Saltar al contenido
TV

De beste 75-inch TV’s – Vergelijking, analyse en reviews

tv 75 inch 5

Als u erover denkt uw tv te vervangen en voor een 75-inch tv wilt gaan, bent u hier op de juiste plaats! Wij analyseren 5 van de meest complete modellen die vandaag op de markt te vinden zijn en belichten de belangrijkste voor- en nadelen van elk model, zodat u alle informatie volledig tot uw beschikking hebt. Lees verder!

Inleiding: wat u moet weten voor u begint

Voordat we ons gaan verdiepen in de meest complete TV’s op de markt, is het belangrijk om een paar dingen in overweging te nemen. Het 75-inch formaat is een van de grootste tv’s op de markt van vandaag, maar hij is niet geschikt voor elk oppervlak. Met andere woorden, de aanbeveling voor een 75-inch TV is een minimale afstand van 2,3 meter. Anders kan het schadelijk zijn en uw gezichtsvermogen schaden.

Wat zijn de meest complete 75-inch tv’s?

Hier kijken we naar de 5 meest aanbevolen 75-inch TV-modellen op de markt van vandaag.

tv 75 inch

1) Samsung QLED 4K 75Q70A: Met kunstmatige intelligentie

Het eerste model in deze vergelijking is het duurst, maar het is ook het model met de meest geavanceerde functies. Hij heeft een QLED 4K-processor met kunstmatige intelligentie waarmee u beelden in 4K kunt bekijken, ongeacht de bron. Bovendien verbetert Quantum HDR 10+ technologie het kleurcontrast voor een betere beeldkwaliteit, iets waar Wide Viewing Angle ook aan bijdraagt.

Als gamer zul je de Panorama Game-modus handig vinden, waarmee je de schermverhouding kunt wijzigen in 21:9 en 32:9 voor een breder gezichtsveld. Bovendien optimaliseert de Motion Xcelerator Turbo+-functionaliteit bewegende scènes, zodat je zonder vertraging of haperingen van de game kunt genieten.

Op het gebied van technologische functies is dit Samsung-model goed uitgerust. Ten eerste integreert hij Google Assistant, Bixby en Amazon Alexa spraakassistenten, zodat je deze apparaten niet in huis hoeft te hebben om hem aan te sluiten. Bovendien kunt u videogesprekken rechtstreeks via de tv voeren en genieten van een beter beeld om met uw vrienden en familie te praten. Tot slot kunt u met Digital Butler verschillende apparaten aan de TV koppelen.

Voordelen:

 • Kunstmatige Intelligentie
 • Uitgerust met meerdere technologische functionaliteiten
 • Ingebouwde spraakassistenten
 • Quantum HDR 10+ en brede kijkhoek

Nadelen:

 • Hoge prijs
 • Minder goede zwarte projectie

2) LG 75UP8000: Waar voor uw geld

We vervolgen onze review met dit LG model, dat u kunt vinden in meerdere maten, van 43 tot 86 inch. Het eerste wat we willen benadrukken is de meervoudige ondersteuning voor alle soorten HDR-indelingen: HDR10, HDR HLG en HDR GiG. Dit is een tv op basis van het SmartTV webOS 6.0 Premium-besturingssysteem, dat de prestaties van zijn vorige versie verbetert en door UL Cybersecurity als veilig is gecertificeerd.

Dit is dus ook een model gebaseerd op kunstmatige intelligentie, en integreert Google en Amazon Alexa assistenten. Anderzijds beschikt hij over de modus FilmMaker om een filmische visuele ervaring te bereiken, vergezeld van een geluid van zeer hoge kwaliteit. Hiervoor beschikt hij over de AI Sound & Virtual Surround processor. Wat de beeldprocessor betreft, deze heeft de 4K Quad Core, die zorgt voor een grotere kleurnauwkeurigheid.

Als u een fan bent van verschillende toepassingen, hebt u toegang tot enkele van de meest gebruikte, zoals Netflix, Apple TV of Disney+. En als u meer een gamer bent, zult u blij zijn te weten dat de HGiG-modus speciaal is ontworpen om HDR-beelden tijdens het gamen aan te passen om de beeldkwaliteit te verbeteren.

Wat vinden we leuk aan deze TV?

 • Ondersteuning voor alle HDR-formaten
 • SmartTV webOS 6.0 Premium
 • FilmMaker functionaliteit
 • AI Sound & Virtual Surround processor

Wat vinden we het minst leuk aan de LG?

 • Heeft slechts één USB-poort en 2 HDMI-poorten
 • Het zicht vanuit een meer zijdelingse hoek is verminderd

3) Samsung 4K UHD 2021 75AU7105: Goede kleurweergave

De derde hoofdrolspeler in ons artikel is een ander model van Samsung, in dit geval de 75AU7105. Zoals u kunt zien, is hij aanzienlijk goedkoper dan de andere Samsung TV die we hebben gekozen, maar hij behoudt de kwaliteitsgarantie van het merk.tv 75 inch 3

Hij heeft de Crystal UHD-processor en is compatibel met het HDR10+-systeem. En om meer kleurdiepte te bereiken, heeft hij Contrast Enhancer, een functie die meer natuurlijke tinten biedt, en PurColor-technologie, die voor meer intensiteit zorgt.

Het besturingssysteem van deze tv is Tizen, en het is compatibel met Google Assistant en Alexa spraakassistenten, hoewel ze niet zijn geïntegreerd. U kunt hem ook koppelen aan de Q-Symphony-soundbar voor een nog meeslepender geluidservaring. Op het gebied van connectiviteit kunt u de TV synchroniseren met uw computer, en via Tap View, met uw smartphone.

Belangrijkste voordelen:

 • Kristal UHD processor
 • Waar voor je geld
 • Uitstekende kleurweergave: PurColor en Contrast Enhancer technologie
 • Tik Weergave

Kleine nadelen:

 • Geen geïntegreerde spraakassistenten
 • Q-Symphony is alleen geldig als u de bijbehorende soundbar hebt, maar die is niet inbegrepen.

4) TCL 75EP660: Ultra HD-beeldresolutie

We blijven praten over wat waarschijnlijk het minst bekende merk zal zijn, TCL. Meer bepaald, het 75EP660 model. Het is echter een van de modellen die de beste beeldkwaliteit biedt dankzij de Ultra HD-technologie, met een resolutie van 3840 x 2160 pixels die vier keer zo hoog is als Full HD. Hij is ook voorzien van Micro Dimming technologie, die hem extra helderheid geeft.

Binnen de reeks functionaliteiten die in deze Android TV zijn geïntegreerd, springen Google Assistant, Play Store en Chromecast eruit. Het is ook compatibel met Netflix, Alexa en Youtube. Het heeft ook Dolby Audio geluidstechnologie om de optimale beeldkwaliteit aan te vullen.

Tot slot is er Smart HDR, dat het HDR-bereik verbetert en voor nog meer kleurlevendigheid zorgt. Aan de andere kant is het, ondanks de geavanceerde functionaliteiten, een van de goedkoopste smart tv’s.

Pluspunten:

 • Ultra HD resolutie
 • Android TV
 • Microdimtechnologie
 • Slimme HDR

Minpunten:

 • Geen ingebouwde Netflix
 • Minder merkbetrouwbaarheid

5) Philips 75PUS8506/12: Met Ambilight-systeem

De laatste 75-inch TV die we hebben gekozen is van Philips, wat hem al een zeer belangrijke merkbetrouwbaarheid geeft. Allereerst willen we het Ambilight-systeem onder de aandacht brengen, waarmee films en series worden afgespeeld alsof u in de bioscoop zit. Daartoe heeft het een rij LED-lampjes aan de zijkanten en rond de rand van het scherm, zodat de verlichting varieert afhankelijk van de inhoud die wordt afgespeeld. Dit is een 4K UHD-tv met HDR-beeldkwaliteit, die samen met de Philips P5-engine voor betere prestaties zorgt en de kwaliteit van het scherm verbetert.

Wat het geluid betreft, is het vermeldenswaard dat deze TV compatibel is met het Dolby-systeem, dat een bijna professionele geluidservaring garandeert. Een bijzondere functie, DTS Play-Fi, maakt het mogelijk om de tv aan te sluiten op andere slimme luidsprekers in huis om te blijven luisteren naar de content die op de tv wordt afgespeeld. Als u bijvoorbeeld naar de keuken moet, hoeft u niets van de dialoog te missen, of u kunt de wedstrijd van uw favoriete team volgen.

Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, YouTube en andere zijn slechts enkele van de reeds geïnstalleerde apps. Bovendien kan het via kunstmatige intelligentie worden gesynchroniseerd met zowel Google Assistant als Alexa. Om maar met de deur in huis te vallen: niet alle updates worden automatisch geactiveerd, maar in sommige gevallen zult u er handmatig naar moeten zoeken.

Wat we leuk vinden:

 • Ambilight om de sfeer te verbeteren
 • P5 motor
 • DTS Play-Fi voor aansluiting op andere luidsprekers
 • Goede set van geconfigureerde apps

Wat we niet leuk vinden:

 • Hogere prijs
 • Wordt niet altijd automatisch bijgewerkt

tv 75 inch 2

Conclusie: Wat is de beste 75-inch Smart TV?

Het zou oneerlijk zijn te zeggen dat geen van de door ons gerecenseerde modellen deze titel onwaardig is, want er zijn vijf zeer complete modellen met geavanceerde functies die uw vrije tijd zullen omtoveren in een bijna professionele cinematografische ervaring. Er zijn echter enkele aspecten die uw beslissing kunnen beïnvloeden.

Ten eerste, en een van de meest relevante, de prijs. Als u een Smart TV gaat kopen weet u al dat de financiële investering hoger zal zijn dan wanneer u een standaard TV koopt, maar er zijn nog steeds verschillen. Er zijn goedkopere modellen te vinden voor minder dan 1.000 euro, terwijl andere alternatieven veel duurder zijn. In dit opzicht bieden de modellen van LG en TCL de beste waar voor hun geld.

Aan de andere kant moet u rekening houden met de beeldkwaliteit, die HD, Full HD of Ultra HD kan zijn. Elk van de vijf smart tv’s die we hebben gekozen, heeft een optimale resolutie, hoewel de TCL er in dit opzicht bijzonder uitspringt. Niet alleen omdat het Ultra HD is, maar ook omdat het HDR-bereik wordt verbeterd en evolueert naar Smart HDR.

Een ander onderscheidend criterium is de reeks vooraf geïnstalleerde apps die elk model heeft. Ze bevatten bijvoorbeeld niet allemaal standaard Netflix of Amazon Prime Video, en dat kan je ook helpen bij het kiezen of weggooien, afhankelijk van welke apps je het meest gebruikt.

De beslissing zal dus afhangen van veel persoonlijke factoren, zoals de prijs, hoeveel gebruik je gaat maken van de verschillende apps, of het ontwerp. Wat zeker is, is dat elk van de vijf Smart TV’s een bevredigende aankoop zal zijn die u niet zal teleurstellen. En als u nog twijfels hebt, kunt u de beoordelingen van kopers op Amazon bekijken.

Aanbevelingen voor het kiezen van de beste 75-inch Smart TV

Een van de kenmerken waar we het meest naar kijken als we een TV gaan kopen is het aantal inches, iets dat bepalend is voor de grootte en de kwaliteit van het beeld. Maar in dit geval verschilt het niet, omdat alle opties die we laten zien 75 inch zijn. Daarom zult u naar andere factoren moeten kijken om te bepalen welke voor u de juiste is:

tv 75 inch 2

Beeldschermtechnologie

Het type scherm is een van de aspecten waarin u de prestaties van de verschillende alternatieven kunt vergelijken, aangezien u, afhankelijk van de technologie die zij gebruiken, in bepaalde opzichten een beter beeld zult waarnemen. De belangrijkste schermen op de markt zijn LED-, OLED- en QLED-schermen, waarbij de laatste beter zijn. QLED’s geven ook een beter beeld in donkere scènes en zorgen voor levendigere kleuren.

Afmetingen en ontwerp

Deze televisies zijn, door hun afmetingen, meestal groot en zwaar. Zij hebben echter ook vaak een slank ontwerp, waardoor zij er moderner uitzien. Daarom is het belangrijk ervoor te zorgen dat de afmetingen van het scherm passen in de ruimte waar u het wilt plaatsen. Het ontwerp kan ook worden beïnvloed door hoe het past in het ontwerp van de rest van de kamer.

Connectiviteit

Controleer of u de aansluitingen hebt die u nodig hebt en hoeveel het er zijn. U hebt wellicht een minimum aan HDMI, USB, bluetooth, wifi en meer nodig. Hoe meer verbindingen hoe beter, hoewel het belangrijk is dat u ten minste de verbindingen hebt die u nodig zult hebben. Aan de andere kant zijn Smart TV’s meestal compatibel met bepaalde spraakassistenten, meestal Google Assistant en Alexa. Er zijn echter modellen die ook verbinding kunnen maken met Bixby.

Geïnstalleerde apps

Een van de aantrekkelijkste kenmerken van dit type tv is de reeks apps die standaard al op het toestel zijn geïnstalleerd. Tegenwoordig kan dit een bepalend element zijn voor mensen die zeer gewend zijn Netflix, Amazon Prime of Youtube te gebruiken.

Dit zijn de best verkochte 75-inch Smart TV’s op Amazon

Hoewel we in de analyse dieper zijn ingegaan op vijf modellen smart tv’s, betekent dit niet dat zij de best verkopende modellen zijn op platforms zoals Amazon. Hier is een lijst van de meest succesvolle 75-inch Smart TV’s op de markt, om het voor u gemakkelijker te maken om te kiezen.

Samsung TU6979 189 cm (75 inch) LED TV (Ultra HD, HDR 10+, Triple Tuner, Smart TV)
 • HDR
 • Crystal Display
 • 4K Crystal Processor
 • Game Mode
 • Clean Kabel Solution
Xiaomi led tv MI TV Q1 75
 • Type: QLED UHD LED TV - 75 inch (189cm), Flat, 3,840 x 2,160 pixels, Frameless Metal Design, HD triple tuner voor DVB-S2, DVB-C en DVB-T2
 • Nieuwe kleurwerelden door het gebruik van kwantenpunten (120Hz, 192-zone dimming, Dolby vision, HDR 10+). De Mi TV Q1 75 inch kan 1,07 miljard kleuren weergeven. Onder het scherm bevinden zich 384 leds in 192 zones, die de helderheid onafhankelijk van elkaar kunnen instellen om het kleurcontrast te verbeteren. Door de ondersteuning van Dolby Vision en HDR 10+ kan het QLED-scherm de beeldkwaliteit, afbeelding voor beeld verwerken en optimaliseren. De ultrahoge beeldherhalingsfrequentie van 120 Hz met MEMC-technologie verbetert de kwaliteit van alle inhoud, ook met lage beeldherhalingsfrequentie
 • Krachtige Android OS – met Android TV 10 OS kun je genieten van 700.000+ films en zendingen en 5000+ apps downloaden. Inclusief Netflix, Amazon Prime Video en YouTube. Met de ingebouwde Chromecast en Miracast-interface kun je video's, muziek of games op het tv-apparaat afspelen
 • Start je favoriete films heel eenvoudig met spraakbesturing: complexe processen kunnen worden uitgevoerd met eenvoudige spraakopdrachten van maximaal drie meter afstand. Gebruik de Google Assitant om de nieuwste blokbusters te zien, series te streamen of multiplayer-games te starten. Beheer je taken en kalender. Als deze functie niet wordt gebruikt, kan de microfoon via een fysieke knop aan de onderkant eenvoudig worden uitgeschakeld. De spraakassistent van de Mi TV Q1 75" ondersteunt ook Amazon Alexa
 • Onbeperkt scherm en bioscoopgeluid: De elegante metalen behuizing bevat het enorme 75" met een minimale rand en maakt hem zo een blikvanger, niet alleen tijdens het gebruik. De buitengewoon grote kijkhoek van 178° geeft ook meerdere personen de mogelijkheid om tegelijkertijd van een uitstekend beeld te genieten. De ingebouwde dubbele luidsprekers met grote geluidsopeningen bestaan uit vier woofers en twee tweeters, die zowel fijne hoge als diepe bassen produceren. Laat het heldere en driedimensionale geluid de ruimte vullen en geniet heel comfortabel van een bioscoopervaring