Saltar al contenido

Acer Nitro 5 AN515-57 vs Lenovo Legion 5 Gen 6: Twee goede computers voor gamers

Acer Nitro 5 AN515-57 vs Lenovo Legion 5 Gen 6

Laptops maken deel uit van ons dagelijks leven op elk gebied, van werk tot privé, inclusief de tijd die we besteden aan het spelen van videogames. Als je een amateur-gamer bent, weet je dat het kiezen van de beste laptop om op te gamen ingewikkelder is dan het lijkt. Maar, om u te begeleiden, tonen we u de verschillen en overeenkomsten tussen twee modellen waarvan we de vergelijking hieronder presenteren: Acer Nitro 5 AN515-57 vs Lenovo Legion 5 Gen 6. Mis het niet!

Acer Nitro 5 AN515-57 vs Lenovo Legion 5 Gen 6: gemeenschappelijke kenmerken

Laten we beginnen met te wijzen op de aspecten die beide computers gemeen hebben:

Hoe groot is het scherm?

Voordat we dieper ingaan, willen we erop wijzen dat u in beide gevallen kunt kiezen voor verschillende schermformaten, hoewel we ons voor deze vergelijking hebben gericht op de twee die 15,6 inch groot zijn. Ze delen ook dezelfde resolutie van 1920 x 1080 pixels. U geniet dus van een scherm van topkwaliteit voor het spelen van uw favoriete games op een van de twee.

Bescherming tegen oververhitting

Voortdurend gebruik van deze laptops, vooral voor gaming, kan leiden tot oververhitting van de processor. Om dit te voorkomen heeft elke computer zijn eigen technologie voor thermische controle.

Bij Acer vinden we het CoolBoost-systeem, dat de ventilatorsnelheid met 10% en de CPU-koeling met 9% verhoogt. De Lenovo is uitgerust met Lenovo Coldfront 3.0 technologie, die zorgt voor een dual fan design met een vier-kanaals afzuigsysteem.

Levensduur van de batterij bij één keer opladen

Zoals we u altijd vertellen, hangt de levensduur van de batterij vooral af van hoeveel u uw computer gebruikt. In beide gevallen waarschuwt de fabrikant echter dat ze tot 8 uur kunnen werken. Ook moet worden opgemerkt dat de Lenovo-computer Rapid Charge Pro ondersteunt, wat kortere oplaadtijden betekent.

Luidsprekers en geluid

Beide computers zijn uitgerust met een vergelijkbaar audiosysteem, bestaande uit 2 luidsprekers van elk 2 watt. In het geval van het Acer-model is het ook voorzien van DTS:X-technologie, die zorgt voor een meer driedimensionale audio-uitvoer.

Geen besturingssysteem

Geen van de twee laptops die wij analyseren heeft een besturingssysteem, dus is Windows er per definitie niet in geïntegreerd. Dus als je hem alleen als spelcomputer gaat gebruiken, wil je misschien niet dit besturingssysteem installeren, maar een ander met een goedkopere licentie. In ieder geval moet u weten dat u het Windows-besturingssysteem kunt installeren als u dat nodig hebt, maar dat u voor de licenties apart moet betalen.

Webcam

Een andere belangrijke overeenkomst als je gewend bent om multiplayer games te spelen of als je je sessies live wilt uitzenden, is de aanwezigheid van een camera, die onze beide protagonisten gemeen hebben.

Acer Nitro 5 AN515-57 vs Lenovo Legion 5 Gen 6

Acer Nitro 5 AN515-57 vs Lenovo Legion 5 Gen 6: al hun verschillen

Nu is het tijd om te kijken naar de differentiële elementen, die ons helpen beslissen in geval van twijfel:

Ingangen en aansluitingen

Er zij op gewezen dat beide laptops HDMI- en USB-poorten hebben, maar er zijn enkele verschillen. Eigenlijk is het grootste verschil het aantal poorten dat ze hebben. In beide gevallen zien we een HDMI-poort, maar de Acer heeft 4 USB-poorten, terwijl de Lenovo 6 USB-poorten heeft.

Grafische kaart

Ze hebben ook een klein verschil in de grafische coprocessor, want die van Acer is NVIDIA GeForce RTX 3050, terwijl die van Lenovo NVIDIA GeForce RTX 3070 is. Dit accessoire is essentieel voor het lezen van vectorafbeeldingen, waardoor de beeldkwaliteit wordt beïnvloed.

In dit verband is het vermeldenswaard dat beide modellen zijn uitgerust met streaming multiprocessoren, die de prestaties zeer duidelijk verbeteren ten opzichte van vorige modellen.

CPU en geheugen

Een van de belangrijkste kwaliteiten van computers die zijn ontworpen voor gaming is het CPU-model, dat op zijn beurt een aantal andere kenmerken bepaalt. In onze review vonden we dat de Acer computer een Intel Core i5 processor heeft, met 8GB RAM en een harde schijf van 512MB.

De Lenovo-computer is daarentegen uitgerust met de AMD Ryzen 7 5800H-processor, die twee keer zoveel geheugen en opslagruimte biedt. Zo heeft het 16 GB RAM en 1 TB aan harde schijf geheugen. Daarom heeft het meer capaciteit voor gegevensopslag en beeldverwerking.

Prijs

Tot slot kijken we naar de prijs van beide computers, en zien we verschillen die aanzienlijk kunnen zijn. Goedkope aanbiedingen buiten beschouwing gelaten, die de variatie nog kunnen vergroten, verkoopt het Acer-model voor tussen de 1000 en 1100 euro. De Lenovo daarentegen kost ongeveer 1.600 euro.

Acer Nitro 5 AN515-57 vs Lenovo Legion 5 Gen 6_4

Top 5: de best verkochte gaming laptops

Tot slot willen we je de lijst van de best verkochte gaming laptops op Amazon laten zien, voor het geval je die nuttig vindt:

Acer Nitro 5 AN515-57 vs Lenovo Legion 5 Gen 6: Wat hebben we besloten?

Zodra we de voor- en nadelen van elk model kennen, is het tijd om te beslissen welke gaming laptop meer geschikt is. Aangezien beide uitstekende prestaties leveren, vinden wij de Lenovo een beter alternatief voor gamers. Vooral omdat zijn processor dubbel zoveel geheugen en betere prestaties garandeert dan de processor in de computer van Acer.

In deze lijn zien we ook dat de grafische kaart van de Lenovo superieur is aan die van de Acer, beide zijn NVIDIA GeForce, alleen is de ene een nieuwer model dan de andere. Aan de andere kant heeft hij twee extra USB-poorten, wat interessant kan zijn gezien de verscheidenheid aan verschillende accessoires die gamers tegelijkertijd plegen aan te sluiten.

Het nadeel is dat de prijs nogal wat hoger ligt, wat voor veel gebruikers een belemmering kan zijn om er een te kiezen. Hoe dan ook, beide hebben een goede merkreputatie en, zoals blijkt uit andere gebruikersrecensies, beide presteren goed.