De beste 75-inch TV's - Vergelijking, analyse en reviews

10/05/2022 - Actualizado: 03/02/2023

tv 75 inch 5

Als u erover denkt uw tv te vervangen en voor een 75-inch tv wilt gaan, bent u hier op de juiste plaats! Wij analyseren 5 van de meest complete modellen die vandaag op de markt te vinden zijn en belichten de belangrijkste voor- en nadelen van elk model, zodat u alle informatie volledig tot uw beschikking hebt. Lees verder!

No products found.

inhoudsopgave

Inleiding: wat u moet weten voor u begint

Voordat we ons gaan verdiepen in de meest complete TV's op de markt, is het belangrijk om een paar dingen in overweging te nemen. Het 75-inch formaat is een van de grootste tv's op de markt van vandaag, maar hij is niet geschikt voor elk oppervlak. Met andere woorden, de aanbeveling voor een 75-inch TV is een minimale afstand van 2,3 meter. Anders kan het schadelijk zijn en uw gezichtsvermogen schaden.

Wat zijn de meest complete 75-inch tv's?

Hier kijken we naar de 5 meest aanbevolen 75-inch TV-modellen op de markt van vandaag.

tv 75 inch

Samsung 4K UHD 2021 75AU7105: uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding

We praten verder over het andere model van Samsung dat we hebben gekozen, in dit geval de 75AU7105. Zoals je ziet is hij een stuk goedkoper dan de andere Samsung TV die we kozen, maar hij behoudt de kwaliteitsgarantie van het merk.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:De beste 98-100 inch smart tv's in 2022De beste 98-100 inch smart tv's in 2022

Het heeft de Crystal UHD-processor en is compatibel met HDR10+. En voor meer kleurdiepte beschikt hij over Contrast Enhancer, dat meer natuurlijke tinten biedt, en PurColor-technologie, die voor meer intensiteit zorgt.

En wat betreft connectiviteit is het een zeer uitgebreide Smart TV. U kunt de tv synchroniseren met uw computer en, via Tap View, met uw smartphone. Het besturingssysteem van de TV is Tizen, en het is compatibel met Google Assistant en Alexa stemassistenten, hoewel ze niet geïntegreerd zijn. Bovendien kun je hem koppelen met de Q-Symphony soundbar voor een nog meeslepender geluid.

Belangrijkste voordelen:

Tik op weergave
Crystal UHD-processor
Waar voor je geld
Uitstekende kleurweergave: PurColor-technologie en Contrast Enhancer

Minpunten:

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Samsung Crystal UHD TV vs Samsung QLED 4K 2022 - Op zoek naar de meest interessante Smart TVSamsung Crystal UHD TV vs Samsung QLED 4K 2022 - Op zoek naar de meest interessante Smart TV

Q-Symphony geldt alleen als u de bijbehorende soundbar heeft, maar die is niet inbegrepen.
Geen ingebouwde spraakassistenten

TCL 75QLED760: een weinig bekend maar zeer effectief merk

De eerste Smart TV in dit artikel is waarschijnlijk het minst bekende merk, TCL. Het is echter een van degenen die de beste beeldkwaliteit bieden dankzij Ultra HD-technologie, waarvan de resolutie van 3840 x 2160 pixels vier keer hoger is dan die van Full HD.

In de reeks functies die in deze Android TV zijn geïntegreerd, springen Google Assistant, Play Store en Chromecast eruit. Het is ook compatibel met Netflix, Alexa en Youtube. Het heeft ook Micro Dimming technologie, waardoor het extra helderheid geeft. Van bijzonder belang is de aanwezigheid van Smart HDR, dat het HDR-bereik verbetert en voor nog meer kleurlevendigheid zorgt.

Het beschikt ook over Dolby Audio technologie om de optimale beeldkwaliteit aan te vullen. Maar ondanks de geavanceerde functies is het een van de meer betaalbare smart tv's.

De positieve punten:

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Fire TV Stick vs Stick 4K vs Stick 4K MaxFire TV Stick vs Stick 4K vs Stick 4K Max - Drie controllers om een Smart TV te krijgen

Slimme HDR Ultra HD-resolutie
Android TV
Technologie
Micro-gradatie

Minpunten:

Minder betrouwbaarheid van het merk

Philips 75PUS8007/12: Ambilight-technologie om uw ervaring te verbeteren

De tweede van de 75-inch tv's in deze vergelijking is van Philips, dat al synoniem is met betrouwbaarheid en garantie.
Maar het is ook een Smart TV met geavanceerde functies. De meest opvallende functie is het Ambilight-systeem, dat films en series laat zien alsof je in de bioscoop zit. Het doet dit door een rij LED's aan de zijkanten en rond de rand van het scherm, zodat de verlichting verandert afhankelijk van de inhoud die wordt afgespeeld.

Dit is een 4K UHD-tv met HDR-beeldkwaliteit die, in combinatie met de Philips P5-engine, de prestaties verhoogt en de kwaliteit van het scherm verbetert. Wat het geluid betreft, is het vermeldenswaard dat deze TV Dolby-compatibel is, wat zorgt voor een bijna professionele geluidservaring.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:LG C3 vs C2LG C3 vs C2 - Welke LG Smart TV is de moeite waard?

Dankzij een speciale functie, DTS Play-Fi, kan de tv worden aangesloten op andere slimme luidsprekers in huis om verder te luisteren naar de inhoud op de tv. Als je bijvoorbeeld naar de keuken moet, mis je geen enkele dialoog, of je kunt de wedstrijd van je favoriete team volgen.

Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, YouTube en andere zijn slechts enkele van de reeds geïnstalleerde toepassingen. Bovendien kan hij dankzij kunstmatige intelligentie worden gesynchroniseerd met Google Assistant en Alexa.

Om bezwaar te maken, worden niet alle updates automatisch ingeschakeld, maar in sommige gevallen moet je er handmatig naar zoeken.

Wat we leuk vinden:

Goede set geconfigureerde apps
Ambilight voor een betere sfeer
Ultra HDR-beeld
DTS Play-Fi voor het aansluiten van andere luidsprekers

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Hisense 40A4K vs CHiQ Smart TV LED L40G7Hisense 40A4K vs CHiQ Smart TV LED L40G7: Twee goedkope maar functionele Smart TV's

Wat we niet leuk vinden:

Hogere prijs
Werkt niet altijd automatisch bij

Samsung QLED 4K QE75Q80B: compatibel met 3 virtuele assistenten

We gaan verder met het duurste model in deze vergelijking, maar het heeft ook de meest geavanceerde functies. En we hebben u al verteld dat het niet de enige Samsung in de review is.

Het eerste waar we op willen wijzen is dat hij goed is uitgerust in termen van technologische voorzieningen. Ten eerste heeft het Google Assistant, Bixby en Amazon Alexa spraakassistenten ingebouwd, dus je hoeft deze apparaten niet in huis te hebben om het aan te sluiten.

En als je je vrije tijd graag besteedt aan het spelen van games, zul je Gaming Hub, een verzameling clouddiensten en games om te spelen waar je maar wilt, erg handig vinden. Bovendien optimaliseert Motion Xcelerator Turbo+ bewegende scènes, zodat je zonder vertraging van je game kunt genieten.

Bovendien kunt u rechtstreeks videogesprekken voeren met de TV en genieten van een beter beeld wanneer u praat met vrienden en familie. Met de Digital Butler kunt u ook verschillende apparaten aan uw TV koppelen.

Hij beschikt over een Quantum 4K-processor met kunstmatige intelligentie waarmee u 4K-beelden van elke bron kunt bekijken. Bovendien verbetert de Quantum HDR 10+-technologie het kleurcontrast voor een betere beeldkwaliteit, die ook wordt geholpen door de brede kijkhoek.

Voordelen:

Ingebouwde spraakassistenten
Kunstmatige intelligentie
Uitgerust met meerdere technologische functies
Quantum HDR 10+ en brede kijkhoek

Nadelen:

Hoge prijs
Minder goede zwarte projectie

LG 75UQ8100: perfect voor uw videogames

Tot slot sluiten we de review af met dit model van LG, dat je in verschillende formaten kunt vinden, van 70 tot 75 inch. Het eerste dat we willen benadrukken is de meervoudige ondersteuning voor alle soorten HDR-formaten: HDR10, HDR HLG en HDR GiG.

Dit is een TV gebaseerd op het SmartTV webOS besturingssysteem, dat de prestaties van zijn voorganger verbetert en UL Cybersecurity gecertificeerd is.

Het is vermeldenswaard dat dit een op kunstmatige intelligentie gebaseerd model is, dat Google en Amazon Alexa assistenten integreert. De beeldprocessor is uitgerust met de Quad Coreα5 Gen5 AI Processor 4K, die een betere kleurnauwkeurigheid biedt. Als u een fan bent van verschillende apps, krijgt u toegang tot enkele van de populairste, zoals Netflix, Apple TV of Disney+.

Aan de andere kant heeft het de FilmMaker-modus voor een filmische ervaring, vergezeld van geluid van de hoogste kwaliteit. Hiervoor beschikt hij over de AI Sound & Virtual Surround processor. En als u meer een gamer bent, zult u blij zijn te weten dat de HGiG-modus speciaal is ontworpen om HDR-graphics tijdens het gamen aan te passen om de beeldkwaliteit te verbeteren.

Wat vinden we goed aan deze TV?

webOS SmartTV
Ondersteuning voor alle HDR-formaten
FilmMaker functies
AI-geluid en virtuele surround-processor

Wat vind je het minst leuk aan de LG?

Minder zicht vanuit een meer zijdelingse hoek
Slechts één USB-poort en 2 HDMI-poorten

tv 75 inch 2

Conclusie: Wat is de beste 75-inch Smart TV?

Het zou oneerlijk zijn te zeggen dat geen van de door ons gerecenseerde modellen deze titel onwaardig is, want er zijn vijf zeer complete modellen met geavanceerde functies die uw vrije tijd zullen omtoveren in een bijna professionele cinematografische ervaring. Er zijn echter enkele aspecten die uw beslissing kunnen beïnvloeden.

Ten eerste, en een van de meest relevante, de prijs. Als u een Smart TV gaat kopen weet u al dat de financiële investering hoger zal zijn dan wanneer u een standaard TV koopt, maar er zijn nog steeds verschillen. Er zijn goedkopere modellen te vinden voor minder dan 1.000 euro, terwijl andere alternatieven veel duurder zijn. In dit opzicht bieden de modellen van LG en TCL de beste waar voor hun geld.

Aan de andere kant moet u rekening houden met de beeldkwaliteit, die HD, Full HD of Ultra HD kan zijn. Elk van de vijf smart tv's die we hebben gekozen, heeft een optimale resolutie, hoewel de TCL er in dit opzicht bijzonder uitspringt. Niet alleen omdat het Ultra HD is, maar ook omdat het HDR-bereik wordt verbeterd en evolueert naar Smart HDR.

Een ander onderscheidend criterium is de reeks vooraf geïnstalleerde apps die elk model heeft. Ze bevatten bijvoorbeeld niet allemaal standaard Netflix of Amazon Prime Video, en dat kan je ook helpen bij het kiezen of weggooien, afhankelijk van welke apps je het meest gebruikt.

De beslissing zal dus afhangen van veel persoonlijke factoren, zoals de prijs, hoeveel gebruik je gaat maken van de verschillende apps, of het ontwerp. Wat zeker is, is dat elk van de vijf Smart TV's een bevredigende aankoop zal zijn die u niet zal teleurstellen. En als u nog twijfels hebt, kunt u de beoordelingen van kopers op Amazon bekijken.

Aanbevelingen voor het kiezen van de beste 75-inch Smart TV

Een van de kenmerken waar we het meest naar kijken als we een TV gaan kopen is het aantal inches, iets dat bepalend is voor de grootte en de kwaliteit van het beeld. Maar in dit geval verschilt het niet, omdat alle opties die we laten zien 75 inch zijn. Daarom zult u naar andere factoren moeten kijken om te bepalen welke voor u de juiste is:

tv 75 inch 2

Beeldschermtechnologie

Het type scherm is een van de aspecten waarin u de prestaties van de verschillende alternatieven kunt vergelijken, aangezien u, afhankelijk van de technologie die zij gebruiken, in bepaalde opzichten een beter beeld zult waarnemen. De belangrijkste schermen op de markt zijn LED-, OLED- en QLED-schermen, waarbij de laatste beter zijn. QLED's geven ook een beter beeld in donkere scènes en zorgen voor levendigere kleuren.

Afmetingen en ontwerp

Deze televisies zijn, door hun afmetingen, meestal groot en zwaar. Zij hebben echter ook vaak een slank ontwerp, waardoor zij er moderner uitzien. Daarom is het belangrijk ervoor te zorgen dat de afmetingen van het scherm passen in de ruimte waar u het wilt plaatsen. Het ontwerp kan ook worden beïnvloed door hoe het past in het ontwerp van de rest van de kamer.

Connectiviteit

Controleer of u de aansluitingen hebt die u nodig hebt en hoeveel het er zijn. U hebt wellicht een minimum aan HDMI, USB, bluetooth, wifi en meer nodig. Hoe meer verbindingen hoe beter, hoewel het belangrijk is dat u ten minste de verbindingen hebt die u nodig zult hebben. Aan de andere kant zijn Smart TV's meestal compatibel met bepaalde spraakassistenten, meestal Google Assistant en Alexa. Er zijn echter modellen die ook verbinding kunnen maken met Bixby.

Geïnstalleerde apps

Een van de aantrekkelijkste kenmerken van dit type tv is de reeks apps die standaard al op het toestel zijn geïnstalleerd. Tegenwoordig kan dit een bepalend element zijn voor mensen die zeer gewend zijn Netflix, Amazon Prime of Youtube te gebruiken.

Dit zijn de best verkochte 75-inch Smart TV's op Amazon

Hoewel we in de analyse dieper zijn ingegaan op vijf modellen smart tv's, betekent dit niet dat zij de best verkopende modellen zijn op platforms zoals Amazon. Hier is een lijst van de meest succesvolle 75-inch Smart TV's op de markt, om het voor u gemakkelijker te maken om te kiezen.

Samsung Smart TV 75CU7105 LED 4K Ultra HD 75 inch
  • Productbeschrijving De Samsung TU75CU7105 is een 4K HDR televisie met een 4K Crystal Processor. Deze
LG NanoCell 75NANO766QA 190,5 cm (75") 4K Ultra HD Smart TV Wifi Blauw
  • Pure kleuren in Real 4K
  • NanoCell-technologie
  • LG α5 Gen5 AI Processor 4K
  • ThinQ AI
Samsung TQ75QN95CATXXC Neo QLED 75 inch 4K UHD Smart TV
  • Quantum Matrix-technologie: je ziet elk detail, zelfs in de donkerste scènes, dankzij nauwkeurige lichtregeling door duizenden mini-leds die het zwartniveau en het contrast verbeteren.
  • 4K neurale processor met AI: beeld verbeterd door kunstmatige intelligentie, scène voor scène, in 4K-kwaliteit, ongeacht de oorspronkelijke resolutie. Met 20 neurale netwerken.
  • Infinity Design: minimalistisch design vanuit elke hoek en met hoogwaardige afwerking.
  • 72 W met Dolby Atmos: geniet van een thuisbioscoopervaring. Het multidimensionale geluid van de boven-, midden- en onderluidsprekers vult uw woonkamer als nooit tevoren.
  • Motion Xcelerator Turbo Pro: speel met 144 Hz in 4K en voel elke beweging soepel, ongeacht de snelheid van het spel.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten De beste 75-inch TV's - Vergelijking, analyse en reviews je kunt de categorie bezoeken TV.

gerelateerde berichten

Subir