AirPods Pro vs. Bose QuietComfort Earbuds | Laten we naar de verschillen kijken!

17/07/2021 - Actualizado: 12/09/2021

AirPods Pro vs. Bose QuietComfort Earbuds

AirPods Pro vs. Bose QuietComfort Earbuds

inhoudsopgave

Inleiding

Wil jij de verschillen weten tussen de AirPods Pro en de Bose QuietComfort Earbuds? Lees dan snel hier verder!

Hierna gaan we deze twee meest geavanceerde oordopjes met elkaar vergelijken, zodat jij aan het einde de juiste keuze kan maken en de oordopjes kiest die het beste bij je passen afhankelijk van de functies en toepassingen die voor jou het belangrijkst zijn om rekening mee te houden.

Wat het ontwerp betreft: altijd Apple

Één van de voornaamste verschillen tussen deze twee exemplaren is het ontwerp. De Bose QuietComfort Earbuds zijn veel groter dan de AirPods Pro. De oordopjes van Apple vallen op door het verzorgde en aantrekkelijke ontwerp, het kan ook niet anders. De Bose daarentegen lijken veel meer op de traditionele oordopjes.

De Bose oordopjes beschikken over een verlengd vleugeltje om de oordopjes te schikken naar je oor, zodat deze precies past. Verder verspreidt het parapluvormige uiteinde de druk gelijkmatig over het oor, waardoor je meer comfort ervaart. De pasvorm van de Bose oordopjes zijn echter zo stabiel dat de AirPods Pro zelfs sterker de neiging hebben om uit de case te vallen dan de Bose. Dit zeg ik in mijn hoedanigheid van gebruiker met ervaring.

De oordopjes komen in een afsluitbaar doosje. In het geval van Bose zit er echter een extra knopje die je moet indrukken voordat je ze opent, zodat de oordopjes niet eruit vallen, mocht het doosje op de grond vallen.

Bediening 

Bose gebruikt naadloze touchbediening, oftewel tikken, drukken en vegen. Apple daarentegen gebruikt Force Stems. De eerste zijn eenvoudiger in het gebruik en beschikken over veel meer opties.

Hoe zit het met de connectiviteit?

Bose maakt verbinding  met Bluetooth 5.1, zodra je ze uit het doosje haalt, terwijl Apple Bluetooth 5 blijft gebruiken voor haar AirPods Pro. Ook al moeten we wel meegeven dat Apple de wireless chip H1  die een consister signaal afgeeft en een groter bereik heeft van ca. 27 meter rond het gekoppelde apparaat in tegenstelling tot de straal van 9 meter van Bose.

Het is overigens dezelfde chip die het ook mogelijk maakt om gelijktijdig te synchroniseren met alle overige Apple apparatuur.

Autonomie van de ingebouwde batterij 

Op een volledig opgeladen batterij gaat de Bose langer mee, namelijk tot een uur of 6 ten opzichte van de 4,5 uur van de AirPods Pro. Met het oplaadetui wint de autonomie van Apple het deze keer met een totaal van 24 uur, dankzij de 19 extra uren tegenover de 12 extra uren van Bose om een totaal van 18 uur te bereiken.

AirPods Pro vs. Bose QuietComfort Earbuds

Tevens vermeldenswaardig is het feit dat de actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus ook bijdragen aan de meer dan 4,5 uur autonomie van de Apple apparatuur.

Unieke pasvormtest bij de AirPods Pro

Zodra je de AirPods Pro configureert word je gevraagd een pasvormtest te doen. De oorkussentjes moeten de gehoorgang goed afdichten. Met de AirPods Pro worden drie maten oorkussentjes meegeleverd. Zo kan je kiezen voor een comfortabele pasvorm met een goede afdichting. Bovendien gebruikt Active EQ de microfoon altijd richting de binnenkant van het oor om de volumeafhankelijke Active EQ goed aan te laten sluiten op het oor. Een juiste pasvorm verbetert de ruisonderdrukking en zorgt uiteindelijk ook voor een zuiverdere audio.

Noise Cancelling: Bose is onverslaanbaar

Ook al hebben beide exemplaren noise cancelling, telt Bose wel 11 niveau's van noise cancelling. Op niveau 0  hoor je alle externe geluiden en op niveau 11 worden alle geluiden volledig geblokkeerd, ook Acoustic Noise Cancelling™ technologie genaamd. Het is bovendien mogelijk om je drie favoriete noise cancelling niveau's op te slaan en af te wisselen door op het linkeroortje te dubbelklikken.

Audio Performance

De oordopjes van Bose hebben een betere audiokwaliteit door de hoge en lage tonen te versterken voor een consistente balans hoe hard of zacht je volume ook staat. Dit zorgt voor een indrukwekkend geluid. De AirPods Pro zijn neutraler wat het geluid betreft, helder, zonder groot onderscheid tussen hele hoge maar ook de hele zachte tonen. Beide exemplaren hebben een goed kwaliteitsniveau, ook al wint Bose het licht dankzij de indrukwekkende microfoons.

Laten we nu kijken naar de overeenkomsten om je zo beter op weg te kunnen helpen.

Het is duidelijk dat er diverse verschillen te zien zijn tussen beide merken oordopjes. Er zijn echter ook de nodige overeenkomsten met als gevolg dat beide merken toch wel tot de meest toonaangevende merken behoren op het gebied van oordopjes, en laten we het niet alleen over de prijs hebben.

Is er een prijsverschil?

Op dit moment zijn beide oordopjes te koop voor zo goed als dezelfde prijs. Er zit maximaal een verschil van €10,- tussen het ene of het andere model, of je moet het geluk hebben dat je tegen een aanbieding aanloopt.

Actieve noise cancelling

De AirPods Pro verschillen van de AirPods en lijken juist meer op de Bose QuietComfort. Beide exemplaren beschikken namelijk over een actieve noise cancelling modus.

Wat is een Qi - oplaadmat?

Beide wireless oordopjes beschikken over een eigen doosje waardoor je met een draadloze Qi-oplaadmat kan opladen. De andere mogelijkheid is de het doosje opladen met de meegeleverde USB-C kabel in het geval van Bose en de Lighting kabel in geval van de AirPods.

Snel opladen

Voor beide oordopjes bestaat de mogelijkheid om snel op te laden. Apple biedt gebruik van 1 uur tegenover 5 minuten opladen. Bose daarentegen biedt 2 uur plezier voor elke 15 minuten oplaadtijd.

Conclusie: kiezen we voor de Bose QuietComfort of gaan we toch voor de AirPods Pro?

Op dit moment is de prijs vergelijkbaar en dus geen maatstaf. We moeten ons dus richten op de prestaties van beide oordopjes in plaats van de besparing op de prijs om te weten welke oordopjes, oftewel earbuds beter zijn.

Als je echt op zoek bent naar een aantrekkelijk en eigentijds ontwerp, een bekend merk en een hoge onmiddellijke synchronisatie met al je andere Apple apparatuur, dan ligt het waarschijnlijk voor de hand dat je kiest voor de AirPods Pro. Deze bieden bovendien een betere batterij dankzij het oplaad-etui.

En toch zijn de oordopjes Bose QuietComfort voor ons de grote winnaar dankzij de verbazingwekkende performance in audio, de 11 niveau's noise cancelling, het gebruiksgemak, de bediening en de diverse toepassingen die totaal niet onder doen voor die van Apple. Feit blijft dat jij de eindbeslissing moet nemen, afhankelijk van de diverse prestaties die al dan niet voor jou van groter danwel minder groot belang voor je kunnen zijn.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten AirPods Pro vs. Bose QuietComfort Earbuds | Laten we naar de verschillen kijken! je kunt de categorie bezoeken Oordopjes.

gerelateerde berichten

Subir