AirPods Pro vs. Powerbeats Pro | Vergelijking, beoordelingen en Review

13/07/2021 - Actualizado: 12/09/2021

AirPods Pro vs. PowerBeats Pro

AirPods Pro vs. PowerBeats Pro

We gaan in deze vergelijking van vandaag de AirPods Pro afzetten tegen de Powerbeats Pro. Het zijn beide zeer indrukwekkende oordopjes die hele goede prestaties leveren. Ook al zijn er diverse overeenkomsten waar te nemen, het moge duidelijk zijn dat er uiteraard ook de nodige verschillen bestaan tussen beiden.

De wijze van functioneren is nogal verschillend. Elk van beide is met een ander doel ontworpen en dat is ook precies waar ze in opvallen. In de loop van het artikel vertellen we hier meer over.

Zowel de AirPods Pro als de Powerbeats Pro zijn daadwerkelijk wireless, bestendig tegen zweet en beschikken over System in Package. Wil je weten welke van deze twee exemplaren voor jou interessanter is gelet op het gebruik dat je eraan gaat geven of gelet op andere voor jou moverende redenen, blijf dan vooral doorlezen! We vertellen je hier alles wat je moet weten.

Apple AirPods Pro, met actieve ruisonderdrukking

AirPods Pro zijn oordopjes van Apple en houden al het omgevingsgeluid tegen. Als je wisselt naar de Transparantie-modus worden de geluiden weer doorgelaten en hoor je je omgeving. Met de actieve ruisonderdrukking -modus wordt de wereld op stil gezet en kan je volop genieten van je muziek of focussen op je telefoongesprek.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:AirPods Pro vs. Bose QuietComfort Earbuds | Laten we naar de verschillen kijken!AirPods Pro vs. Bose QuietComfort Earbuds | Laten we naar de verschillen kijken!

Je kan zoals gezegd makkelijk wisselen door op een knopje te drukken, zodat je weer even op de hoogte bent van wat er om je heen gebeurt. Als je niet wilt dat wat er om je heen gebeurt je telefoongesprek verstoort, dan zal je erg enthousiast zijn over deze oordopjes. Wil je echter snel kunnen schakelen naar wat er om je heen gebeurt, dan kan je eveneens makkelijk wisselen met de druksensor.

Als je in het bezit bent van andere Apple apparatuur, dan kan je rekenen op een makkelijke configuratie en de synchronisatie naar je andere apparatuur geschiedt bovendien automatisch en totaal veilig. Tevens is een snelle toegang tot Siri mogelijk door middel van spraakbesturing.

De draadloze oplaadcase staat je toe om meer dan 24 uur achterelkaar je AirPods Pro volop te gebruiken met een volledig opgeladen batterij. Ze zijn bovendien bestendig tegen water en zweet, zodat je ze ook kan gebruiken tijdens het sporten of op straat. De perfecte oplossing als je van plan bent om veel te gaan reizen, gaat kamperen of simpelweg veel tijd buiten moet doorbrengen.

inhoudsopgave
 • Powerbeats Pro, perfect voor tijdens het sporten
 • Verschillen tussen de AirPods Pro van Apple en de Powerbeats Pro van Beast 
 • Overeenkomsten tussen de AirPods Pro ten opzichte van de Powerbeats Pro
 • Kortom: voor welk merk in-ear oordopjes kiezen we uiteindelijk?
 • Powerbeats Pro, perfect voor tijdens het sporten

  Beast by Dr. Dre Powerbeats Pro zijn geavanceerde draadloze oordopjes waarmee je wel tot 9 uur onafgebroken kan genieten of meer dan 24 uur met de oplaadcase. Een groot pluspunt ten opzichte van andere exemplaren door de autonomie van de batterij, die superieur is aan vele andere oordopjes en daarmee zeer geschikt als je lange tijd buiten verblijft.

  Behalve het stevige ontwerp dat zweet- en waterbestendig (IPX4) is tegen de zwaarste trainingen, beschikken de Powerbeats ook over bediening om af te spelen, te pauzeren, een telefoontje te beantwoorden of voor de spraakfuncties. Met andere woorden, totaal gebruiksgemak en zonder bang te zijn ze kwijt te raken tijdens het sporten.

  Met een perfecte pasvorm en verstelbare vleugeltjes bieden ze maximaal comfort zonder heel zwaar te zijn. Een pluspunt ten opzichte van andere merken oordopjes is bovendien de connectiviteit Bluetooth NFC. Als je ze uit de case haalt en dicht bij Apple apparatuur plaatst, verbinden ze er automatisch mee.

  Verschillen tussen de AirPods Pro van Apple en de Powerbeats Pro van Beast 

  Leer de verschillen kennen tussen deze twee aantrekkelijke in-ear oordopjes. Het zijn de meest complete draadloze oordopjes die op de markt worden aangeboden. Welke oordopjes doen het beter bij elk van de verschillen?

  1.Gegevensoverdracht

  De Powerbeats Pro is een model dat minder activiteit biedt wat de gegevensoverdracht betreft, juist omdat ze ontworpen zijn en meer gericht zijn op activiteit. De AirPods Pro glijden makkelijk weg in bijvoorbeeld je broek- of jaszak en je hebt er verder geen last van. de Powerbeats pro zijn minder comfortabel om met je mee te dragen.

  2. Comfort

  Zowel de AirPods Pro als de Powerbeats pro zijn intra-auditief. De AirPodsPro zitten net iets prettiger omdat ze  verschillende pasvormen bieden waarvan er altijd eentje goed aansluit op je oor. Ze zitten zo lekker dat je soms zelfs kan vergeten dat je ze in hebt.

  Daarentegen hebben de Powerbeats Pro een lus om deze aan je oor te bevestigen, die ook bijdragen dat ze op de juiste plek blijven zitten, waardoor het minder fijn is om ze echt lange tijd in te hebben. Zodra je echter gewend bent aan ze, zal je zien dat je enorm zal genieten van de audiokwaliteit en zolang je dat wilt.

  3. Batterijduur en opladen batterij

  De AirPods Pro beloven  4,5 uur achterelkaar plezier op een volledig opgeladen batterij. Voor de Powerbeats zijn dit 9 uur onafgebroken luisterplezier. Echter met de draadloze oplaadcase kan je met beide exemplaren wel tot 24 uur achterelkaar luisterplezier hebben. Het is wel eenvoudiger om de AirPods uit het oplaadstation te halen. Dit geldt in mindere mate voor de PowerBeats.

  Beide oordopjes kan je met een Lightning connector opladen. Als extra oplaad mogelijkheid kan je de AirPods Pro ook case draadloos opladen met een Qi-oplader.

  4. Gebruik tijdens het sporten

  De AirPods Pro zijn beduidend minder geschikt qua ontwerp voor gebruik tijdens de sportbeoefening. Hier zijn de PowerBeats de duidelijke winnaar, nu deze speciaal ontworpen zijn om te gebruiken tijdens lichamelijke activiteit.

  De AirPods vallen makkelijker uit je oor tijdens het bewegen of het zweten. De Powerbeats hebben dit probleem niet. Dit is grotendeels te wijten aan het ontwerp met het vleugeltje voor de bevestiging aan je oor. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat de oortjes eruit vallen terwijl je bijvoorbeeld aan het sporten bent.

  Als je hier ook nog de zweetbestendigheid, het draadloze systeem, de kwaliteit van de audio-performance en de batterijduur bij optelt, dan moge het duidelijk zijn dat deze perfect zijn voor zowel Fitness als voor mensen die een erg actief leven leiden. De AirPods kunnen ook nog goede prestaties leveren bij vernoemde activiteiten, maar je kan het niet hun specialiteit noemen.

  5. Performance en actieve ruisonderdrukking

  De Powerbeats Pro hebben een mooie audiokwaliteit met een geweldige allround sound, terwijl het geluid van de AirPods pro iets beter is afgestemd. Je krijgt een krachtig basgeluid met minimale vervorming.

  Een groot pluspunt van de AirPods Pro is de actieve ruisonderdrukking, die het omgevingsgeluid tegenhouden. De twee microfoons zorgen ervoor dat de ruisonderdrukking nog beter werkt. Deze houdt continu rekening met de vorm van je oren en de oortips. Alles klinkt heel natuurlijk.

  Als je wisselt naar de Transparantie- modus gaan de microfoons het geluidsisolerende effect van de oortips en produceert het kraakhelder geluid. De geweldige geluidskwaliteit met Adaptive EQ mag ook genoemd worden. Al met al winnen de AirPods Pro het van de PowerBeats wat deze twee aspecten betreft.

  6. Hoe zit het met de prijs?

  Het prijsverschil tussen deze twee exemplaren is duidelijk aanwezig. Hoewel de prijsverlaging die je kan vinden van de Apple AirPods Pro  die je bij bijvoorbeeld Amazon kan vinden zeer aantrekkelijk is, blijven de Powerbeats Pro altijd voordeliger.

  Als je op zoek naar een stel goede oordopjes die kwalitatief goede prestaties levert met een goede performance, dan kunnen deze laatstgenoemde wel jouw oordopjes zijn.

  Overeenkomsten tussen de AirPods Pro ten opzichte van de Powerbeats Pro

  Ook al zijn ze elk van beide ontworpen met een ander doeleinde, toch zijn er tussen deze twee toonaangevende in-ear oordopjes wel degelijk de nodige overeenkomsten te vinden. Laten we hier eens wat dieper op ingaan een kijken welke onderdelen vergelijkbaar zijn.

  1. Echt draadloos

  Zowel de AirPods Pro als de Powerbeats Pro zijn werkelijk draadloos in alle opzichten. Dit onderscheidt ze van andere exemplaren die stellen wireless te zijn maar dit eigenlijk niet helemaal zijn.

  2. Grootte

  Beiden hebben een klein formaat en zijn intra-auditief. Een vrij treffend kenmerk, want het ontwerp lijkt niet echt op elkaar.

  3. Zweetbestendigheid ook belangrijk

  Beide exemplaren zijn zweetbestendig, dus ze zullen niet makkelijk uit je oor vallen. Het mag echter duidelijk zijn dat in geval van sportbeoefening de Powerbeats het met een grote voorsprong winnen van de AirPods Pro.

  4. Performance

  De geluidskwaliteit van beide oordopjes is kwalitatief erg goed met een minieme audiovertraging, ook al verschillen ze in een paar aspecten, waarin de ene keer de Apple beter zijn en de andere keer de Powerbeats.

  5. System in Package

  De System in Package op basis van de H1-chip maakt het mogelijk dat beiden verenigbaar zijn en volledig kunnen synchroniseren met alle andere Apple apparatuur. Niet geheel onbelangrijk om te weten! Dit zie je zowel bij de AirPods Pro als de Powerbeats terug.

  Kortom: voor welk merk in-ear oordopjes kiezen we uiteindelijk?

  AirPods Pro zijn twee modellen oordopjes die echt draadloos zijn in alle opzichten en van zeer hoge kwaliteit, mar wel elk van beide op een eigen wijze functioneren. Als je geïnteresseerd bent in oordopjes voor dagelijks gebruik of voor op je werk dan zijn de AirPads Pro wellicht beter. Wil je ze echter gebruiken voor fitness of elke andere sportieve activiteit, dan zijn de Powerbeats voor jou de perfecte oordopjes.

  Aan de andere kant, in 1 oplaadsessie bieden de PowerBeats het dubbele in batterijduur. Dit kan ook van belang voor je zijn, als je voornemens bent om intensief gebruik te maken van de oordopjes. Met de oplaadcase kan je echter tot wel 24 uur luisterplezier hebben. Wat dit aspect betreft zijn de AirPods Pro weer fijner in het gebruik.

  Allebei de oordopjes geven een mooi resultaat wat het dagelijks gebruik betreft en voor tijdens het sporten, hoewel het duidelijk is dat elke categorie een andere winnaar heeft. Voornoemd kan dus het onderscheidende aspect zijn tussen deze twee exemplaren en ook de reden om dan wel voor het ene merk danwel het andere merk te kiezen.  Het is uiteindelijk aan jou om te bepalen waar je de oordopjes het meest voor gaat gebruiken.

  Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten AirPods Pro vs. Powerbeats Pro | Vergelijking, beoordelingen en Review je kunt de categorie bezoeken Oordopjes.

  gerelateerde berichten

  Subir