stem. Voordeel: Verbeterde S/N en vangt zelfs in een lawaaierige omgeving signalen op.) - IPx4-waterbestendigheid.

AirPods Pro vs Sony WF-1000XM4: wat vinden we het beste aan elke draadloze headset?

In dit gedeelte kijken we naar de kwaliteiten die we het beste vinden aan elk model:

AirPods Pro voordelen

 • Actieve ruisonderdrukking en omgevingsmodus
 • Ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking
 • Zweetweerstand
 • Aanraakbediening
 • microfoons van hoge kwaliteit

Sony WF-1000 XM4 Signaal kenmerken

 • Actieve ruisonderdrukking en omgevingsmodus
 • Automatische spraakherkenning
 • Lange levensduur van de batterij
 • Adaptieve geluidsregeling
 • Geluiddempende oorkussens

AirPods Pro Vs Sony WF-1000XM4_2
AirPods Pro vs Sony WF-1000XM4: Waar is er ruimte voor verbetering?

Aan het begin van het artikel zeiden we dat de twee hoofdrolspelers de perfectie benaderen. Maar wat hebben zij nodig om dat te bereiken?

Verbeterpunten voor AirPods Pro

 • De batterijduur is beduidend korter dan die van andere concurrenten die ook ANC hebben.
 • Alleen verkrijgbaar in wit

Nadelen van de Sony WF-1000XM4

 • Vorm past slechter in de oren dan AirPods Pro
 • U kunt kiezen uit twee maten oorkussentjes

AirPods Pro Vs Sony WF-1000XM4_1
AirPods Pro vs Sony WF-1000XM4: onze aanbeveling

Het is tijd om te beslissen welk model te kiezen, en we geven toe dat de beslissing niet gemakkelijk is. Enerzijds bieden beide toestellen een uitstekende geluidskwaliteit en echt geavanceerde functies, zonder dat er in dit opzicht een duidelijke winnaar is. Anderzijds is het economische verschil zeer klein, hetgeen wijst op de goede prestaties van beide.

De AirPods Pro presteert beter dan de Sony WF-1000XM4 op aspecten zoals het ruimtelijke audiosysteem, want hoewel ze dat allebei hebben, is de ervaring met Apple's hoofdtelefoon beter. Bovendien is de doorzichtigheidsmodus meer gedefinieerd. Anderzijds is de hoofdtelefoon van Sony veelzijdiger dan die van Apple, die meer gesloten is voor zijn eigen omgeving. We vinden het ook prettig dat ze geluiddempende oorkussentjes hebben, wat erg handig is als u ermee gaat sporten of telefoneren tijdens het wandelen.

Esthetisch lijken ze ook niet op elkaar. Comfort is een zeer relatief aspect, om eerlijk te zijn, en hangt sterk af van de vorm van uw oor. Persoonlijk vinden we de AirPods Pro comfortabeler, omdat ze een smaller oortje hebben en de pijpen het gemakkelijker maken om het oor vast te houden in geval van abrupte bewegingen zoals hardlopen. Maar, zoals we zeggen, dit is geheel subjectief.

Daarom neigt onze keuze meer naar de AirPods Pro, hoewel het de moeite waard is om op te merken dat beide een goed alternatief is als je op zoek bent naar een hoogwaardige, geavanceerde draadloze headset met een hoge duurzaamheid.

Meest verkochte draadloze hoofdtelefoons

Hier is een rangschikking van de best verkochte draadloze hoofdtelefoons op Amazon voor elk merk:

AirPods

17% korting
Apple AirPods (2nd generation) Airpods met oplaadcase
 • Universele pasvorm die de hele dag prettig zit
 • Automatisch aan, automatisch verbonden
 • Snel ingesteld voor al je Apple devices
 • Snel toegang tot Siri via ‘Hé Siri’
 • Soepel switchen tussen devices
15% korting
Apple AirPods Pro (2e generatie) met MagSafe-oplaadcase (USB‑C) ​​​​​​​
 • De door Apple ontworpen H2 chip, het brein achter AirPods Pro, legt de lat voor hoogwaardig geluid nog hoger. De chip maakt de beste features van AirPods Pro nog beter, van slimmere ruisonderdrukking tot superieur driedimensionaal geluid en een nog langere batterijduur.
 • De speciaal ontwikkelde speakerdriver en de versterker met minimale vervorming zorgen voor kraakheldere hoge tonen en volle, diepe basklanken. Elk geluid klinkt levendiger dan ooit.
 • ‘Adaptieve audio’ stemt de actieve ruisonderdrukking dynamisch af op de mate van transparantie. Daardoor heb je altijd het beste geluid, waar je ook bent en wat je ook doet.
 • Tot 2x meer actieve ruisonderdrukking dan de vorige generatie AirPods Pro, zodat je veel minder ruis hoort onderweg naar je werk of als je je moet concentreren.
 • De transparantiemodus laat omgevingsgeluid door, zodat je hoort wat er om je heen gebeurt.
10% korting
Apple AirPods (3e generatie) met Lightning-oplaadcase ​​​​​​​
 • Persoonlijke ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking zorgt ervoor dat je het geluid overal om je heen hoort
 • Universele pasvorm
 • Druksensor voor het bedienen van je entertainment, en het beantwoorden en beëindigen van telefoongesprekken
 • AirPods en de oplaadcase zijn zweet- en waterbestendig
 • Lightning- of MagSafe-oplaadcase
Apple AirPods Pro (1e generatie) (Refurbished)
 • Actieve ruisonderdrukking voor omhullend geluid
 • Transparantiemodus voor geluid van buitenaf en de verbinding met de wereld om je heen
 • Drie maten zachte siliconen inzetstukken, conisch voor een individuele pasvorm
 • Transpiratie- en waterafstotend
 • Met adaptieve EQ wordt de muziek automatisch afgestemd op de vorm van je oor
10% korting
Apple AirPods Max - Spacegrijs
 • Dynamische speakerdriver van Apple zorgt voor high-fidelity geluid
 • Actieve ruisonderdrukking heft geluid van buitenaf op, zodat je je helemaal kunt onderdompelen in je muziek
 • Transparantie-modus om te horen wat er om je heen gebeurt
 • Ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking voor geluid dat klinkt alsof je in de bioscoop zit
 • De Apple H1-chip, het speciaal ontwikkelde akoestische design en computational audio bieden samen een baanbrekende geluidservaring

Sony

42% korting
Sony WH-CH720N ruisonderdrukkende draadloze Bluetooth-hoofdtelefoon - batterijduur tot 35 uur en snel opladen - zwart
 • In beide oorschelpen van de WH-CH720N zitten twee microfoons die omgevingsgeluid opvangen en met de V1-processor die ook in de 1000X-serie gebruikt is, wordt omgevingsgeluid geblokkeerd. In de Sony Headphones Connect-app kan je de mate van Noise Cancelling in 20 stappen aanpassen. Zo kan je niet alleen het omgevingsgeluid wegfilteren, maar er ook voor kiezen om het omgevingsgeluid juist toe te laten.
 • De WH-CH720N heeft een batterijduur tot maar liefst 35 uur met Noise Cancelling aan! Zonder Noise Cancelling aan is zelfs 50 uur haalbaar. En als de batterij toch leeg raakt, is deze na 3 minuten snelladen weer 1 uur te gebruiken. Door de verstelbare hoofdband, zachte oorkussens en een lichtgewicht ontwerp, is deze koptelefoon lange tijd comfortabel te dragen.
 • De WH-CH720N ondersteunt Multipoint Connection, waardoor je de koptelefoon tegelijkertijd met je telefoon en laptop kan verbinden en geruisloos kan overschakelen. En met Swift Pair en Fast Pair is de koptelefoon ook nog eens heel makkelijk en snel te verbinden. De bediening verloopt via eenvoudige knopbediening op de oorschelp, maar kan ook via spraak bediend worden.
 • Telefoongesprekken zijn eenvoudig aan te nemen door één druk op de knop op de oorschelp. De koptelefoon is uitgevoerd met Precise Voice Pickup technologie (bekend van LinkBuds (S)), waardoor stemgeluid duidelijker en nauwkeuriger wordt opgevangen. Ook nieuw is de Windruisreductie technologie in de WH-CH720N die achtergrondruis en windgeluid vermindert, zodat gesprekken en muziek helderder overkomen.
 • Deze koptelefoon is uitgevoerd met DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) waarmee muziek digitaal geüpgraded wordt naar een uitvoering die dichter bij de opnamekwaliteit komt. Hierdoor klinkt muziek die je bijvoorbeeld streamt vanaf Spotify hoogwaardiger. Het geluid kan je verder naar eigen smaak inregelen in de Sony Headphones connect app. Deze koptelefoon ondersteunt ook het 360 Reality Audio format.
43% korting
Sony WH-CH520 Draadloze Bluetooth-hoofdtelefoon, tot 50 uur batterijduur met snellaadfunctie, on-ear model, blauw
 • De Digital Sound Enhancement Engine (DSEE) herstelt je muziek met geluid voor hoge frequenties en geleidelijke fade-out voor een authentiekere uitvoering. Je kunt je zelfs aanpassen aan je eigen smaak met EQ-instellingen op de Sony | Headphones Connect-app, voor een gepersonaliseerde luisterervaring. 360 Reality Audio Certified - optimaliseer uw ervaring door uw individuele oorvorm te analyseren op de Sony | Headphones Connect-app, en geniet van de ultieme meeslepende muziekervaring.
 • Met een batterijduur tot 50 uur kan je naar je favoriete muziek luisteren zonder dat je zich zorgen hoeft te maken dat de batterij leeg raakt. En als de batterij van de koptelefoon bijna leeg is, kan je met een snellaadbeurt van 3 minuten 1,5 uur luisteren. Met een verstelbare hoofdband, zachte oorkussens en een lichtgewicht ontwerp kan je de perfecte pasvorm vinden en langer comfortabel blijven met deze on ear hoofdtelefoons.
 • Neem eenvoudig gesprekken aan met één klik op de knop op de oorschelpen, zodat je de telefoon niet uit je zak hoeft te halen. Met een hoogwaardige ingebouwde microfoon en ruisonderdrukkingsverwerking vangt de WH-CH520 geluid op en vermindert het omgevingsgeluid tijdens gesprekken, zodat je zelfs in een rumoerige omgeving heldere gesprekken kunt voeren.
 • De WH-CH520 heeft Multipoint Connection, eenvoudige knopbediening en kan zelfs met uw stem worden bediend. En omdat verbinding maken eenvoudig is met Swift Pair en Fast pair, is deze Sony-hoofdtelefoon ideaal voor dagelijks gebruik.
Sony Draadloze WI-C100 in-ear hoofdtelefoon (tot 25 uur batterijduur, geoptimaliseerd voor spraakassistenten, geïntegreerde microfoon voor telefoongesprekken, Bluetooth), wit, klein
 • Tot 25 uur batterijduur
 • DSEE herstelt frequenties die verloren zijn gegaan tijdens compressie om geluid van hoge kwaliteit te produceren dat trouwer is aan de originele opname.
 • Verfijn je geluid met de Sony | Hoofdtelefoon aansluiten
 • Zweet- en spatbestendig met een IPX4-classificatie
43% korting
Sony WF-C500 True Wireless Headphones (tot 20 uur batterijduur met oplaadcase - compatibel met spraakassistent, ingebouwde microfoon voor telefoongesprekken, Bluetooth) zwart
 • Kleine, lichte oordopjes met optimale pasvorm
 • DSEE-technologie en individueel geluid met de equalizer voor een nog aangenamere luisterervaring met je volledig draadloze oordopjes van Sony
 • Stabiele, betrouwbare bluetooth-verbinding
 • Tot 20 uur batterijduur en snellaadfunctie
 • Spatwaterdicht conform IPX4
Sony WH1000XM4 draadloze hoofdtelefoon met ruisonderdrukking (Bluetooth, adaptief geluid, DSEE Extreme processor, Alexa en Google Assistant, 30 h accu) - Blauw
 • Exclusieve persoonlijke ruisonderdrukking en automatische luchtdrukoptimalisatie
 • Ongelooflijke geluidskwaliteit: DSEE Extreme processor
 • Speak-to-chat-functie: bij het spreken stoppen stoppen de koptelefoon de muziek en activeren de sfeer-sound-modus, zodat je met je gesprekspartner kunt spreken zonder de hoofdtelefoon te moeten verwijderen
 • Gebruikersherkenning: als je de hoofdtelefoon verwijdert, wordt de muziek automatisch afgespeeld en afgespeeld als je ze weer aanbrengt
 • Draadloze vrijheid met bluetooth en NFC-technologie

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten AirPods Pro Vs Sony WF-1000XM4: op zoek naar de perfecte draadloze hoofdtelefoon? je kunt de categorie bezoeken hoofdtelefoon.

gerelateerde berichten

Subir