De beste 98-100 inch smart tv's in 2022

05/07/2022 - Actualizado: 01/07/2022

98-100 inch Smart TV's

Je dacht dat er geen tv's groter dan 85 inch waren? Niets is minder waar. Het klopt dat ze niet de meest gangbare op de markt zijn, maar als je op zoek bent naar een tv die bijna net zo groot is als een bioscoopscherm, zijn hier de drie beste 98-100 inch smart tv's die je kunt vinden. We hebben u al gezegd dat ze niet goedkoop zijn, maar ze hebben een reeks functionaliteiten en technologische kenmerken die bewondering verdienen. Dus, om te zien welke het beste bij uw behoeften past, raden wij u aan om verder te lezen.

inhoudsopgave

Tips voor het kopen van een 98-100 inch Smart TV

De opwinding over de aanschaf van een smart-tv van dit formaat kan ertoe leiden dat u een aantal zaken over het hoofd ziet waar u van tevoren aan moet denken. Zoals u zich kunt voorstellen, is een TV van dit formaat niet geschikt voor elke kamer.

Als een 85 inch al gigantisch lijkt, dan zijn die van 98-100 inch bijna bioscoopschermen. Houd er dus rekening mee dat als uw woonkamer niet groot is, hij groter zal zijn dan de juiste maat.

Daar staat tegenover dat hoe groter het TV-scherm is, hoe meer afstand u moet afleggen om er comfortabel naar te kunnen kijken zonder dat het uw gezichtsvermogen schaadt. Voor een scherm van 98-100 inch moet u rustig een afstand van ongeveer 3 meter in acht nemen. Anders moet u uw hoofd voortdurend draaien en ziet u niet het hele gezichtsveld.

smart tv 98 pouces 2

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Samsung Crystal UHD TV vs Samsung QLED 4K 2022 - Op zoek naar de meest interessante Smart TVSamsung Crystal UHD TV vs Samsung QLED 4K 2022 - Op zoek naar de meest interessante Smart TV

Wat zijn de beste 98-100 inch Smart TV's?

In dit deel vertellen wij u de hoogtepunten van deze drie modellen. Houd er rekening mee dat schermen van dit formaat niet erg gangbaar zijn, waardoor het aanbod van Smart TV's drastisch wordt beperkt.

1) Hisense 100L5F: een superefficiënte 100-inch laser-TV

We beginnen met het hoogtepunt van de vergelijking, niemand minder dan het 100-inch Hisense-model, waarmee het de grootste van de drie is. Het is niet zomaar een Smart TV: het is een ultrakorte laser-TV, met 4K UHD-resolutie.

Een van de meest opmerkelijke kwaliteiten is dat hij is uitgerust met Pure Colour- en Smooth Motion-technologieën, waarmee bewegingen bij het afspelen van video's vloeiend worden weergegeven. Het heeft van zijn kant een laserlichtbron die de verspreiding van blauw licht voorkomt en een natuurlijker en minder schadelijk beeld geeft.

Besturingssysteem van dit model is Vidaa U, en het heeft een eigenschap die het onderscheidt van de rest. Het gaat hier om DLP Theatertechnologie, een mechanisme dat typisch is voor bioscoopschermen en dat de helderheid van de beelden verbetert.

Als curiositeit vertellen wij u dat de 100-inch laser-TV 63% minder verbruikt dan een LED-TV van dezelfde grootte. Het enige nadeel is de prijs, die rond de 3000 euro ligt.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Fire TV Stick vs Stick 4K vs Stick 4K MaxFire TV Stick vs Stick 4K vs Stick 4K Max - Drie controllers om een Smart TV te krijgen

No products found.

2) Samsung QM98N: optimale resolutie en vloeiende bewegende beelden

We gaan in onze review verder met een Smart TV waarvan het touchscreen LED-display een 4K UltraHD-resolutie heeft van 3840 x 2160 pixels, zodat u beelden in de hoogste kwaliteit kunt bekijken. Het biedt ook HDR+ compatibiliteit, waardoor kleuren duidelijker worden weergegeven.

Hij heeft een audio-ingang voor de computer, ingebouwde luidsprekers en WiFi-connectiviteit, plus een capaciteit van 8 GB. En als u hem als professionele monitor voor uw kantoor wilt gebruiken, zult u het KNOX-platform van Samsung willen bedienen, dat speciaal is ontworpen voor werken op afstand.

Het scherm van de Samsung Smart TV heeft IPX5 bescherming, waardoor het bestand is tegen stof en vuil, terwijl reflecties worden voorkomen. Om deze reden is het een zeer goede keuze voor gebruik buitenshuis.

Anderzijds is hij uitgerust met MagicINFO Player S6, een processor van het TIZEN-besturingssysteem die zorgt voor een zeer vloeiende overgang van beelden, waardoor abrupte onderbrekingen tussen videobeelden worden beperkt.

3) LG 98LS95D: een 98-inch scherm met 4K UHD-technologie

We sluiten de vergelijking af met dit LG-model, een 98-inch LCD-scherm met dezelfde resolutie als het Samsung-model. In dit geval is hij compatibel met de 4K UHD-technologie, die een optimale beeldweergavekwaliteit garandeert.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:LG C3 vs C2LG C3 vs C2 - Welke LG Smart TV is de moeite waard?

Hij heeft een kijkhoek van 178°, wat het idee versterkt om hem verder van de bank te plaatsen, zodat u alles kunt zien zonder uw hoofd te draaien. In dit opzicht kunt u met het Signane Flat Panel-ontwerp de meest dynamische beelden reproduceren zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

Bovendien is het besturingssysteem van dit model webOS, en wordt het gekenmerkt door een gematigder stroomverbruik van 450 watt.

LG 98LS95D -
  • LG 98LS95D-B Schermgrootte: 2,49 m (98 inch).
  • Type display: LCD.
  • Resolutie van het display: 3840 x 2160 pixels. Design: digitaal signaal paneel.
  • Kleur: zwart.
  • Ondersteunde installatie: binnen. Gebruik: universeel.

Welke 98-100 inch Smart TV is het meest waard?

Normaal gesproken kijken wij bij de keuze van een aan te bevelen product naar de prijs-prestatieverhouding. In dit geval is de prijs geen doorslaggevend criterium, aangezien dit een type produkt is dat veel duurder is dan andere. Als u echter een Smart TV van 98-100 inch gaat kopen, wat een zeer hoge investering is, is het misschien raadzamer om voor het meest complete exemplaar te kiezen, omdat het economische aspect ook geen relevant onderscheidend element zal zijn.smart tv 98 pouces

Naar onze mening is het Hisense model het meest geavanceerd. Ten eerste is het een laser-TV, een onderscheidend kenmerk ten opzichte van zijn twee rivalen. Het is ook de grootste, want de andere twee zijn 98 inch. Wat ons echter echt overtuigt, is de hoeveelheid geïntegreerde technologieën om de beeldkwaliteit en de prestaties te verbeteren.

Het is waar dat het een zeer duur model is, maar de financiële investering die u gaat doen wanneer u besluit een Smart TV van dit formaat te kopen, is zeer hoog. Is het dan niet de moeite waard om het budget iets te verhogen en een completer exemplaar aan te schaffen?

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Hisense 40A4K vs CHiQ Smart TV LED L40G7Hisense 40A4K vs CHiQ Smart TV LED L40G7: Twee goedkope maar functionele Smart TV's

Dat gezegd hebbende, is het vermeldenswaard dat zowel de Samsung en LG smart tv's zijn uitstekend, en als je gaat voor een van beide, het zal een goede aankoop zeker zijn. Bovendien worden alle drie de TV's geleverd met de garantie van een gerenommeerd merk, met een lange geschiedenis en een goede naam op de markt, zodat u volledig vertrouwen kunt hebben in een van deze TV's.

Alles wat u moet weten om een 98-100 inch Smart TV te kopen

Wij besluiten ons artikel met een reeks interessante aanbevelingen waarmee u rekening moet houden wanneer u verschillende modellen vergelijkt. Bedenk dat u veel geld gaat uitgeven aan zo'n grote TV, dus alle informatie die u van tevoren kunt verzamelen zal u helpen de juiste keuze te maken:smart tv 100 pouces 2

  • Wat voor scherm heeft het? U weet al dat er LED-, LCD-, OLED-, QLED-, enz. schermen zijn. De waarheid is dat bij zulke grote smart-tv's de overvloed minder wordt. In feite, als u merkt, zijn de drie die wij hebben gekozen LED of LCD. Met uitzondering van de Hisense, dat is een laser TV.
  • Wat is de aanbevolen kijkhoek? Dit is een ander kenmerk dat belangrijker wordt bij zo'n grote TV. De kijkhoek bepaalt de totale hoek die een TV van dit formaat bestrijkt, en in de meeste gevallen is dat ongeveer 180 graden. Dit betekent dat het vrijwel uw gehele gezichtsveld in beslag neemt, en dat het gemakkelijker is uw hoofd te draaien om een goed zicht te krijgen.
  • Hoe ver weg moet ik het plaatsen? Als u een Smart TV koopt om in uw woonkamer te zetten, meet dan de afmetingen en afstand om te bevestigen dat hij zal passen. Zorg ook voor voldoende afstand tot de bank, zodat u uw gezichtsvermogen niet beschadigt.
  • Hoe zorg ik ervoor dat bewegende beelden er vloeiend uitzien? Voor het geval u het nog niet wist, de vloeiendheid waarmee bewegende beelden vloeien is afhankelijk van bepaalde technologieën, zoals Smooth Motion. Wanneer uw tv zo groot is, is het belangrijk dat uw video's zonder enige vertraging of haperingen worden afgespeeld.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten De beste 98-100 inch smart tv's in 2022 je kunt de categorie bezoeken TV.

gerelateerde berichten

Subir