De 5 beste 43-inch Smart TV's in 2022

24/01/2022 - Actualizado: 02/02/2022

smart tv 43 inch

De TV's die door merken op de markt worden gebracht en geproduceerd, worden steeds intelligenter en zijn voorzien van talrijke functies die het leven van de gebruikers vereenvoudigen. Maar hoe weet u wat de basiscriteria zijn waarop u moet letten om het model te kiezen dat het best aan uw behoeften beantwoordt? In deze vergelijking stellen we 5 43-inch Smart TV  voor die u niet onverschillig zullen laten, dus blijf kijken!

inhoudsopgave

Welke 43-inch Smart TV biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding?

Allereerst dient te worden opgemerkt dat er kleine verschillen kunnen zijn in zowel de prijzen als de technische specificaties van de modellen die wij hebben gekozen. Met het oog op een groter marktaanbod hebben wij een aantal toonaangevende merken in de sector gekozen.

1) Philips 43PUS8505/12 - Ambilight, HDR10+-technologie en spraakbediening

We vervolgen de bespreking met een zeer populair model van Philips, vooral vanwege de Ambilight-functie. Dit is een set intelligente LED's die het scherm vergroten en een comfortabeler gevoel bij de gebruikers teweegbrengen. Bovendien dient het om het contrast te versterken en te donkere scènes te vermijden. De uitstekende beeldkwaliteit wordt gecompleteerd door HDR10+ technologie, een nieuwe stap in hoog dynamisch bereik. De P5 Perfect Picture Engine verbetert de helderheid en scherpte bij alle soorten inhoud.

De Smart TV is gebaseerd op het Android-besturingssysteem, is 4K UHD en heeft een schermresolutie van 3840 x 2160 pixels. Aangezien het een Android TV is, zult u toegang hebben tot de apps die in deze omgeving beschikbaar zijn, zoals Netflix of Youtube. En als u Google Assistant of Alexa hebt, kunt u opdrachten met uw stem uitvoeren.

Voordelen

- Compatibel met Alexa en Google Assistent
- Ultra-slank ontwerp
- Ambilight met slimme LEDS
- HDR10+ systeem en Perfect Picture Engine
- Android-besturingsomgeving

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:TV OLED-1De beste OLED Smart TV's voor de beste prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen

- De luidsprekers zouden krachtiger kunnen zijn
- Enigszins beperkte kijkhoek

No products found.

2) Hisense 43AE7500F - 4K-resolutie en ondersteuning voor volledig dynamisch bereik

We komen bij de Hisense Smart TV, waar het belangrijkste voordeel ten opzichte van zijn rivalen de volledige compatibiliteit met alle HDR-formaten is; Dolby Vision, HDR10+, HDR10 en HLG. Op die manier wordt de hoogste kwaliteit gegarandeerd bij beelden met een hoog dynamisch bereik. Technologieën zoals Smooth Motion, Wide Colour Gamut en Ultra Dimming dragen hier ook toe bij. Het resultaat is een breder kleurengamma, een beter contrast en een onovertroffen scherpte.

Bovendien beschikt hij over een specifieke Gaming-modus en een Sport-modus, waardoor een visuele ervaring wordt gegarandeerd die veel beter is afgestemd op elke situatie. Het geluid is ook niet mis, met een combinatie van het beste van Dolby Audio en DTS Virtual-X systemen. Tenslotte kan het gesynchroniseerd worden met Alexa.

Voordelen

- Alexa compatibel
- Ultra dimmen, vloeiende beweging en breed kleurenspectrum
- DTS Virtual-X en Dolby Audio
- Sport- en spelmodus
- Volledige ondersteuning voor HDR-indelingen

Nadelen

- Meer klassiek en onaantrekkelijk ontwerp
- Tekort aan compatibele virtuele assistenten

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:tv 75 inch 5De beste 75-inch TV's - Vergelijking, analyse en reviews

3) XIAOMI 43MILEDTV4A - Full HD en Android 9.0 OS

Vervolgens hebben we het over een merk dat zich blijft profileren als een technologische referentie in ons land met een vooruitstrevende trend. Het gaat om Xiaomi, die een 43-inch Smart TV op de markt heeft gebracht met het Android 9.0-besturingssysteem, WiFi-connectiviteit en Bluetooth 4.2. In feite is de veelheid aan aansluitmogelijkheden werkelijk opmerkelijk: Ethernetpoort, twee HDMI-poorten, twee USB 2.0-poorten, een antenne-ingang en vier AV-ingangen.

Als we kijken naar de beeldkwaliteit, biedt het Full HD-resolutie (1920 x 1080 pixels). Hoewel het geen 4K is, biedt het zeer bevredigende resultaten. Om de ervaring te vervolledigen, benadrukken we de Dolby Atmos audio-omgeving, met twee 6W luidsprekers. Over het algemeen vinden de gebruikers het een redelijk aanvaardbaar alternatief gezien de lage prijs.

Voordelen

- Meerdere connectiviteitsopties
- Betaalbare prijs
- Full HD
- Android TV

Nadelen

- Eenvoudige en trage interface
- Conventioneel ontwerp
- Niet 4K

No products found.

4) CHiQ Smart TV LED 43 - Android TV met Netflix-toegang en gepersonaliseerde suggesties

De volgende hoofdrolspeler in ons overzicht is een kleine onbekende die vaak positief verrast, zoals gebruikers in hun recensies zeggen. De 43-inch CHiQ TV is een LED Smart TV met een 4K UHD resolutie van 3840 x 2160 pixels, wat garant staat voor een echt scherpe beeldkwaliteit. Ook moet worden opgemerkt dat hij de HDR10- en HLG-indelingen ondersteunt, zodat beelden met een hoog dynamisch bereik kunnen worden weergegeven. Naast een vrij krachtig beeld maakt de Smart TV gebruik van het Dolby Audio-systeem, voor een helder en meeslepend geluid.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:De beste 98-100 inch smart tv's in 2022De beste 98-100 inch smart tv's in 2022

Het is een Smart TV met een 4-core CPU en toegang tot toepassingen voor audiovisuele inhoud, zoals Netflix, Amazon Prime en Youtube. Hij heeft alleen Bluetooth-verbindingen voor geluid en WiFi, en zijn besturingssysteem is Android TV 9.0. Ten slotte bevat het toestel functionaliteiten die minder gebruikelijk zijn in dit type toestel, zoals hotelmodus, kinderslot, timer en wekker, en NetRange, een functie die de populairste lokale toepassingen voorstelt met aanbevelingen per land.

Voordelen

- Een veelheid van toepassingen en toegevoegde functionaliteiten
- NetRange
- Multi-scherm interactie gebaseerd op Android interface
- Evenwicht tussen beeld en geluid
- Zeer slank en elegant ontwerp

Nadelen

- Bluetooth alleen voor geluid
- Kan soms een beetje traag zijn

5) Samsung 43AU7105 - 4K-resolutie en geoptimaliseerde beeldtechnologie

Een van de voordelen die we in dit Samsung model vinden is het technologische niveau waarmee het zich onderscheidt. Opgemerkt moet worden dat het 4K resolutie en Crystal UHD heeft. Maar hij heeft ook het HDR10+ systeem, dat het aantal nits op het scherm verhoogt; Motion Xcelerator, PurColor en Contrast Enhancer. Zij zijn alle gericht op verbetering van het kleurengamma, de kwaliteit en de vloeiendheid van de beweging in de beelden.

Een ander slim element van deze Smart TV is Tap View. Dankzij deze functionaliteit is de TV in staat om de inhoud van uw smartphone te detecteren en af te spelen. Het is ook compatibel met Alexa. Natuurlijk is de prijs iets hoger dan die van andere modellen, maar het technologieniveau rechtvaardigt dat.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Samsung Crystal UHD TV vs Samsung QLED 4K 2022 - Op zoek naar de meest interessante Smart TVSamsung Crystal UHD TV vs Samsung QLED 4K 2022 - Op zoek naar de meest interessante Smart TV

Voordelen

- 4K resolutie
- Hoogste beeldkwaliteit dankzij HDR10+
- Tik op Beeld om uw smartphone met de TV te synchroniseren
- Beeldtechnologieën: Motion Xcelerator, PurColor en Contrastverbeteraar

Nadelen

- Hogere prijs
- Weinig virtuele assistenten

Aanbevelingen om de beste 43-inch Smart TV te kiezen

Smart TV 43 inch
De 5 beste 43-inch Smart TV's in 2022

Nu wij verschillende interessante modellen hebben voorgesteld, is het tijd om te analyseren op welke aspecten u zich moet concentreren. Er zij op gewezen dat deze kunnen variëren naar gelang van uw specifieke geval, maar de meest voorkomende zijn de volgende:

Beeldkwaliteit

Beeldkwaliteit is een van de belangrijkste criteria bij de aanschaf van een Smart TV, en is wat echt het verschil maakt in de audiovisuele ervaring. Er zijn verschillende resoluties in HD, Full HD en 4K, waarbij de laatste de modernste is en de helderste en scherpste resultaten oplevert.

Veelzijdigheid

Het concept zelf van Smart TV opent de deur naar functionaliteiten die verder gaan dan alleen TV kijken. De meeste modellen kunnen namelijk worden gesynchroniseerd met spraakassistenten, hebben een internetverbinding en beschikken in veel gevallen over een centraal bedieningscentrum van waaruit u toegang hebt tot verschillende toepassingen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Fire TV Stick vs Stick 4K vs Stick 4K MaxFire TV Stick vs Stick 4K vs Stick 4K Max - Drie controllers om een Smart TV te krijgen

Besturingssysteem

Elk besturingssysteem heeft zijn eigen specifieke werking, toepassingen, mogelijkheden en weergave. Daarom is het belangrijk dat u weet welke wordt gebruikt door de beste 43-inch smart-tv's die u bekijkt, om de beste beslissing te nemen. De meest voorkomende is meestal Android, waarmee de meeste gebruikers vertrouwd zijn, maar het is niet de enige. Er zijn ook andere, zoals VIDAA, WebOS, enz.

Aansluitingen en ingangen

Afhankelijk van hoe u uw TV gebruikt, zult u willen weten of hij bepaalde aansluitingen en ingangen heeft en hoeveel van elk type hij heeft. Kijk hoeveel HDMI- en USB-ingangen ze hebben, en of ze Bluetooth, hoofdtelefoonaansluitingen enzovoort hebben. Het is ook interessant om te weten of u het als computermonitor kunt gebruiken.

Conclusie: de beste 43-inch Smart TV hangt af van uw behoeften

Als we het over puur technische kwesties hebben, zijn de 43-inch Smart TV's met de meest geavanceerde functionaliteiten de modellen van Samsung en Philips. Er zijn echter ook andere modellen, zoals het CHiQ-model, met een aantal extra functies die zeer nuttig zijn. Andere, zoals het Hisense-model, worden gekenmerkt door hun goede indeling voor gamers.

Zoals u ziet, zijn er veel opties beschikbaar, en zij leveren alle grotendeels bevredigende resultaten op. Dus hoe weet je welke de beste is? Bedenk op basis van uw gewoonten, smaak en esthetische kenmerken aan welke criteria u het meeste belang hecht.

En als u na het lezen van onze recensie nog twijfels hebt, raden wij u aan naar Amazon te gaan en alle meningen van gebruikers te lezen. Veel succes!

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten De 5 beste 43-inch Smart TV's in 2022 je kunt de categorie bezoeken TV.

gerelateerde berichten

Subir